USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MHP´nin Şartları Var!

MHP´nin Şartları Var!

MHP´nin Şartları Var!
11-06-2015 16:57
Google News


Kahvaltı sonrasında koalisyon hükümeti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP İl Başkanı Ragıp Özkan, ‘MHP’nin koalisyonla alakalı şartları var. Bunların başında Cumhurbaşkanı’nın yetkilerine dönmesi geliyor. İkinci hadise çözüm süreciyle alakalı… Ülkenin içinde bulunduğu yanlış gidişata dur denilmesi gerektiği fikri MHP tarafından öne çıkarılıyor. Üçüncüsü koalisyona kiminle girecekseniz girin, hiç kimsenin hırsızlıklarının ve yolsuzluklarının üzerini örtmemesi talepleri var’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Celal Dağgez ve MHP Sivas İl Başkanlığı yetkilileri ilimizdeki basın kuruluşlarının temsilsileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı sonrasında ilk olarak konuşan MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez,  ‘Bugün sizleri buraya siyaset yapmak için davet etmedim. 3-4 aydır beraberiz. Bizlerde emeğiniz var. Öncelikle hakkınızı helal etmeniz için bir dilekte bulunacağız ve sonrasında da Sivas’ın içerisinde bulunduğu konjektürle ilgili kısa bir sohbet edeceğiz. Aylardır birlikteydik, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Ankara’da bir hemşerinizin olduğunu, gönlümün ve kapımın her zaman Sivaslı hemşerilerime açık olduğunu beyan ediyorum’ dedi.

Sonrasında sözü alan MHP İl Başkanı Ragıp Özkan ise tüm basın mensuplarına verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti. Özkan, ‘Biz yaklaşık 3 ay boyunca seçim çalışmaları yaptık. Bu seçim çalışmalarını sizin aracılığınızla Sivas’a ulaştırabildik. Kendimizi ifade edebilme noktasında ülkemiz ve şehrimizle alakalı problemleri tespitimiz ve çözüm önerilerimiz noktasında en ciddi destekçimiz siz değerli basın mensuplarımız oldunuz. Bu geçen süre zarfı içerisinde istemeden de olsa sizlere karşı bir kırgınlığa neden olduysak şimdiden hepinizden özür diliyorum. Şunu ifade etmek istiyorum ki basının özgür olduğu ve bağımsız olduğu ülkelerde siyasetçiler kendilerini çok daha rahat bir şekilde ifade edebilmektedirler. Bu sebepten dolayı basın camiasının ülke tarafından daha ciddi desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha güçlü bir basın, daha bağımsız bir Türkiye demektir. Çalışmalarınızdan dolayı, bize vermiş olduğunuz katkılardan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

MHP’NİN KOALİSYON TAVRINI

KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ

Şuanda ülke genelinde seçim konuşmalarının geride kaldığını ve artık koalisyon ihtimallerinin konuşulmaya başlandığını ifade eden Özkan şunları kaydetti:

‘Tabi ki siyaset hızlı gelişen bir mekanizma… Daha 3-5 gün öncesine kadar seçimleri konuşuyorduk. Artık ülkemiz nasıl bir hükümet yapısı oluşacak. Kimler, kimlerle koalisyon görüşmeleri yapacak. Nasıl bir Türkiye şekillenecek, nasıl bir hükümet şekillenecek artık onları konuşuyoruz. Dolayısıyla hayatımızın her alanında basın mensuplarına ihtiyacımız var. İlerleyen günlerde de yine sizler vasıtasıyla kamuoyuyla görüş ve düşüncelerimizi paylaşacağız. Bu hafta sonu itibariyle Sayın Milletvekilimiz Celal Dağgez, aynı zamanda MHP’nin MYK üyesi olması hasebiyle bir takım toplantılara katılacak. Biz, il başkanları toplantısına iştirak edeceğiz. MHP’nin bu süreçten sonraki tavrını, bu hafta sonu gerçekleştireceğimiz toplantılardan sonra çok daha net bir şekilde sizlerin aracılığınızla bütün Sivas kamuoyuyla da paylaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle ben, tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederek, saygılarımı sunuyorum.’

KAMUOYUNUN

HÜKÜMET BEKLENTİSİ VAR

‘MHP’nin koalisyon hakkındaki görüşü nedir? Ankara’daki toplantılarda olumlu veya olumsuz olarak nasıl bir görüş dile getireceksiniz?’ şeklindeki soruyu da yanıtlayan İl Başkanı Ragıp Özkan, kamuoyunun öncelikli olarak hükümet kurulması yönünde bir beklenti içerisinde olduğunu belirtti.

