USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Göçü Yatırımla Durduracağız

Göçü Yatırımla Durduracağız

Göçü Yatırımla Durduracağız
04-11-2022 07:00
Google News


Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği (SOSAD), Demirağ OSB'de işadamlarına yönelik inceleme gezisi düzenledi. Burada konuşan SOSAD üyesi ASELSAN Sivas Hassas Optik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım “Demirağ OSB şehir için çok önemli. Yatırım için Sivas ideal bir şehir. Türkiye'nin yıldızı benim gözümde Sivas. Sivas'ta yatırım için arsalar çok uygun. Gençlerin Sivas'tan göç etmesini yapılan yatırımlar ile durduracağız. Bizler de artık işlerimizi gençlere bırakacağız onlar da bu şehre sahip çıkacaklar” dedi.

Oğuzhan SARZEP

Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği (SOSAD) tarafından, Sanayi esnaflarına ve iş dünyasına, Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'ne gezi düzenlendi.

SOSAD Başkanı İsmail Timuçin öncülüğünde gerçekleştirilen gezide bölgede ilk kurulan fabrika olan Gökrail Demiryolu Araç ve Ekipmanları Fabrikası incelendi.

SİVAS'TA FİRMALAR BİRBİRİNİ ÇOK FAZLA TANIMIYOR

SOSAD Başkanı İsmail Timuçin, “Şu anda firmalarımız yurt dışındaki firmalar ile rekabet içinde. Sivas'ta çok güzel üretim yapan firmalarımız var. Bizlerin bu firmalara tedarikçilik yaparak üretimlerini kolaylaştırmamız lazım. Artık Sivas üretim anlamında kabuğunu kırdı. Buradaki en önemli durumlardan biri ise firmalarımız arasında bir bağ oluşturarak bütün firmalarımızı bir birleri ile tanıştırmak gördüğümüz kadarıyla Sivas'ta firmalar birbirini çok fazla tanımıyor. Sizlerden ricam lütfen SOSAD olarak bizlere yaptığınız iş kolları ile ilgili bilgileri mail yolu ile ulaştırırsanız çok memnun oluruz. Gök Rail firmasına Nurettin Beye de çok teşekkür ederim bizleri ağırladığı için” şeklinde ifade etti.

Gezide fabrikanın çalışmaları hakkında bilgi veren Gök Yapı San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yıldırım, fabrikada 850 kişinin çalıştığını ve Avrupa'nın en büyük yük vagonu yapan fabrikası olduğunu, fabrikanın şu anda günde 3, önünüzdeki yıl 5, 2024 yılında ise günde 10 vagon üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

108 YER TAHSİSİ YAPILDI

Gök Yapı San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yıldırım, Demirağ OSB'nin işlenmesi gereken bir elmas olduğunu ifade ederek, “Şu an Demirağ OSB'de 68 firmaya 108 yer tahsisi yapıldı. Yan sanayi ile ilgili yeni çalışmalar yapılabilir. Biz daha fazla neler yapabiliriz diye her gün yeni bir şeyler üretmek için çabalıyoruz. Benim tavsiyem sizlerin benden daha cesur olmasını isterim. Sahada yatırım garantisi işler bir hayli fazla. Araştırmak lazım. Yine bu bölgede çalışanların düzgün bir şekilde hayatlarını yaşayacağı konutlar yapmamız lazım. Demirağ OSB'de 2023 yılı başı 4 bin kişiye yakın kişi çalışır halde olacağı kanaatindeyim. Burada her şeyi bizim yapmamız imkânsız. O yüzden çalışan küçük Sanayide kendini geliştirmeye açık olan işletmelere bizler iş vermek isteriz” dedi.

FABRİKAMIZDA 850 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Yıldırım, “Gökrail olarak 70 bin metrekare bir kapalı alana ulaştık. Kullandığımız alanın tamamı ise 90 bin metrekarelik bir alan. Fabrikamızda 850 kişi çalışıyor. Avrupa'nın en büyük yük vagonu yapan fabrikasıyız. Fabrikada her yerde internet var. Kullanıldığımız makinaları yavaş yavaş internete bağlıyoruz. Hedefimiz ham madde binaya girdikten sonra dış mekana çıkmadan vagonu üretip çıkarmak. Şu anda bu hedefimizi gerçekleştirmiş vaziyetteyiz. Yani saç geliyor ve burada vagon olarak bitmiş bir şekilde çıkıyor. Yine hatırlamakta fayda var Avrupa da bant usulü ile çalışan tek yük vagonu üreten fabrikayız.  Burada tedarikçilere ihtiyaç var. Bizim Sivas olarak söz sahibi olmaya ihtiyacımız var. Benim gördüğüm halen Sivas Sanayide hak ettiği yeri alamadı. Sivas'ın sahibi yok deniliyor. Bir türlü Sanayi kaldıracak bir hamle olmamış. Ama işte burası Demirağ OSB hepimiz için bir fırsat. Bunun için bizim bir olarak örnek bir proje için birlikte olmamız lazım. Burasını daha işler hale getirmek için hazır olan lojistik merkezimize sadece üç beş vagon yaparak ring seferleri düzenlemek gerek. SOSAD'ın yaptığı fabrika tanıtma gezileri çok faydalı daha sık bir araya gelmeliyiz. Sizlere bizleri ziyaret ettiğiniz için çok ederim” şeklinde konuştu.

DEMİRAĞ'DA HEDEF AĞIR SANAYİ

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mustafa Beştepe ise “Ulaşım noktasında bir proje var. Demiryolu hattı var. Alt yapı çalışmasının yüzde 50'si tamamlandı. 2023 ise biter. Elektrik alt yapısı yüzde 35 tamam o da 2023 biter. İçme suyu ise Tecer dağından isale hattı ile çalışmaya başlayacak. İsale hattını bağladın mı tamam. Zaten su depolarımız hazır. Bu yıl içerisinde üç firma var. 30 firma ruhsat aşamasında. Tahsis yoğunluğu ağır sanayi olarak geçmekte. 22 firma tekstil üzerine. Doğal gaz ise çalışmalar sürüyor 2023 Nisan ayı gibi doğal gaz kullanılacak hale gelir. GES planlaması yapılacak. Lojistik merkezi DDY'nin bir yaptığı çalışma. İnşaat aşamasında. Bitmesi için 400 günlük bir süresi var sanrım. Konut ile alakalı bir fikir çalışması yaptık. Çevredeki arazilerin alınması yönünde valilik ve belediyemize bu yönde fikirlerimizi ilettik. Hizmet binası olarak bir yerimizde var” açıklamasında bulundu.

Sivas Demirciler Odası Başkanı Harun Koç da  “Bizler zora talibiz. Bizim esnaflarımız sizlerin işlerini yapmaya talibiz. Bizler küçük işler ile fason kültürünü burada gerçekleştirebiliriz” dedi.

SOSAD üyesi ASELSAN Sivas Hassas Optik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım ise “Burada Nurettin bey daha yolu ve diğer yerleri olmadan yatırım yaptı. Gökrail bu bölgenin çobanyıldızı oldu. Demirağ OSB şehir için çok önemli. Doğunun en batısı. Yatırım için Sivas ideal bir şehir. Demirağ teşvik yönünden de avantajlı. Türkiye'nin yıldızı benim gözümde Sivas. Sivas'ta yatırım için arsalar çok uygun. Diğer illerde fiyatlar çok yüksek. Gençlerin Sivas'tan göç etmesini yapılan yatırımlar ile durduracağız. Bizler de artık işlerimizi gençlere bırakacağız onlar da bu şehre sahip çıkacaklar” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!