USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS İÇİN GURUR

SİVAS İÇİN GURUR

SİVAS İÇİN GURUR
26-06-2015 17:51
Google News


Bakanlığı döneminde Sivas ile ilgili hemen her çalışmada aktif rol oynayan, gündeme gelen yeni projelerin somutlaşmasını sağlayan Yılmaz’ın TBMM Başkan Adaylığı Sivas’ta büyük sevinç yarattı. Bakan Yılmaz’ın adaylığını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, ‘4 Eylül ruhuna uygun bir aday olmuştur.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkan adaylığı için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın ismini açıkladı.

Davutoğlu, ‘MYK'da yaptığımız istişareler neticesinde TBMM Meclis Başkan adaylığı için AK Parti olarak Sivas milletvekilimiz Sayın İsmet Yılmaz'ı önermeyi kararlaştırdık’ dedi.

Davutoğlu’nun Sivas Milletvekili Yılmaz’ın ismini açıklaması kentte büyük heyecan yarattı. Bakanlığı döneminde Sivas’a büyük katkılar sağlayan Yılmaz, milli savunma alanında da önemli çalışmalara imza attı. AK Parti iktidarlarında milli savunma alanında önemli çalışmalara imza atarken, bu çalışmalar Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz döneminde büyük hız kazandı. Bu kapsamda kendi milli tankını, gemisini, helikopterini, eğitim uçağını, füzesini ve piyade tüfeği gibi temel silahları üretmeyi başaran Türkiye'de yeni hedef; savaş uçağı...

4 EYLÜL RUHUNA

UYGUN BİR ADAY

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, AK Parti’nin TBMM Başkan Adayı olarak açıklanması sevinçle karşıladıklarını söyledi. Yılmaz’ın adaylığı ile ilgili görüşlerini paylaşan Şahin, Bakan Yılmaz’ın, bu önemli görevi layıkıyla yerine getireceğini söyledi.

Şahin, ‘4 Eylül 1919 Sivas Kongresi, TBMM’nin temelinin atıldığı yerdir. Milli İrade’nin tecelli ettiği yer Sivas’tır. 4 Eylül ruhuna uygun bir aday olmuştur. İnşallah Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’da 4 Eylül Sivas Kongresi ruhuna uygun bir meclis başkanlığını layıkıyla yapacak bir devlet büyüğümüzdür.’ Dedi.

Milletvekili seçimlerinin sonuçlanması ve milletvekillerinin yeminlerinin ardından şimdiki sürecin meclis başkanlığı seçimi olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘25. Dönem milletvekilliği seçimi yapıldı. Milletvekillerimiz yemin ettiler. Şimdi önümüzde meclis başkanlığı seçimi var. 4 Turlu bir seçim olacak. İlk 2 turda 3’te 2 çoğunluk, 3. Turda salt çoğunluk, 4. Tura da kalan iki aday arasından en fazla oyu alan aday TBMM Başkanı seçilecek. Türkiye’miz için hayırlı uğurlu olsun, çok önemli bir seçim. Cumhurbaşkanlığına vekâlet eden bir makam, Atatürk’ün makamı… Bu önemli makama da Sivas Milletvekilimiz, Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’ın partimiz tarafından layık görülmesi ve aday gösterilmesi, Sivaslıları, bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Sayın bakanımız bu görevi en iyi şekilde yapacak devlet adamı ciddiyetine, zekiliğe, çalışkanlığa, başarıya sahiptir. Şahsiyeti ve birikimi ile meclis bakanlığını en iyi yapacak isim olarak değerlendirilmiş, partimizin bütün kurul ve değerlendirmelerinden geçerek aday olmuşlardır. Her halükarda şansları da çok yüksektir. Zira sayın bakanımızın devlet adamı ciddiyeti, hakka, hukuka riayet etmesi, ömrünü böyle yaşamış olması, kariyeri ve bakanlıklarında göstermiş olduğu başarı, tecrübe, birikimler meclis başkanlığını layıkıyla yapacağının da açık işaretidir.’

‘TÜM PARTİLERİN

TEVECCÜHÜ VAR’

Bakan Yılmaz’ın tüm partiler ve milletvekilleri ile yakın ilişkisi olan ve her kesim tarafından sevilen bir isim olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, tüm milletvekillerinin Bakan Yılmaz’a rahatlıkla ‘Başkanım’ diyebileceğini söyledi.

Şahin; ‘Diğer partiler nezdinde de sayın bakanımıza büyük teveccüh vardır. Her parti ile her milletvekili ile her kesim ile hakka hukuka dayanan bir ilişkisi, diyalogu vardır. Dolayısıyla diğer parti milletvekillerinin de çok rahatlıkla başkanım diyebileceği bir şahsiyettir. O sebeple sayın bakanımızın meclis başkan adayı gösterilmesi büyük bir isabettir. İnşallah 3. Tura da kalmadan seçilirler ve milletvekillerinin de teveccühü ile TBMM’nin 25. Döneminde Meclis Başkanı olarak görev icra ederler.’ İfadelerini kullandı.

‘4 EYLÜL RUHUNA UYGUN

BİR ADAY OLMUŞTUR’

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’ın milletvekili olarak Bakan Yılmaz’ın TBMM Başkanlığı için aday gösterilmesinin çok önemli olduğunun da altını çizen Şahin, ‘4 Eylül ruhuna uygun bir aday olmuştur’ dedi.

Şahin, sözlerini şu sözlerle noktaladı:

‘4 Eylül 1919 Sivas Kongresi, TBMM’nin temelinin atıldığı yerdir. Milli İrade’nin tecelli ettiği yer Sivas’tır. 4 Eylül ruhuna uygun bir aday olmuştur. İnşallah Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’da 4 Eylül Sivas Kongresi ruhuna uygun bir meclis başkanlığını layıkıyla yapacak bir devlet büyüğümüzdür.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!