USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Bir Olursak Gücümüz Artar?

?Bir Olursak Gücümüz Artar?

?Bir Olursak Gücümüz Artar?
28-10-2015 11:18
Google News


TBMM Başkanı İsmet Yılmaz; ‘Gün birlik ve beraberliği dosta düşmana gösterme günü. Ben Sivaslı aziz hemşerilerimin birlik ve beraberlik içerisinde davranacaklarına inanıyorum. Bugün; küskünlükleri, kırgınlıkları hatırlama, yapılmayanları söyleme günü değil, bugün; her şeyi geride bırakarak, Türkiye’nin, Sivas’ın ve evlatlarımızın geleceği için bir olma, birlik olma zamanı. Çünkü biz bir olursak, beraber olursak gücümüz artar.’ Dedi

ERSAN ARSLAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İsmet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile birlikte Sivas’ta; Şehit Aileleri, Gaziler ve engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Hisar Düğün salonunda gerçekleştirilen programa Yılmaz ve Güllüce’nin yanı sıra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile engelli derneklerinin başkan ve yöneticileri de katıldı. Salon girişinde engelli vatandaşlarca karşılanan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Bakan İdris Güllüce, bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Engelli gençler ise TBMM Başkanı Yılmaz ve Bakan Güllüce’ye çiçek takdim ederek, kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

‘GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ’

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Sivaslıların her zaman birlik ve beraberlikten yana olduğunu vurgulayan Yılmaz, ‘bir olursak, beraber olursak gücümüz artar.’ Dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, ‘Allah yüzünüzü ak eylesin. Yüz aklığı iki cihana bedel. Rabbime hamd ediyorum ki bana sizin gibi yol arkadaşları nasip eyledi. Allah her birinizden ayrı ayrı razı olsun. Güzel kardeşlerim, gün birlik, beraberlik zamanı. Gün birlik ve beraberliği dosta düşmana gösterme günü. Ben Sivaslı aziz hemşerilerimin birlik ve beraberlik içerisinde davranacaklarına inanıyorum. Bu gün; küskünlükleri, kırgınlıkları hatırlama, yapılmayanları söyleme günü değil, bugün; her şeyi geride bırakarak, Türkiye’nin, Sivas’ın ve evlatlarımızın geleceği için bir olma, birlik olma zamanı. Çünkü biz bir olursak, beraber olursak gücümüz artar. Allah, ‘ayrılığa gayriliğe düşmeyin. Eğer ayrılığa, gayriliğe düşerseniz, kalbinize korku düşer, gücünüz elden gider ve devletinizi kaybedersiniz’ diyor ve ‘Allah sabredenlerle beraberdir, siz sabredin’ diyor. Sivaslı her zaman birlik ve beraberlik doğrultusunda bugüne kadar tercihi kullanmıştır. Bundan sonra da inşallah bu doğrultuda devam edecektir diye düşünüyorum.’ İfadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’Yİ BUDATMAYACAĞIZ’

Türkiye ne zaman ayağa kalksa birilerinin bunu engellemeye çalıştığını belirterek, geçmişte yaşanan bazı hadiseleri örnek gösteren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise şuanda bunu terör ile yapmaya çalıştıklarını söyledi.  Güllüce; ‘Şuanda terör ile ilgili Türkiye’nin bir imtihanı var. Terör estirerek Türkiye’nin önünü kesmek ve budamak istiyorlar. Biz de onlara diyoruz ki inadına Türkiye’yi kalkındıracağız, İnadına Türkiye’yi budatmayacağız, geliştireceğiz, kalkındıracağız, Rabbim inşallah bu fırsatı bize verecek.’ Dedi.

AK Parti’nin iktidara geldiği günden bugüne yapılan hizmetleri anlatmaya zamanın yetmeyeceğini ancak bazı örnekleri paylaşmak istediğini belirten Bakan Güllüce, şu ifadeleri kullandı:

 ‘Sivas’ta kaçıncı kez olduğunu bilmediğim bir şekilde tekrar bulunuyorum. 1 Kasım seçimleri dolayısıyla Anadolu’nun bir çok ilini dolaştım ama en fazla hareketli olan, en fazla AK Parti gönüllüsü olan, coşkulu olan il olarak Sivas’ı gördüm, kendinizle iftihar edin, sağ olun var olun.

1990’lı yıllarda, 2001’lerde, AK Parti’nin olmadığı yıllardaki Türkiye ile 2001’den sonraki AK Parti’nin iktidar olduğu dönemdeki Türkiye’yi muhasebe edecek durumdayız.  Birkaç mukayese yapmak istiyorum. Düne kadar Devlet Demiryollarını kaldırsak mı, kapatsak mı diye konuşulurken bugün Sivas’a hızlı tren ne zaman gelecek diye soruluyor. Dünyada hızlı trene sahip birkaç ülkeden birisiyiz. Bu yüzden de nereden nereye geldiğimizle ilgili çok iyi bir örnek.

