USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rahmet Ayı Kapımızı Çaldı

Rahmet Ayı Kapımızı Çaldı

Rahmet Ayı Kapımızı Çaldı
15-06-2015 17:31
Google News


Ramazan ayı nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, ‘Gönüllerimizde ve tüm İslam âleminde yaşadığımız hüznün ve olumsuzlukların uzaklaşmasına vesile olduğu, geceleriyle ihya, gündüzleriyle farklı manevi tatlar yaşadığımız Ramazan ayına bir kez daha kavuşuyoruz’ dedi. Özellikle sabır konusunda uyarı ve tavsiyelerde bulunan Müftü Balkan, oruç tutmayanlarla tutanların birbirlerine saygılı davranmaları konusunda uyardı.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan yaklaştığımız Ramazan ayı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Ramazan ayının önemine dikkat çeken Müftü Balkan, insanlarımızın bu ayı en iyi şekilde geçirmeleri hakkında tavsiyelerde bulundu.

Müftü Balkan, ‘Gönüllerimizde ve tüm İslam âleminde yaşadığımız hüznün ve olumsuzlukların uzaklaşmasına vesile olduğu, geceleriyle ihya, gündüzleriyle farklı manevi tatlar yaşadığımız Ramazan ayına bir kez daha kavuşuyoruz. İki aylık manevi eğitimin ardından dupduru bir halde bizleri Ramazan’a hazırlayan Yüce Allah’a hamdolsun’ dedi.

Herkesin sabırsızlıkla beklediği mübarek rahmet ayının bir kez daha kapımızı çaldığını kaydeden Balkan, ‘Ramazan ayına yaklaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Allah nasip ederse 17 Haziran Çarşamba günü kılacak olduğumuz ilk teravih namazının ardından 18 Haziran Perşembe günü tutulacak ilk oruç ile rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan iklimine girmiş olacağız. Bildiğiniz gibi Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımızda adeta örselenmeye yüz tutmuş önemli bir değeri tema olarak belirleyip, bu konuyu Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alarak, insanımızda bir bilinç, bir duyarlılık oluşturmayı hedeflemektedir’ şeklinde konuştu.

VAKİT ‘İYİLİK VAKTİ’

Bu yılın Ramazan temasının ‘Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman’ mesajıyla ‘İyilik’ olarak belirlendiğini kaydeden İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, ‘Konu çerçevesinde kişinin kendisine, ailesine, akrabalarına, komşularına, uzak ve yakın Müslüman kardeşlerine, mültecilere, sokak çocuklarına, yetimlere, yaşlılara, bütün insanlara kısacası hangi coğrafyada olursa olsun insana, eşyaya ve tabiata iyilik yapmayı teşvik eden çalışmalar yürütülecek, iyilik çeşitleri, kapsamı, ilkeleri ve amacı etraflı bir şekilde ele alınacaktır’ dedi.

Müftü Balkan şöyle devam etti:

‘Bu bağlamda Ramazan ayı süresince başta ‘İyilik’ konusu başta olmak üzere Öğle ve Teravih Namazları öncesi Ulu Cami ile merkezi vaazımızın yayınlandığı Paşa Camimizde vaaz programlan yapılacaktır. Bütün Camilerimizde sabah namazı öncesi mukabele okunacak, Ayrıca merkezi camilerimiz olan Ulu Cami ve Paşa Caminde hem sabah hem de ikindi namazları öncesi mukabele okunacaktır.

- Merkezde bulunan 10 camimizde hatimle teravih namazı kılınacaktır. Bu ilimiz için çok büyük bir bereket olacaktır inşallah. Yaklaşık 1 yıldır hocalarımızla bunun çalışmasını yaptık. Hocalarımız hazırlandılar. 10 camide teravih namazı hatimle kılınacak. Bu camileri tespit ederken şunlara da dikkat ettik. Hatimle teravih namazı kılmak istemeyen vatandaşlarımızın diğer camilerde rahat kılabilmeleri adına bu belirlediğimiz camilerimizi çok yakınında cami olan yerlerden tespit ettik ki hatimle kılmak istemeyenler hemen yakınındaki camiye gidip, normal olarak teravih namazlarını kılabilsinler.’

