USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kurban Kesim Yerleri Belirlendi

Kurban Kesim Yerleri Belirlendi

Kurban Kesim Yerleri Belirlendi
18-09-2015 11:39
Google News


Bu kapsamda Pazartesi pazarının bulunduğu alan, Yenişehir Pazar alanı, Şeyh Şamil Mahallesindeki Çarşamba Pazar alan, Yenidoğan Mahallesi’ndeki Cumartesi Pazar alanı kurban kesim yeri olarak belirlendi. Konu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürlüğü Amiri Nazır Yıldız, Zabıta ekiplerinin Kurban Bayramı boyunca vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamamaları için çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüreceğini söyledi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Sivas Kurban Komisyonu tarafından alınan karar gereği ilimizdeki kurban kesim yerleri, kurban kesim tarifeleri, Bayram Pazarı yeri, hayvan nakil ücretleri ile et çekim ücretleri belirlendi.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Amiri Nazır Yıldız, Kurban Komisyonunun aldığı kararlarla birlikte Kurban Bayramı hazırlıklarının devam ettiğini belirtti.

Zabıta Amiri Yıldı, Kurban kesim alanı olarak Pazartesi pazarının bulunduğu alan, Yenişehir Pazar alan, Şeyh Şamil Mahallesindeki Çarşamba Pazar alan, Yenidoğan Mahallesi’ndeki Cumartesi Pazar alanı olarak belirlendiğini belirtti. Yıldız ayrıca Kurban Bayramında bu alanlarda kurban kesiminde kullanılan kancalar ve su hortumlarının da temin edileceğini belirtti.

Komisyon tarafından eski buğday pazarının olduğu alanın kurban kesim yeri olarak belirlendiğini belirten Yıldız, bu alanda kurban kesimi yapılamayacağına vurgu yaparak, vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranmasını istedi.

Cadde ve sokaklarda kesinlikte kurban kesimine müsaade edilmeyeceğini belirten Yıldız, ‘Uygun olmayan alanlarda kurban kesimi yapanlara Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacaktır’ dedi.

KESİM TARİFELERİ

BELİRLENDİ

Zabıta Müdürlüğü Amiri Nazır Yıldız, ‘Kombinalarda ve diğer kesim yerlerinde kasaplar büyükbaş kurbanlıkları 200 TL, küçükbaş kurbanlıkları ise 50 TL bedelle keseceklerdir. Kasapların kendi dükkânlarında kurban etinin kilosunu 75 kuruşa et çekimi yapacaklardır. Yine evlerin bahçelerinde veya diğer dükkânlarda et çekimine kesinlikle izin verilmeyecektir. Kaçak olarak et çekimi yapanlar hakkında da Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacaktır’ ifadelerini kullandı.

KURBAN PAZARI KURULDU

Bölge Trafik bölgesine kurban Pazarının kurulduğunu belirten Yıldız, ‘2015 yılı Kurban Hizmetleri Komisyonu kararı bugün itibariyle elimize ulaşmış durumda. Kurban hayvan satış yerleri olarak Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nün yanındaki alan belirlendi. Burada 28 tane çadır yeri verdik. Ayrıca normal Pazar alanı içerisindeki padokları da vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çadır kurulan alanda öncesinde birçok eksiklikler vardı. Şimdi bu alanda abdesthane, tuvalet ve duş kabinlerini hizmete sunduk’ dedi.

HAYVAN NAKİL

ÜCRETİ 45 TL

Hayvan Pazarından alınan büyükbaş bir hayvanın şehir merkezine yani kent meydanına kadar naklinin ücreti 45 TL olarak belirlendiğini belirten Yıldız, ‘Daha uzak bir alana götürmek isteyen vatandaşlarımızda hayvan satıcısıyla pazarlık usulü ile fiyatını belirleyecektir’ dedi.

HAYVANLARA ACI

ÇEKTİRENLERE AĞIR CEZA

Zabıta Amiri Yıldız, ‘Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimle işlem yapanlar hakkında 499 TL idari para cezası uygulanacaktır. Hayvanları Koruma Kanununun 10. Maddesinin 1. Fıkrasına göre satılırken hayvanların sağlıklarının iyi, barındırıldıkları yerin temiz olmaması durumunda 1673 TL idari para cezası uygulanacaktır’ dedi.

Yıldız, cezaların İçişleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından birlikte uygulanacağını ifade etti.

ZABITA EKİPLERİ

KURBAN MESAİSİNDE

Kurban Bayramı boyunca Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gece saat 24.00’a kadar görev yapacağını belirten Yıldız, ‘Bütün kurban kesim yerlerinde Zabıta ekiplerimiz bulunacaklar. Vatandaşlarımız kesilen hayvanların kupa küpelerini zabıta ekiplerine teslim edebilecekler. Bizde bunları Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz. Zabıta ekiplerimiz vatandaşların sıkıntı yaşamaması için bayram boyunca hizmet edecekler’ dedi.

BAYRAM PAZARI

PAZARTESİ GÜNÜ KURULACAK

Zabıta Amiri Nazır Yıldız, bu yıl Bayram Pazarı’nın Kongre Lisesi’nin arka sokağına kurulacağını ve Bayramdan önce 3 gün açık kalacağını belirtti.

Yıldız, ‘Bayram Pazar yeri bu yıl Pulur Mahallesi Kongre Lisesinin arka kısmındaki Öğretmenler Caddesi üzerinde kurulacak. Bu alanda da genellikle giyim üzerine ağırlıklı satış yapılabilecek. Bayram Pazarı önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren başlayarak, 3 gün açık kalarak Sivas halkına hizmet verecek. Arefe günü akşamında ise Pazar hizmete kapatılacak’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!