Türkiye belediye başkanıyla, yönetimiyle, hükümetiyle, halkıyla birleşti. Kıyafet konusunda kıyametler koparılan, üniversite kapılarında zulümler gören insanlarımız artık yok. Engellisi ile gazisi ile dindarı ile laiki ile birleştik. Her kesimi kucakladık. Hangi mezhepten, ırktan, dinden olursa olsun biz bu vatanın çocuğuyuz dedik ve kucakladık. Avusturya ile biz Osmanlı İmparatorluğu döneminde yıllarca savaş yapmışız. Hatırlayın 28 Şubat döneminde çocuklarımız Türkiye’de okuyamadı. Allahu Ekber Dağları’nda, Galiçya’da, Çanakkale’de, Yemen Cephesi’nde, Kurtuluş Savaşı’nda savaşanların torunları kendi topraklarında, kendi kıyafetleriyle okuyamadı. Asırlarca savaştığımız Avusturya buna müsaade etti, ama Türkiye’deki üniversitelerde, kendi vatanında okuyamadı çocuklarımız. İmkan bulan, burs bulan bir grup okuyabildi ancak. Ne gerek vardı bunlara? Şuanda çok şükür Allah’a isteyen istediği okula istediği kıyafetle gidiyor. Artık, Avusturya’ya beni üniversitene kabul et diyen değil, ben bu ülkenin, bu toprakların çocuğuyum, burada okuyacağım diyen kızlarımız var. Allah’a şükürler olsun. Bunların devamı, bu kalkınmanın, bu hızın, bu kardeşliğin, barışın devamı için 1 Kasım’da sandıkların başında çok ciddi bir imtihan bekliyor bizi. Rabbim hepimize o imtihanı vermeyi nasip etsin.

10 Sene de bir budanan bir ülkenin çocuklarıyız biz. Ne zaman ayağa kalksak, ne zaman bu ülke gelişmeye başlasa bu ülkenin başına bir çorap örülmeye çalışıldı. 1980 öncesini hatırlayın. Aynı toprağın çocuğu, aynı ailenin iki çocuğu bir birine silah çekti. Aynı aileden iki kişiye ayrı ayrı silah verildi. Veren el aynıydı. Memleketin en güzel, en zeki insanlarının kimini sağcı, kimini solcu yaparak bu ülke budandı. Sağcı, solcu, Alevi, Sünni, Türk, Kürt dendi budandı. Şuanda terör ile ilgili Türkiye’nin bir imtihanı var. Terör estirerek Türkiye’nin önünü kesmek ve budamak istiyorlar. Biz de onlara diyoruz ki inadına Türkiye’yi kalkındıracağız, İnadına Türkiye’yi budatmayacağız, geliştireceğiz, kalkındıracağız, Rabim inşallah bu fırsatı bize verecek. İnşallah 1 kasım hepimizin, ülkemizin ve dünya mazlumlarının bayramı olacaktır.’

‘TÜRKİYE ZOR BİR

SÜREÇTEN GEÇİYOR’

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ise konuşmasında Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, dış güçlerin içerideki uzantılarıyla Türkiye’nin kalkınmasını engellemeye çalıştığını söyledi.

1 Kasım seçimlerinin bu nedenle büyük önem taşıdığını belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘2 yıl içerisinde sizlerle geniş çaplı bir arada olduğumuz 8’inci programımız bu. Gerek engelli kardeşlerimiz, engelli derneklerimiz gerekse şehit ailelerimiz, gazilerimiz Sivas’ta her gün birbirimizi görüyoruz, birlikte yaşıyoruz ve engelleri hamdolsun hem hükümetimiz, hem belediyemizle birlikte kaldırıyoruz. Hayatı, sizin için hep beraberce kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Sizlerin dertlerini dinlemek, sizleri geleceğe hazırlamak için, bir birliktelik, bir anlamlı ziyaret yapmaya çalışıyoruz. Bugün de o günlerden birisi. Hep beraberce inşallah önümüzdeki süreci daha iyi yaşayabilmek, daha güzel günlere varabilmek için bir program tertip ettik. Biliyorsunuz Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Büyük bir kalkınma hamlesi yaptık ama özellikle dış güçler ve onların içerideki uzantıları daha fazla kalkınmamıza izin vermek istemiyorlar. Onun için 7 Haziran’da bir seçim yaptık, tam olmadı. Şimdi Pazar günü bir seçim yapacağız. Önümüzde sayılı günler var. Geçmişteki engellilerin, şehit ve gazi ailelerimizin durumuyla bugünü kıyaslamanızı istiyoruz ve ona göre Pazar gününe hazırlanmanızı istiyoruz. İnşallah Pazar gününde bu seçimimiz tam olur, sizler de, bizler de, 78 milyon Türk insanı da mutlu olur.’

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye içerisinde Sivas bıçağı ve Sivas tarağının da bulunduğu çeşitli hediyeler takdim etti. Daha sonra ise Gökkuşağı Engelliler Derneği yöneticileri ve Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurs gören engelliler, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Güllüce’ye engellileri anlatan iki ayrı karikatür tablosu hediye etti. Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’a, kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Programda birçok engelli derneği tarafından Bakan Güllü ve TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’a teşekkür belgesi takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!