USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Doğru Zemine Doğru Bina --Video

Doğru Zemine Doğru Bina --Video

Doğru Zemine Doğru Bina --Video
04-03-2023 07:00
Google News


Sivas Belediye Meclisi Mart ayı toplantısının ilk birleşimi yapıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, depremden gereken dersi alacaklarını ifade etti. Deprem bölgesinde TOKİ binalarının hiçbirinin yıkılmadığına dikkat çeken Bilgin, “Özellikle zemin seçimi çok önemli. Doğru zemine doğru binanın yapılmamasının yıkımı artırdığını gördük. İnşallah  bizler de bugüne kadar Sivas Belediyesi olarak meclisimizin verdiği yetkiyle birçok tedbiri aldık, almaya gayret ettik inşallah bundan sonra da tüm paydaşlarımızı sürece dahil ederek üzerimize düşeni yapacağız” dedi. 

Fatih TABUR 

Sivas Belediye Meclisi Mart ayı birinci birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin koordinesinde gerçekleştirilen birleşimin ana gündemi deprem oldu. 

Başkan Bilgin, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından asrın felaketine ilişkin konuştu. 

Bilgin, “Asrın felaketi olarak yaşadığımız, 6 Şubat’ta meydana gelen 11 ilimizi ve büyük bir coğrafyayı etkileyen deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Depremin olduğu ilk andan itibaren devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milletimizin tüm desteğiyle birlikte bölgeye intikal etmiştir. Biz de Sivas olarak valiliğimiz, ilgili kurumlarımız, belediyemiz ve sivil toplum örgütleri ile sabahın ilk saatlerinde AFAD il binasında yaptığımız toplantı neticesinde AFAD Başkanlığının yönlendirmesiyle öncelikle ekiplerimizi Maraş’a sevk ettik. Daha sonra da yine AFAD Başkanlığının görevlendirmesiyle Sivas olarak Sayın Valimiz ve diğer yetkililerimizle Doğanşehir ilçesine hareket ettik. İkinci depreme Doğanşehir’de yakalandık. Bu noktada bizim itfaiye ekiplerimiz, AFAD görevlileri ve diğer gönüllü arama kurtarma ekipleri de ikinci depreme Maraş ve Malatya’da yaşayan ekiplerdi. Şunu gördük ki o günden bugüne kadar devlet tüm imkanlarıyla sahadaydı.  O günden bugüne kadar da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor” dedi. 

Bölgeye gider gitmez enkaz kaldırma çalışmalarına katıldıklarını dile getiren Bilgin, “Allah’a çok şükür biz bölgemize gittiğimiz ilk andan itibaren enkazlara hızlı bir müdahale gerçekleştirdik. Gün geçtikçe ortaya farklı ihtiyaçlar çıktı, bizler de o ihtiyaçlar doğrultusunda o bölgedeki hemşehrilerimizin daha hızlı normale dönebilmesi adına devlet ve millet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken bir artı özellik olarak söylemiyoruz; bu insani görevimiz, İslami görevimiz ve vicdani görevimiz. Komşuluk hukuku bunu gerektiriyor. Malatya’nın en yakın illerinden biri bizdik, ilk andan itibaren Sivaslı hemşehrilerimizin gücüyle orada oldu. Bu noktada tüm hemşehrilerimizden Allah razı olsun. Olayın ilk anından itibaren büyük bir yardım kampanyasıyla Sivas halkı büyük destek sağladı” dedi. 

Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi’nin depremden hemen sonra tüm imkanlarını seferber ettiğini kaydeden  Bilgin, “Aslında yaşadığımız felakete deprem demek olayın boyutunu küçültüyor. Küçük kıyameti yaşadık. İnşallah Rabbim devlet olarak, millet olarak bizi bir daha bu tür acılarla sınav etmez ama buradan hepimizin özellikle de yerel yönetimler olarak bizlerin alması gereken büyük dersler var. Çünkü bu iş olduktan sonra acısı tarif edilemiyor. Her şeyden önemlisi insanlarımızın canı, malı gidiyor ve ülke olarak da millet olarak da hepimiz etkileniyoruz. Bu noktada tüm kamu kurum ve kuruluşları üzerine düşen görevi yapmalı. 2000 yılından sonra özellikle kamunun yaptığı binalardaki yıkım oranı yok denecek kadar az. TOKİ evlerinden hiçbiri yıkılmamış. Özellikle zemin seçimi çok önemli.  Doğru zemine doğru binanın yapılmamasının yıkımı artırdığını gördük. İnşallah  bizler de bugüne kadar Sivas Belediyesi olarak meclisimizin verdiği yetkiyle birçok tedbiri aldık, almaya gayret ettik inşallah bundan sonra da tüm paydaşlarımızı sürece dahil ederek üzerimize düşeni yapacağız. Her ne kadar ilimiz çok riskli bir bölgede olmasa da  üzerimize düşeni yapmamız tarihe karşı da şehre karşı da sorumluluğumuzdur. İnşallah önümüzdeki süreçte yapılması gereken, atılması gereken adımları güçlü bir iradeyle hayata geçireceğiz” dedi.

Belediye Meclisi bir sonraki toplantısını 8 Mart’ta saat 15.00’da gerçekleştirecek. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!