USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İletişimde Mezuniyet Coşkusu

İletişimde Mezuniyet Coşkusu

İletişimde Mezuniyet Coşkusu
29-05-2015 19:04
Google News


Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği törende İletişim Fakültesini birincilikle bitiren Özgür Kılıç’ın ödülünü Vali Yardımcısı Salih Ayhan takdim etti. Daha sonra fakülte bahçesine inen öğrenciler davul zurna eşliğinde halay çekip, hatıra fotoğrafları çekindi

SERCAN ÇETİNEL

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri mezuniyet coşkusu yaşadı. İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene öğrenci aileleri oldukça yoğun katılım gösterdi.

Törene Sivas Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol ve fakültenin akademik kadrosundan bazı hocalar katıldı.

Fakülteyi birincilikle bitiren Özgür Kılıç kısa bir duygulu konuşma yaparak, ödülünü Vali Yardımcısı Salih Ayhan’dan alma şansı buldu. Kılıç’ı başarısından dolayı tebrik eden Ayhan, tüm mezun olan öğrencilere gelecekteki hayatlarında başarılar diledi. Daha sonra tüm mezun olan öğrenciler grup halinde sahneye çıkarılarak belgeleri tek tek görevli hocalar tarafından takdim edildi.

Mezuniyet Töreni açılışında konuşma yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, kürsüye çıktığında ilk sözü velilere olup ‘bugün burada olduğunuz için mutlu musunuz? diyerek seslenişte bulundu. Velilerden ‘evet’ cevabını alan ve kendilerinin de mutlu olduğu ifade eden Dekan Erol şöyle devam etti:

‘Burada mutluluk kavramına özellikle vurgu yapmanın çok önemli sebebi var. Çünkü uygarlık tarihi kesinlikle mutlu insanların başarıları ile doludur. Başka bir deyişle uygarlık tarihinin temel aktörleri mutlu insanlardır. Çünkü mutlu olmayla Başarlı olma arasında çok önemli bağlantı var. Çünkü mutluluğun arka planında haz duygusu vardır. Haz ise bireylerin insanların kendileri için ve toplum için değerli gördükleri şeyleri başardıkları anda tattıkları bir hoşnutluk duygusudur. Dolayısıyla haz ile başarı ve mutluluk ile başarı arasında müthiş bir bağlantı vardır. Fakat gelin görün ki başarı o kadar kolay bir şey değil. Acaba başarı nedir? Başarının önemli 2 tane boyutu var. Bunlardan birincisi toplum için evrensel olarak insanlık için iyi olanlara ulaşmak. İkincisi de bu iyi olana ulaşmak için doğru olanı yapmak. Ve bu iki olay bizi başka kavramam gönderiyor o da erdemlilik. Başarılı olmanın ön koşullarından birisi erdemlik olmaktır. Erdemli olmak demek bir toplum nüfusunun doğru olanı yapabilme konusunda gerekli olan bilgi yetenek ve becerili olması demektir.  O yüzden erdemli olmak önemlidir.

İşte bu durum velilerimizle gençlerimizin o yeni yeni fidanlarımızın bu seneki kelebeklerimizin aileleri ile okulumuz arasındaki o bağlantıyı kurmakta. Çünkü ailelerimizin temel görevi faziletli bireyler yetiştirmektir. Biz eğitim kurumları ise o sizlerin yetiştirmiş olduğunuz faziletli bireylerin meziyetlerini artırarak gerek Türk ulusunun gerekse dünya insanlığının hizmetine sunmaktır. O yüzden daima öğrenci velileri ve eğitim kurumları bir ülkenin refahının bir ülkedeki milli gelir hâsılasında ki artışındaki en önemli kaynaklarıdır. O yüzden şunu söylemek yanlış olmaz, bir toplumun, bir ulusun mutluluğu ve refahı kesinlikle onların yetiştirmiş olduğu özgür iradeli bireylerin sayısı ile ölçülebilir. O yüzden ben bütün ailelerimizi burada cani yürekten kutluyorum. Bunun temel nedeni bütün öğrencilerimizin gerçekten de çok ahlaklı çok faziletli bireyler olduğunu biliyoruz.’

Daha sonra İletişim Fakültesi’ni birincilik ile bitiren Özgür Kılıç veda konuşması yaptı. Kılıç, ‘Kolaylıkla algılayamadığımız bazı şeyler vardır hayatımızda. Her anımız yaşamımızın bir parçasıdır ama biz bunun farkına varamayız. Üniversite yıllarımızda böyle anlarımızdan biriymiş. Gelecek yıl bu havayı soluyacak bu sıralarda tekrar derslere girecekmiş gibi hissediyorum. Bütün arkadaşlarımın yolu açık olsun. Bu 4 yıllık yolculuğumuzda bizlere yol gösteren hocalarımıza, bu çatı altında emek sarf eden tüm çalışanlara ve aileme sonsuz teşekkürler.’

Program sonunda tüm öğrenciler fakülte bahçesine çıkarak kep fırlatarak hatıra fotoğrafları çekindiler. Daha sonra davul zurna eşliğinde halay çeken öğrenciler eşliğinde tören sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!