USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Esnaf ve Sanatkâr İstikrar İstiyor?

?Esnaf ve Sanatkâr İstikrar İstiyor?

?Esnaf ve Sanatkâr İstikrar İstiyor?
16-10-2015 09:33
Google News


SESOB Başkanı Beşir Köksal, ‘Biz, hem siyasi hem ekonomik istikrar bekliyoruz. İnşallah bu sıkıntıları da atlatırız ve ülkemiz bir selamete ulaşır. Siyasi partiler bizim için önemlidir. Çünkü demokrasinin unsurlarıdır. Halkımız 7 Haziran’da mesajını verdi ama siyasi partiler bu süreçte başarılı olamadılar. Şimdi yeni bir seçim sürecine girildi. Eğer bu seçimde de koalisyon çıkarsa siyasi partilerin kaçınmaması gerekiyor. Bu seçimden sonra da koalisyondan kaçınırlarsa millet bunu affetmez.’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, 1 Kasım seçimlerinin ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Köksal, 7 Haziran seçimleri sonrasında koalisyon kurulamaması ve ülkenin yeniden seçime gitmesinin dengeleri bozduğunu belirterek, esnaf ve sanatkârın 1 Kasım seçimlerinden sonra ülkedeki istikrar ortamının yeniden sağlanmasını beklediğini söyledi. Siyasi partilerin 1 Kasım’dan sonra tek başına iktidar çıkmaması durumunda koalisyon kurmaktan kaçınmaması gerektiğini belirten Köksal, ‘Eğer bu seçimden sonra da koalisyondan kaçınırlarsa Türk milleti bunu affetmez.’ Dedi.

‘KENDİ DERDİMİZİ UNUTTUK’

SESOB Başkanı Beşir Köksal, esnaf ve sanatkârın siyasilerden beklentisini gazetemizle paylaştı. İlk olarak yaşanan terör olaylarına değinen Köksal, Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırı ve üst üste gelen şehit haberlerinin Türk milletini yasa boğduğunu, dolayısıyla milletin ve esnafın artık kendi derdini unuttuğunu söyledi.

Türk milletinin yaşanan bu sancılı süreci birlik ve beraberlik içerisinde aşacağına da vurgu yapan Köksal, şu şekilde konuştu:

Köksal; ‘7 Haziran seçimleri sonrasında Türk halkı koalisyona karar verdi ancak siyasi partiler aralarında anlaşamadılar. Koalisyon kurulamadı ve yeniden seçime gidiliyor. Ülkemizde durum belli… Terör olayları var ve her gün üç beş şehidimiz geliyor. Bu, bütün Türk milletinin içini acıtıyor. Kendi sorun ve sıkıntılarımızı da unuttuk. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir patlama olayı oldu ve 96 kişi hayatını kaybetti. Öncelikle şehitlerimize, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Biz bu terör olaylarından dolayı kendi derdimizi unuttuk. Ülkemizin etrafı ateş çemberi, sadece esnafımızın değil Türk halkının morali bozuk. Ülkemizde birlik ve beraberlik zamanı… Hepimize bu konuda büyük görevler düşüyor. Türkiye’nin ileri gitmesini istemeyenler var.  İnanıyorum ki, Türk milleti, birlik ve beraberlik içerisindedir ve bu zorlukları birlikte yenecektir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülke, birbirine bağlı, kenetlenmiş bir ülke.’ 

‘ESNAF EMEKLİLERİN

MAAŞ DURUMUNU BEKLİYOR’

Sivas esnaf ve sanatkârının genel manada kamu çalışanlarının harcamaları ve öğrencilerin oluşturduğu ekonomik canlılıkla ticari faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten SESOB Başkanı Beşir Köksal, dolayısıyla emekli ve kamu çalışanlarının maaşlarına yapılacak zamların esnafı da yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Köksal, ‘Esnafın siyasi partilerden beklentiler var. Partilerin de beklentileri var. Partiler bu vaatleri yerine getirebilirler mi getiremezler mi? Tek başına iktidar mı olur, koalisyon mu olur bilemiyoruz. Onların vaat ettiği şeyleri gerek esnafımız, gerek emeklilerimiz, işçilerimiz isteyecektir. Emeklilerimizin durumu çok önemli… Vatandaş emekli olmuş Bağ-Kur’dan maaşından yüzde 10 sosyal güvenlik destekleme pirimi kesiliyor. Fakat seçimden sonra bunun tamamen kaldırılacağı söyleniyor. Bu sevindirici bir olay… Emeklilerin maaş durumlarının iyileştirilmesi konusu var. Sivas’ta esnaf ve sanatkâr kamu çalışanlarının girdileriyle geçiniyor. Artı bir de üniversitemiz var. Üniversitemizde 54 bin öğrencimiz var. Bu Sivas’ımız için, esnaf ve sanatkârımız için çok önemli. Emekli ve kamuda çalışanların maaş durumları ne kadar iyileştirilirse esnaf ve sanatkârımız bundan çok daha faydalanan kesim olacaktır. Onun için emeklilerin maaş durumunu bekliyor esnaf.’

‘HEM SİYASİ HEM EKONOMİK

İSTİKRAR BEKLİYORUZ’

1 Kasım seçimlerinden sonra toplumun her kesiminin olduğu gibi esnaf ve sanatkârın da ekonomik ve siyasi istikrar beklediğini belirten Köksal, partiler koalisyon durumu oluştuğunda bundan kaçınırlarsa milletin bunu affetmeyeceğini söyledi.

Köksal sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Esnaf ve sanatkârımızın genel anlamda baktığımızda işi yine yatırımlarla ilgilidir. Dolar 3 lirayı geçti ama yavaş yavaş düşüş başladı. Tabi yatırımcı bu olaydan dolayı önünü göremediği için yatırım yapamıyor. Yatırım yapacak ki esnaf da bundan faydalansın. Örneğin inşaat sektörü harekete geçtiği zaman, marangozu, elektrikçisi, demircisi, sıvacısı, boyacısı, her türlü esnaf bundan faydalanıyor. İnşallah 1 Kasım’dan sonra terör olayı döner ülkemiz bir istikrara ulaşır ve esnaf ve sanatkârımızın sorunlarını çözmeye çalışırız.

Biz, hem siyasi hem ekonomik istikrar bekliyoruz. İnşallah bu sıkıntıları da atlatırız ve ülkemiz bir selamete ulaşır. Siyasi partiler, bizim için önemlidir. Çünkü demokrasinin unsurlarıdır. Halkımız 7 Haziran’da mesajını verdi ama siyasi partiler bu süreçte başarılı olamadılar. Şimdi yeni bir seçim sürecine girildi. Eğer bu seçimde de koalisyon çıkarsa siyasi partilerin kaçınmaması gerekiyor. Eğer bu seçimden sonra da koalisyondan kaçınırlarsa millet bunu affetmez. Bu bir gerçek çünkü ülkemizin durumu ortada… Siyasiler biraz daha kendi kırmızıçizgilerini unutup bu milletin, ülkenin geleceğini iyi hesap etmeliler.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!