USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gece Gündüz Çalışıyoruz

Gece Gündüz Çalışıyoruz

Gece Gündüz Çalışıyoruz
18-06-2021 07:05
Google News


Fatih TABUR

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kangal ilçesinde bulunan üyelere yönelik istişare toplantısı düzenledi.

Balıklı Kaplıca’da düzenlenen programa STSO Başkanı Mustafa Eken, Meclis Başkanı Çetin Yıldırım, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle ilçede faaliyet gösteren üyeler katıldı.

3 yıllık görev süresince yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Eken, “Söz verdiğimiz gibi ilçelerimize seçimden seçime değil sık sık ziyaretler gerçekleştirerek sizlerin sorun ve sıkıntılarını dinleyerek çözüm üretiyoruz” dedi.

E-ARŞİVİ HAYATA GEÇİRDİK

Göreve başladıktan sonra odanın teknolojik alt yapısına yönelik çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Başkan Eken, “Kangal ilçemize ve üyelerimize yapmış olduğumuz ziyarette hem hasret gidermek hem de 3 yıllık dönemde neler yaptık, Kangallı üyelerimiz bizleri seçti gönderdi ama layık olduk mu, Kangal’a, ilimize sahip çıktık mı; bunları anlatalım istedik. 3 yıl 1 ay oldu biz göreve geleli. Odamızın tüm teknolojik alt yapısını, bilgisayar sistemini, web sitesini kısaca sizlere en iyi hizmeti verecek tüm alt yapıyı değiştirdik. Odamızın arşivinde bir üyemizin evrakı lazım olduğunda personelimiz inip saatlerce evrak arıyor. E-Arşivi hayata geçirdik. Odamızın tüm arşivini dijitale dönüştürdük. 250 bin dosya dijitale aktarıldı. Odamızın 5. katında bulunan restoranı komple yenileyerek Sivas’ımıza yakışır çok amaçlı salon yaptık. Tüm sektörlerin temsilcileri ile bir araya geliyoruz. Akaryakıtçılardan, sigortacılara, giyimden sağlık sektörüne medikalcilere kadar herkesle bir araya gelerek istişareler yapıyoruz, sorun ve sıkıntıları dinliyor ve ilgili yerlere ulaştırıyoruz. Seçtiğiniz üyelerin başkanın yaptığı çalışmaları sorgulamanız lazım. Seçim zamanı gelip oy istiyoruz sizler de veriyorsunuz ama sorgulamıyorsunuz. Seçtiğiniz meclis üyelerine başkana hesap soracaksınız. ‘Seçtik biz seni; Kangal için, Sivas için ne yaptın?’ diye sorgulayın. Hiçbir şey yapmamışsa onlara bir daha oy vermeyin” dedi.

ORAN’DAN DESTEK ALARAK MODERN BİR BİNA YAPACAĞIZ

Kongre Fuar Alanı yapmak için Özel İdare’den 49 yıllığına kiralanan alanı Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine devrettiklerini belirten Başkan Eken, şunları kaydetti: “7 yılda yaklaşık bu alana kira bedeli ve güvenlik gideri olarak 4 milyon lira harcanmış. Biz göreve geldiğimizin ilk yılında ‘Ya bu alana fuar alanı yapacağız ya da bırakacağız’ dedik. İlk yıl Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi açılacak ve yer sıkıntısı vardı. Buraya talip oldular. Bu okulu TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşerek Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine devrettik. Fuar alanından vazgeçtik mi? Hayır söz verdik. Sivasspor tesisleri civarında Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin bize tahsis yapacak. Odamıza ait olmak üzere yeni fuar alanını yapacağız. Ayrıca eski hizmet binamız vardı burası artık atıl vaziyette kalmış; ‘Burayı yapmamız lazım’ dedik ve yılbaşında binamızı yıktık. Önümüzdeki günlerde inşaat ruhsatımız çıkacak. Burayı eğitim merkezine dönüştüreceğiz. Türkiye’de olmayan S-HUB olarak Sivas’ta öncelikli sektörlerde yenilikçi girişimciliği desteklemek amacıyla kadın ve gençlere hizmet verecek, ulusal ve uluslararası networkü bulunan, danışman, mentor ve melek yatırımcılarla iş birliği içinde hareket eden bir HUB kurulacaktır. Merkezde girişimcilerin piyasa ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli iş fikirleri geliştirmeleri için eğitim ve seminerler düzenlenecek, girişimci adaylar fikir çıkış aşamasından, fikri gerçekleştirme aşamasına kadar danışmanlık ve mentörlük hizmetleriyle desteklenecektir. HUB’un ulusal ve uluslararası bağlantıları, girişimcilerin iletişimde bulunulan durumların potansiyelleri ve talepleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacaktır. Bu konuda projemizi ORAN Kalkınma Ajansına sunduk. İnşallah destek alarak modern bir bina yapacağız.”

