USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HDP´Lİ VEKİLLER YARGILANMALI

HDP´Lİ VEKİLLER YARGILANMALI

HDP´Lİ VEKİLLER YARGILANMALI
29-07-2015 16:33
Google News

Hızal, ‘Biz; vatanına milletini, devletini, bölmek ve parçalamak isteyenlerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından ziyade milletvekilliğinden düşürülmesi ve gerekli yasalar çerçevesinde cezaevlerinde tutuklu olmalarını arzu ediyoruz.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, ülkede son günlerde artış gösteren terör olaylarına tepki gösterdi. Çözüm sürecinde şehit aileleri ve gaziler olarak ülkenin birliği ve bütünlüğü için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye çalıştıklarını belirten Hızal, terör örgütü ve yandaşlarının zihniyet ve fikrinin hiçbir zaman değişmediğini söyledi.

Hızal, şu ifadeleri kullandı:

‘Öncelikle Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, İstanbul, Muş ve Hakkâri Şemdinli de teröristlerin silahlı saldırısı sonucu Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı polis ve askerlerimize acil şifalar diliyorum. Bu terör saldırılarını şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Yapılan genel seçimlerden sonra, Türkiye büyük millet meclisinde, yapmış oldukları yeminlere bakıldığı zaman, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü ve toplumun huzur ve refahı, büyük Türk milleti önünde namusları ve şerefleri üzerine ant içmişlerdir.

Bu yemine bakarak, sizler de vatan, millet, devlet, bayrak ve insan sevgisinin olmadığını, namus ve şerefin, ne anlama geldiğini bilmeyen, vatanı ve milleti bölmeye çalışan, içimizde beslediğimiz vatan haini olduğunuzu her zaman söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz.

Bu kutsal milletin Kanından ve analarımızın, bacılarımızın, boynu bükük bırakılan evlatlarımızın, gözyaşından beslen bu caniler, bu ülkede kan ve gözyaşını akıtmaya devan edeceklerdir.

Bu çözüm sürecinde Şehit aileleri ve Gaziler olarak, huzur güven ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü için elimizden gelen her türlü desteği vereceğimizi her platformda dile getirdik. Ama bu soysuzlara devlet olarak ne yaparsanız yapın, zihniyetleri ve fikirleri hiçbir zaman değişmedi ve değişmeyeceğini de yine söylemeye çalıştık. Bu günler de yaşadığımız ortama bakıldığı zaman bizlerin ne kadar haklı olduğunu yetkili mercilerimiz anlamalarını isterdik. Çok geç kalmadan bir an önce hükümetin kurulması ve bu hainlere fırsat vermeden Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyüklünü göstermesi gerekmektedir.’

‘BİRAN ÖNCE HÜKÜMET KURULMALI’

Devlete, millete kurşun sıkan hainlere yaptıklarının hesabının biran önce sorulması için, en kısa sürede hükümetin kurulmasını beklediklerini söyleyen Hızal, tüm partileri ellerini taşın altına koymaya davet etti. Hızal; ‘Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceğine kurşun sıkan bu hainlere anayasada ve insanların vicdanların da hesap verecek bir hükümetin kurulması İçin, her üç partinin de elini taşın altına değil bedenlerini koyması gerekmektedir. Milletimiz vermiş olduğu bu oyla, Her partinin yapmış olduğu politikalarını değerlendirmiş ve gereken cevabı vermiştir.

Partisinin ve şahsının çıkarlarını düşünen, Türkiye Cumhuriyetinin bu sıkıntılı döneminde, sırtını çeviren, birlik ve beraberlik içerisinde olmayan partilere gereken cevabı bu millet tekrar verecektir.’ Dedi.

‘YARGILANIP TUTUKLANMALILAR’

HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin tartışmalara da değinen Hızal, bu kişilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından ziyade milletvekilliklerinin düşürülmesini, yargılanmalarını ve tutuklanmalarını istediklerini söyledi.

Hızal, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin TBMM’nin nasıl bir karar alacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Biz; vatanına milletini, devletini, bölmek ve parçalamak isteyenlerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından ziyade milletvekilliğinden düşürülmesi ve gerekli yasalar çerçevesinde cezaevlerinde tutuklu olmalarını arzu ediyoruz. Onların dokunulmazlıklarının kaldırılması bizim için bir şey ifade etmiyor. Çünkü onlar şuanda bu vatanı bölmek ve parçalamak istedikleri için suç işliyorlar.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!