USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü İş Birliği ile Hazırlanan İlk Gıda Kongresi Sivas'ta Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde 2. Uluslararası Gıda Araştırmaları Kongresi düzenlendi. Sivas'ta düzenlenen kongre Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü iş birliği ile hazırlanan ilk gıda kongresi niteliğindedir.

 Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü İş Birliği ile Hazırlanan İlk Gıda Kongresi Sivas'ta Yapıldı
17-10-2023 10:05
SİVAS
Google News

Mehmet Fatih AKGÜL

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Gıda Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) ile Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET) tarafından 2. Uluslararası Gıda Araştırmaları Kongresi düzenlendi.

SCÜ ev sahipliğinde 4 Eylül Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongreye; SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Kongre Başkanı Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “16 Ekim Dünya Gıda Günü olup, kongremiz bu güne denk gelmiştir ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü iş birliği ile hazırlanan ilk gıda kongresi niteliğindedir. Gıda; ulaşılabilmesi, güvenliği, güvencesi ve sürdürülebilirliği gibi çok farklı alanları içine alan bir kavramdır. Her insanın her istediği zamanda ve istediği miktarda güvenli gıdaya ulaşabilmesi gerekmektedir. Gıda çalışmaları bu kavramın hepsinin yerine getirilmesi için yapılmalıdır. Bu kongrenin bu amaçlara hizmet edeceğine gönülden inanıyorum. Kongrede emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Kongrede; Atatürk Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya “Fermente Et Ürünleri”, Erciyes Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çam “Tarih Boyunca Gıdaların Toplumlar Üzerine Etkileri”, Helal Akreditasyon Kurumu Uzmanı Dr. Mete Çevik “Helal Gıda Dünü Bugünü Yarını”, Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET) Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ “Tarım ve Gıda Etiği”, Türkiye Biyoetik Derneği Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Neyyire Yasemin Yalım “Araştırma Etiğinin Temel İlkeleri Bağlamında Tarım ve Gıda Araştırmaları”, Tarım ve Gıda Etiği Derneği Başkan Yardımcısı R. Petek Ataman ise “Gıda Araştırmalarında Kimlik Etik Sorun Alanları” konuları ile ilgili sunumlar gerçekleştirerek, katılımcıları bilgilendirecek.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!