Pandeminin ilk başladığı dönemde üyelerden gelen talepler doğrultusunda maske dağıtımı yaptıklarını dile getiren Eken, “İlçelerimize ve il merkezindeki üyelerimize 100-150 bin maske dağıtımı yaptık. Kapı kapı gezerek başta hizmet sektörü olmak üzere üyelerimizi ziyaret ederek talep ve beklentilerini alarak çözülmesi için çaba harcadık. Nefes Kredisi verildi şimdi yeniden başladı. Bu süreçte en önemlisi sicil affının getirilmesini bekliyoruz. Kredi çekmek için giden üyelerimize sicilde sorun olduğu söyleniyor. Bu konuda yardımcı olunmasını bekliyoruz. Kira ertelemesi için çağrılar yaptık. İlgili kuruluşlardan geri dönüşler aldık. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bankası'nın genel müdürlükleri ile Gelir İdare Daire Başkanı ile birlikte iş insanlarımızı bir araya getirdik. Dertler ve sıkıntılar birebir banka genel müdürlerine aktarıldı. Mimar-müteahhitler, akaryakıt sektörü, sigorta acenteleri ve turizm acenteleri, fırıncılar, hizmet sektörü başta olmak üzere toplantılar düzenleyerek talepleri direkt ilgili yerlere ulaştırdık.”

Başkan Eken, TOBB Ekonomi Şurasında İç Anadolu Sözcüsü olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bölgenin sorunlarının yer aldığı 15 maddeyi aktardığını anımsatarak “63 Oda ve Borsa Başkanı bizi İç Anadolu Sözcüsü olarak seçti ve Cumhurbaşkanımıza sorun ve taleplerimizi ilettik. Demirağ OSB'nin tamamlanması için 93 milyon TL altyapı ödeneğini talep ettik ve Sivas’ın tamamının 6. Bölge Teşvik kapsamına alınarak cazibe merkezi olmasını tekrar talep ettik. Kapalı kapılar arkasında konuşmadan, dedikodu yapmadan Cumhurbaşkanımıza bölgemize yönelik taleplerimizi aktardık. Değerli üyelerimiz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasını lütfen takip edin. Seçtiğiniz meclis üyelerini lütfen takip edin. Oranın kimsenin babasının çiftliği olmadığını hissettirin. Ayak oyunları için, kendi menfaatleri için gelenlere müsaade etmeyin. Bir kişi; ‘Mustafa Eken, üyelerinin hakkını savunmadı, yatırımcıları kaçırdı, üyelerin telefonlarını açmadı, Sivas’ın hiçbir sorununu, üyenin sorunlarını dile getirmedi, kendi menfaatleri için çalıştı’ desin bugün istifamı veririm. Hep birlikte Sivas’a sahip çıkalım, Kangal’a sahip çıkalım. Hepimiz birbirimize sahip çıkalım” açıklamasında bulundu.

15-20 FİRMA İLE GÖRÜŞÜYORUZ

“Birinci Organize Sanayi Bölgesi’nde yerimiz kalmadı” diyen Eken, “Yatırım yapmayanların yerlerini aldık ve yatırım yapacak olan firmalarımıza tahsis ettik. Valimizle, Belediye Başkanımızla bu tahsisleri gerçekleştirdik. Neden OSB’ler önemli biliyor musunuz? Şehrimizdeki İŞKUR’a kayıtlı 25 bin işsiz kardeşimize iş vermek için büyük fabrikalar kurmamız lazım. Şu an 15-20 firma ile görüşüyoruz. Demirağ OSB’nin 6. Bölge Teşvik kapsamına alınması gerekiyor ki yeni fabrikalar kurulsun ve işsizliği bitirelim. Kimseye iftira atmadan terbiyesizlik etmeden ilimizin, Odamızın hakkını arayacağız. Ben konuşmaya hakkımızı aramaya savunmaya devam edeceğim. Ama sizin de benim arkamda durmanız lazım. Tek başıma yapamam bunu. İlçelerin, ilimizin STK’ların arkamda durması lazım. Benim derdim göç vermemek, işsizliği bitirmek Sivas’ın büyümesine katkı sağlamak” ifadelerini kullandı.

GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATARAK ÇALIŞIYORUZ

Başkan Mustafa Eken, Birinci OSB, üniversite-oda iş birlikleri ve Yüksek Hızlı Tren Çalıştayı ile ilgili de bilgiler vererek, “Sivas Ticaret ve Sanayi Odası hiçbir maddi menfaat beklemeden her yerde görevini yapıyor. Şehrimizi geliştirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!