USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Demokrasi İçin Çalışacağız--Video

Demokrasi İçin Çalışacağız--Video

Demokrasi İçin Çalışacağız--Video
06-02-2023 07:00
Google News


Süleyman Demirel Konfederasyonu tarafından tertip edilen “Millet İttifakı içindeyiz” programı ilimizde gerçekleştirildi. Programda konuşan Demokrat Partili Numan Akay, “13 Şubat’ta ya aday ya da adayın açıklanacağı tarih belli olacaktır. Bizler de demokrasi için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu. 

Fatih TABUR 

Süleyman Demirel Konfederasyonu tarafından organize edilen “Millet İttifakı içindeyiz” programı kapsamında Sivas buluşması Savona Otel’de gerçekleştirildi. 

Toplantıya geçmiş dönemlerde Demokrat Parti, Anavatan Partisi, Doğruyol Partisi ve merkez sağ partilerin kadrolarında görev almış isimlerin yanı sıra Sivas’ta siyaset yapmış birçok kişi katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan program,  Demokrat Parti eski İl Başkanı ve Sivas Milletvekili aday adayı Numan Akay’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. 

SİVAS, CUMHURİYETİN TEMELİNİN ATILDIĞI ŞEHİR

Programda konuşan  Süleyman Demirel Konfederasyonu Türkiye Koordinatörü Muhammed Emin Atasever, merkez sağda siyaset yapanların neden Millet İttifakı içerisinde bulunduklarını hem partililerine hem de halka anlatmak için yola çıktıklarını ifade ederek “Biz demokratlar olarak 6’lı masaya katılarak mevcut iktidarın kötü yönetimine son vermek için bir araya geldik. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı yolunda herhangi bir engel yok. ‘Hırsızlık yaptılar’ diyemezler. ‘Yolsuzluk yaptılar’ diyemezler. Biz de barışmak için geziyoruz ve eski merkez sağ seçmenini yeniden bir araya getirmeye çalışıyoruz. Süleyman Demirel Konfederasyonu Türkiye Koordinatörü olarak birçok ilde ‘Millet İttifakı içindeyiz’ buluşmalarıyla o ildeki başta merkez sağda görev yapmış yol arkadaşlarımızın yanı sıra gittiğimiz illerdeki şehrin önemli isimleriyle bir araya gelerek yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yol haritamızı çıkarıyoruz.  Bugün Sivas’ta bir televizyon programına da katıldım. Burada da ifade ettim; Sivas, Cumhuriyetin temelinin atıldığı şehir. Onun için Sivas’ta da olmamız gerektiğini düşündük. Numan Akay bey ve Sivas Demokrat Parti teşkilatıyla bu programı düzenlemek için 15 gündür çalışıyoruz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim” dedi. 

İNSANLAR ESKİ LİDERLERİ ARIYORLAR

Toplantıya katılanlara telefon ile hitap eden Süleyman Demirel Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Öztürk; ise demokrasi mücadelesinin kolay olmayacağını ifade etti. 

Sağlık sorunlarından dolayı programa katılamadığını dile getiren Öztürk; “Türkiye varlık içinde yokluk çekiyor. Kendi oyunla kendi gücünle yapıyorsun. Türkiye’de merkez sağ yok. Asıl sıkıntı bu. Kendi kendine tarımsal olarak yeten 7 ülkeden biriyken; iktidarın beceriksiz tarım politikaları sonucunda ‘Paramız var alıyoruz’ haline getirdiler ama cari açık vererek aldıklarını unuttular. Merkez sağın yeniden canlanması gerekiyor. İnsanlar eski liderleri arıyorlar, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş’i arıyorlar. O insanlar hiçbir zaman birbirlerine hakaret etmediler, aynı masada bir araya gelebiliyorlardı. Şimdi; o insanları arıyoruz. Bunu Türkiye’ye getireceğiz” dedi. 

ATATÜRK’ÜN KURDUĞU KURULUŞ AYARLARINA GERİ GETİRECEĞİZ

Telefon bağlantısıyla toplantıya katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise “CHP’nin geçtiğimiz aylarda Sivas’ta düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı için Sivas’a gelince Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas Kongresi’nin yaptığı müzeyi gezdim ve çok duygulandım. Sivas Cumhuriyete sahip çıkması gereken illerinin en başında geliyor; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu kuruluş ayarlarına geri getireceğiz. Nasıl devlet malı korunur, nasıl güzel hizmetler yapılır onu göstereceğiz” dedi. 

