USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Faiz Oranları İndirilmeli

Faiz Oranları İndirilmeli

Faiz Oranları İndirilmeli
23-08-2021 07:05
Google News


Fatih TABUR

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken; kredi faizlerinin düşürülmesini istedi. Sivas’ta üyelerinin pandemi süreci nedeniyle zor günlerden geçtiğini ifade eden Başkan Eken; esnaf ve tüccarın faiz oranlarının düşürülmesini beklediğini dile getirdi.

Başkan Eken; “Pandemi 2020 Mart ayından itibaren öyle bir geldi ki 18-19 aydır bir taraftan yasaklar kalkıyor bir taraftan hastalık tekrar devam ediyor. Esnafımız, tüccarımız, sanayicimiz bu dönemde çok sabretti. Bu Allah’tan gelen bir şey doğru ama devletimiz de elinden geleni yaptı. Ama tabi bazı noktalarda yapılan günün şartlarına göre yetmedi. Özellikle kredi faizlerinin 19-20’lere tekrar çıkması esnaf arkadaşlarımızı gerçekten zor durumu itti. Devletimiz Kısa Çalışma Ödeneğinin arkasını Allah razı olsun hiç kesmedi.  15 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği verdi” dedi.

PANDEMİ KURALLARINI ÇİĞNEMEMİZ GEREKİYOR

Sivas’ta gurbetçilerin gelmesiyle birlikte ekonomik anlamda canlılık yaşandığını belirten Eken; “Tüm gurbetçilerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten 2 aydır sahada onlar var. Onların canlılığı, onların kalabalığı var ve onların ekonomimize katkısı var. Çok şükür bu aylar daha da devam edecek gibi geliyor. Pandemi kurallarını çiğnememiz gerekiyor. Aşımızı olmamız gerekiyor. Biz burada sürekli bağırıyoruz. Neden? Aşımızı olalım, bir an önce tedbirlerimizi alalım ki bu yasaklar bir daha gelmesin. 6 Eylül’de okullarımız, 20 Eylül’de üniversitelerimiz açılıyor. Üniversitelerin açılması Sivas için çok önemli. Sanayi anlamında tam istediğimiz kıvama gelmediğimiz için üniversite şehri olarak 50-60 bin öğrencimizle esnafımız daha iyi hareket edebiliyor. Geçen sene öğrencilerimiz yoktu. Bu sene dışarıdan gelen öğrencilerimizle şehir merkezindeki öğrencilerimiz piyasaya bir canlılık katacaktır. Gurbetçilerimiz gidecek; üniversiteler, okullar açılacak. Tedbirlerimizi alacağız. Piyasadaki esnaf arkadaşlarımız da 18-19 aylık kayıplarını çıkaracaklar. Bir anda çıkarmaları mümkün değil. Yavaş yavaş onlar da eski durumlarına gelmek için çalışmalarını daha da hızlandıracaklar. Çalışan sayılarımız düşükse artıracağız. Cirolarımızı, yatırımlarımızı artıracağız. Tabi devlet kanalından gelen desteklerin de artmasıyla bunlar gerçekleşecek. Devletimiz önümüzü açacak ki biz de yatırımcılar olarak cesaretlenelim. Özellikle kredi faizlerinin yüzde 8-9’lara inmesi lazım ki en azından yatırımcının gözü korkmasın” ifadelerini kullandı.

ŞU ANDA BÜTÜN SEKTÖRLER ÇALIŞIYOR

“Dışarıdan gelen nüfusla birlikte bütün sektörlerde bir hareketlilik var” diyen Eken; “Tabi düğün sezonunun açılmasıyla birlikte bir hareketlilik var. Kahvehaneler, yüzme havuzları, oteller açıldı. İnşaat sektörleri çalışmalarına hız kazandırdı. Şu anda bütün sektörler çalışıyor. Bir daha yasak gelmediği müddetçe bir de biraz önce anlattığım gibi piyasaya düşük faizli krediyle birlikte Sivas’ın önünün çok çok daha açılacağına inanıyorum” dedi.

SİVAS’A BORCUMUZ VAR

Sürekli üyeleri ziyaret ederek sorunlarını dinlediğini belirten Başkan Eken; “Ben göreve geldim geleli hep sahadaydım. Allah sağlık verdiği müddetçe sahadan hiç inmeyeceğim de. Bir taraftan oda randevuları vereceğim; bir taraftan  açılışlara, cenazelere katılacağım; bir taraftan da esnaf arkadaşları ziyaret edeceğim. Biz kendi işimizi ikinci plana koyduk. ‘Önce Sivas’ dedik. Çünkü bizim Sivas’a bir borcumuz var. Bizim seçim kaygımız yok. Biz Sivas için, fedakarlık için bu yola çıktı. Ben üyelerimi ziyaret ederken şeref, gurur duyuyorum. Onların beni kapıda sıcakkanlılıkla karşılamaları, çay ikram etmeleri, sıkıntılarını anlatmaları benim için her şeyden önemli. Ben seçim çalışması yapmayacağım. Seçim de zaten yok şu an ama 1 yıl sonra diyelim seçim olacak. Üyelerim, sanayicilerim beni tercih ederse bir dönem daha Allah sağlık verirse devam edeceğim. Ama ben aynı hızla devam edeceğim. İşsizliğin bitmesi için devam edeceğim. Şu an biz fedakarlık ediyorsak Allah rızası için yapıyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz, şeref duyuyoruz. Alnımız ak” ifadelerini kullandı.

HER PARTİYE EŞİT MESAFEDE OLAN BİR KURULUŞUZ

Üyelerinden aldıkları olumlu-olumsuz tüm raporları ilgili kişi ve kurumlara aktardıklarının altını çizen Eken, “Ben onların temsilcisi olarak konuşuyorum. Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bize güvendikleri için, teveccühleri için, sevgileri için teşekkür ediyorum. Gurur duyuyorum, şeref duyuyorum. Ben üyelerimin menfaati için ne yapmam gerekiyorsa onu yaparım. Ben bir siyasetçi değilim. Biz her partiye eşit mesafede olan bir kuruluşuz” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!