MHP İl Başkanı Özkan şöyle devam etti:

‘Her şeyden önce çok açık ve net bir şekilde söylemek gerekirse, biz seçimden sonra da yine alanlardaydık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 2. bir erken seçimi kaldırıp kaldırmayacağı noktasında endişeliyiz. Erken seçimden önce kamuoyunun bir hükümet beklentisi var. Bu hükümetin de oluşturulurken, ‘Hükümet olsun da nasıl olursa olsun’ anlayışı kesinlikle ne partimiz tarafından ne de toplumun tabanı tarafından kabul görmemektedir. MHP’nin İl Başkanı olarak ben, Genel Merkezimize şunu söyleyeceğim. MHP’nin ilke ve prensipleri vardır. Bu ilke ve prensiplerden taviz vermeden sonuna kadar yeni bir hükümetin oluşturulması için çaba ve gayret sarf edilmesi gerektiğini, eğer ki masadan kalkılacaksa veya kaçılacaksa bunun MHP olmaması gerektiğini fikrini yetkililere beyan edeceğim.’

MHP’NİN KOALİSYONLA

İLGİLİ ŞARTLARI VAR

MHP tabanını koalisyon konusundaki görüşlerini de aktaran Özkan, koalisyonla ilgili olarak MHP’nin bir takım şartları olacağını belirtti. Özkan şöyle devam etti:

‘Açık söylemek gerekirse tabanın ülkemizin yarınıyla alakalı telaşı var. Ekonomik gidişatın, AK Parti hükümetinin anlattığı kadar sağlam olmadığı görüşünde… Çünkü vatandaş şunu beyan ediyor. Artık ekonomi eskisi gibi değil deniliyordu. Bir kitap çıkartmayla kriz çıkmayacak deniliyordu. Aynı çevreler şimdi ise aman kriz olacak diyor. Hangisine inanacağımız noktasında tereddütteyiz görüşü çok ön plana çıkmış. Dolayısıyla belirsizliği milletimiz uygun görmüyor. Önüne bakmak istiyor, ülkenin gerçeklerini, ülkenin içerisinde bulunduğu sıkıntılarını bir an önce çözebilmek için bir hükümetin yetkilendirilmesini bekliyor.

Bildiğiniz gibi ulusal medyada da gündeme geldi. MHP’nin koalisyonla alakalı şartları var. Bunların başında Cumhurbaşkanı’nın yetkilerine dönmesi geliyor. İkinci hadise çözüm süreciyle alakalı ülkenin içinde bulunduğu yanlış gidişata dur denilmesi gerektiği fikri MHP tarafından öne çıkarılıyor. Üçüncüsü koalisyona kiminle girecekseniz girin, hiç kimsenin hırsızlıklarının ve yolsuzluklarının üzerini örtmemesi talepleri var.

Şimdi siz haksızlıklara, yolsuzluklara, ülkenin terör örgütü tarafından bölünmesine sırf koalisyon ortağı olabilmek için göz yumarsanız, toplum bunu da MHP’ye yakıştırmamaktadır. Dolayısıyla ülkenin yarınını düşünürken, yanlış da yapmamak gerektiği şahsımıza bizzat vatandaşlarımız ve seçmenlerimiz tarafından tavsiye edilmektedir.’

DEVLET TEDBİR ALIRSA

1 AY İÇİNDE TERÖR

SORUNU KALMAZ

‘Çözüm sürecinin durması sokakta çatışmayı körükler görüşüne katılıyor musunuz?’ şeklindeki soruyu da cevaplandıran MHP Sivas İl Başkanı Özkan, ‘Devletin tedbir alması doğu ve güneydoğu da bir ay içerisinde bütün sıkıntı ve problemleri bitirecektir. Çok net ifade etmek istiyorum. Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütünün siyasal uzantılarının bu kadar ciddi destek görmesi, o bölge insanının devlet tarafından sahipsiz bırakılmasından kaynaklanmaktadır. Bölgede yaşayan il Başkanlarıyla da ben bizzat görüşmelerde bulundum. Bana bölgede devletten ziyade terör örgütünün baskısı olduğunu, bölge insanının da baskıya meylettiğini çok açık net bir şekilde beyan ediyorlar. Devlet o bölgede yeter ki varlığını hissettirsin. Bir ay içerisinde aynı 2002 dönemindeki sıfır terör dönemine dönecek ve herkes devletinin yanında olacaktır’ dedi.

AK Parti hükümetinin bazı yanlışlara imza attığını kaydeden Özkan, ‘Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde yaşayan insanlara hizmet götürürken, ihmalde bulunmuş olabilir. Eksiklik ve noksanlıkları olmuş olabilir. Siz o bölgeye hizmeti götürürken, toplumun tabanına bunu PKK savaşa savaşa aldı izlenimini verirseniz, toplumun kendisini kaybedersiniz. Devlet vatandaşına her türlü hakkı ve hizmeti götürmelidir. Ama devletin götürdüğünü iyi izah edebilmelidir. Maalesef Doğu ve Güneydoğu’da PKK, biz bugün içerisinde bulunduğumuz sosyal hakların tamamını savaşa savaşa aldık, siz bizim sayemizde bu standarttasınız izlenimini çok ciddi şekilde vermiştir. Buna mani olmak lazımdır’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!