Programa katılan Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Sivas Milletvekili Nevzat Yanmaz ise  çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

ÇAYCILIK DAHİ YAPAMAYACAK KADAR KAPASİTESİ OLAN BİR ARKADAŞTI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği olayın sorulması üzerine Yanmaz;
 “Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehit edilmesi halen karanlıkta kalmaktadır. Ben merhum Genel Başkanım Muhsin Yazıcıoğlu ile 24 saatin 20 saatini beraber geçiriyordum. Bu olay halen aydınlatılamadı. Aile takip ediyor.  Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından 40 gün içinde apar topar kurultay yapıldı. Yalçın Topçu Genel Başkan oldu. ‘İlk seçimde partiyi iktidar yapamadım’ diyerek istifa etti ve hemen saraya danışman oldu.  Daha sonraki kurultayda 3 aday çıktı. Birisi ben, diğeri Yavuz Ali Ağıralioğlu, bir diğer aday ise Mustafa Destici. Seçimlerde Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve birileri ne yaptıysa yaptı; söz verenler bile bize oy vermediler ama Sivas’ta 110’a yakın delegenin 90’ına yakınının oyunu aldık. Sivas delegelerine teşekkür ediyorum. Mustafa Destici kazandı; haşa kimseyi küçük gördüğümden değil ama Mustafa Desteci bizim Genel Merkezin çaycılığını dahi yapamayacak kadar kapasitesi olan bir arkadaştı. Vermezdik öyle bir görev çünkü ona. Ocağın yönetimindeydi, başka bir görevi yoktu ki. Son dönemde Muhsin Başkanın başkanlık divanına seçildi. BBP tabiri caizse Mustafa Destici’nin bakkal dükkanı haline dönmüştü. Milletvekilliği Mustafa Destici için çok büyük bir makam. Bizim dönüp de eyvallah etmediğimiz makam” açıklamasında bulundu. 

SANDIĞA GİTMELİYİZ

Milliyetçi Hareket Partisi’nde geçmiş dönemde milletvekili adayı olan Oğuz Özdemir ise ülkenin her geçen gün geri gittiği savundu.  Özdemir; “Milletvekili adayı olduğum zaman bugünleri görerek elimizden alınacağını dile getirmiştim. Fabrikalarımız, limanlarımız tarlalarımız hepsi yabancılara satılıyor. Ülkeyi soydular! 6’lı masaya güvenmezsek bir daha bu ülkede seçimler olmayabilir. ‘Bu aday olursa veririm, bu olursa vermem’ demeden sandığa gitmeliyiz. Sivas Cumhuriyetin temelin atıldığı yerdir. Soygun ve talan yapanlar hangi siyasi parti içinde yer alıyor? Sahillerimiz yabancıların elinde kaldı. Kaybedecek artık neyimiz kaldı? Bu durumdan kurtulmak için oyununuz kullanmanızı tavsiye ediyorum. AKP en tedirgin günlerini yaşıyor.  Getirdikleri ucube sistem artık işlemiyor. Eğer bunları iktidardan indirmezsek bundan sonra bizlere toplantı yapmaya fırsat vermeyecekler.” dedi.

MİLLET İTTİFAKI KAZANACAK ADAYI ÇIKARACAK

Programın moderatörü Demokrat Partili Numan Akay ise  “Millet ittifakı kazanacak adayı çıkaracaktır. Bu masadan Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı çıkacak ve her kesimi kucaklayacaktır. Bizleri öncelikle mevcut iktidardan kurtaracak sonra da bizim kaybolmuş olan demokrasimizi geri getirecek bir Cumhurbaşkanı adayı arıyoruz.  13 Şubat’ta ya aday ya da adayın açıklanacağı tarih belli olacaktır. Bizler de demokrasi için hep birlikte çalışacağız. Sivas’a gelerek bu toplantıya katılan Muhammed Emin Atasever’e ve Peyami Biçer’e teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!