SAKAL-I ŞERİF

ZİYARETE AÇILACAK

Kadir Gecesinde ilimizde 7 camide sakal-ı şerif ziyaretleri olacağını kaydeden Balkan, ‘Hem hatimle teravih namazı kılınacak camilerin hem sakal-ı şerif ziyareti yapılacak camilerimizin listeleri tüm camilerimize asıldı. Sakal-ı şerif ziyaret yapılacak camilerin listesi de önümüzdeki hafta camilerimize asılacak. Bunların dışında itikâfa girmek isteyen vatandaşlarımız için de ilimizin çeşitli yerlerinde 7 adet cami belirledik. İtikâfa girmek isteyen müracaat etmek suretiyle bu belirlediğimiz camilerde bu ibadetlerini yerine getirebilecekler’ dedi.

TERAVİH NAMAZI 2’ŞER

REKÂT ŞEKLİNDE KILINACAK

Teravih namazında ikişer rekât şeklinde kılınacağını ifade eden Müftü Balkan, ‘Diyanet İşleri Başkanlığı’nın genelgesi üzerine geçen sene olduğu gibi bu yıl da teravih namazları ‘İki rekâtta bir selam verilmek suretiyle’ kıldırılacak. Alo 190 Dini Danışma Çağrı Merkezimiz Ramazan ayı süresince haftanın her günü 09.00 — 23.00 saatleri arasında halkımızdan gelecek olan soruları cevaplayacak’ dedi.

Balkan şöyle devam etti:

‘Hayatımızın tüm alanını kuşatan Ramazan ayında bilindiği gibi sadaka vermekte ayrı bir önem arz etmektedir. Sadaka-i Fıtır yani Fitrelerimizin bu yıl en asgarisi Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığımızın kararıyla 11.50 TL’dir. Bu vesileyle vatandaşlarımız fitre ve zekâtlarını 7 kıtaya hizmet götüren Türkiye Diyanet Vakfımız başta olmak üzere Kur’an Kurslarımızda hafızlık eğitimi gören öğrencilerimize de ulaştırabilirler.

İnşallah Ramazan ayı öncesi tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp halkımızın en rahat ve huzurlu bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için İlçe Müftülerimiz başta olmak üzere cami görevlilerimizle toplantılar yapılarak her türlü tedbirler alınmış olup, bu vesileyle milletçe mübarek ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeyi Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.’

İnsanlarımızın Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Sivas İl Müftüsü Balkan sözlerini şöyle sonlandırdı:

‘Ramazan ayı en başta Kur’an ayıdır. Yapılacak olan ibadetlerin başında Kur’an okumak, okunan Kur’an’ları dinlemek, Ramazan ayında diğer aylara göre yapılan ibadetlerin kat sayısı daha fazla olduğu için mümkün olduğunca bu konuda ellerinden geldiğince ibadet anlamında ne yapabiliyorsa onu yapmalarını tavsiye ediyorum.

Ramazan ayında sabır çok önemli… Tutacağımız orucun karşılığını alabilmemiz için sabırlı olmaya çok dikkat etmemiz gerekiyor. Maalesef Ramazan’da biraz da orucun verdiği o meşakkatle insanlarımız biraz daha sabır konusunda dikkatli olamayabiliyorlar. Nahoş hadiselerle karşılaşabiliyoruz. Bu herkesin Allah’la kendi arasındaki bir ibadettir. Bu ibadeti yerine getirmeyenlere de tepki vermek yerine bizim bu görevi yerine getiriyor olmamız nedeniyle Allah’ın bize bu nimeti vermiş olduğundan dolayı şükretmeliyiz.

Oruç tutmayacak kardeşlerimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Nasıl biz onların bu ibadeti yapmamalarına saygı gösteriyorsak, bu kardeşlerimizin de oruç tutarak bu ibadeti yerine getiren vatandaşlarımıza saygılı olmak adına mümkün olduğunca dışarıda yemek yemezlerse bu kardeşlik adına, huzur adına, barış adına önemli bir adım atmış olurlar diye düşünüyorum. Bu saygıyı da bizim beklememizin en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!