USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Akdeniz´i Tercih Ediyor

Sivas Akdeniz´i Tercih Ediyor

Sivas Akdeniz´i Tercih Ediyor
27-06-2015 23:52
Google News


Ayrıca Sayıcı, ‘Bu yıl geçen seneye göre daha yüksek oranda rezervasyon var. Tatil otellerinde geçen yıla göre fiyatlarda bir değişiklik yok. Sivas halkı ise en çok Akdeniz bölgesini daha sonra Ege bölgesini tercih ediyor’ dedi.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

Sivas’ta turizm acenta işletmenliği yapan Suha Sayıcı, tatil için rezervasyon yapacaklara önemli uyarılarda bulundu. Rezervasyon yaptırılan acentanın Türkiye Seyehat Acentaları Birliğine üye olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Sayıcı, sözleşmelerde mutlaka iyi kontrol edilmeli dedi.

Sayıcı, ‘Tatil rezervasyonları yetkili seyahat acentaları üzerinden yapılması gerekir. A gurubu seyahat acentaları bu konularda yetkilidir. Satın alınmış olan tatillerle ilgili gerekli evrakların karşılıklı imzalanarak ve sözleşmelerin kontrol edilerek satın alınmasına dikkat edilmelidir. Satın aldığınız otel rezervasyonunda, satış yapan noktanın seyahat acentasımı yoksa kaçak olarak mı çalışıyor bunun iyi bilinmesi gerekiyor. Satın almış olduğunuz yer hakkında acentalar sizlere bir voucher belgesi düzenleyip veriyor. Bunun imzalı olup olmadığı ve içeriğinin iyi bir şekilde okunarak satın alınması gerekiyor.

Eğer acentanın vermiş olduğu voucher belgesinden şüphe ediliyorsa, rezervasyon yapılan oteli arayarak gün ve tarihi vererek sistem üzerinde bilgi alabilirler. Acentadan yapılmış olan rezervasyon anında otelin kendi sistemine düşmektedir. Ayrıca almış oldukları evrakları gerçek mi sahtemi olduğunu da, voucher belgenin üzerinde kaşe ve imzaya dikkat etmeleri gerekiyor. Tüm bunların dışında daha emin olmak isteyenler seyahat acentalarının belgelerini sorgulayabilirler. Türkiye Seyahat Acentaları Birliğine üyemi değil mi buradan bile rahatlıkla yola çıkabilirler.’

TATİL DOLANDIRICILARI

Turizm bölgeleri otel rezervasyonların da bugüne kadar Sivas’ta dolandırıcılık olayı ile hiç karşılaşmadıklarını ama bugünlerde duyum aldıklarını ifade eden Sayıcı şunları kaydetti:

‘Sivas’ta tatil için otel rezervlerinde bugüne kadar çok dolandırıcılık duymadık. Genel olarak günü birlik turlarda bu dolandırıcılık işleri çok dönüyor Sivas’ta. Genelde acenta dışı düzenlenen, kaçak düzenlenen turlara giden vatandaşlar dolandırılıyor.’

REZERVASYONLARDA ARTIŞ VAR

Geçen seneye göre tatil rezervasyonlarını değerlendiren Sayıcı, her geçen yıl Sivas halkının bu konuda daha bilinçlendiğini ve rezervasyon yaptırmadan yola çıkmadıklarını söyledi.

Sayıcı: ‘Gün geçtikte acentalardan seyahat rezervasyonları artış gösteriyor. Son 5 yılda büyük artışlar görülmeye başlandı.  Yıllar geçtikçe daha da çoğalacak. Bu yıl geçen seneye göre daha yüksek oranda rezervasyon var. Biz 90 yılında kurulmuş bir acentayız. O zaman ile bugüne kıyaslarsak daha iyi ama yeterli değil. Sivas daha yeni yeni bu konuda kendini geliştiriyor. Sene 90 yılında insanları uçağa alıştırmaya çalışıyorduk. Şimdi insanlar daha yeni yeni uçak yolculuğuna başladı. Bu işler Sivas’ta kolay olmuyor.’

RAMAZAN AYINDA REZERVASYON OLMADI

Sivas halkı ramazan ayını tatil geçirmeyi tercih etmediği ifade eden Sayıcı, ‘Ramazan ayında rezervasyon sayısı yok. Genelde bu aylarda tam ramazan ayı sonrasına rezerve yapılıyor. Yoğunluk Temmuz, Ağustos ayı gibi oluyor’ dedi.

OTEL FİYATLARI DEĞİŞMEDİ

Türkiye'de Rus turistlerin yüzde 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı, yılın ilk 4 ayında yüzde 40'a ulaştığına dair haberler çıktı. Bu da otel fiyatlarını aşağı çekerek yerli turisti o bölgeye çekmeye çalıştıkları yönünde haberler gündeme geliyor. Bu durum Sivas’ta ki tatil için seyahat edecek kesimde ne gibi etki yarattı?

Sayıcı: ‘Geçen seneye göre fiyatlar aynı diyebiliriz. Belki biraz düşme gösteren kesimler var diyebiliriz. Doluluk oranları ise hemen hemen aynı oranda. Hazır paket turlar ve oteller de şuanda fiyatlar çok uygun. Her kesime hitap eden oteller var. Sadece geçtiğimiz yıla göre biraz yavaşlama var rezervasyonlarda. Orada yaşanan gelişmeler Sivas’ta yaşayan vatandaşlar bu durumu tatil için bir fırsat olarak görmüyor.’

SİVAS VATANDAŞI AKDENİZ’İ TERCİH EDİYOR

Sivaslı vatandaşların genelde Akdeniz kesimlerini tercih ettiğini ifade eden sayıcı, ‘Aslında Türkiye’nin birçok noktasına gitmek isteyen bir kitlemiz var. Ama genç kesim çoğunluklu Akdeniz bölgesini tercih ediyor. Daha sonra Ege bölgesi geliyor. Bu kesimleri genelde orta yaş üstü ve yaşlı kesim tercih ediyor’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!