USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hastane Binası  Dayanıklı Mı?

Hastane Binası  Dayanıklı Mı?

Hastane Binası  Dayanıklı Mı?
04-03-2023 07:00
Google News


Sivas Numune Hastanesi binasında derin çatlakların görüldüğü videonun gündeme düşmesi üzerine konuşan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Melih Uçmaz,  “Numune Hastanesi’yle ilgili soru ve sorunlarımız bulunmaktadır. Bu hastane sağlam mıdır? Bu hastanede sismik izolatör bulunmakta mıdır? Numune Hastanesi’nin durumu ciddi ve tarafsız kuruluşlarca incelenmeli ve kamuoyu rahatlatılmalıdır” dedi.

Erdem TAHILLIOĞLU 

İYİ Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Melih Uçmaz, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilde yıkıma neden olan iki büyük depremin ardından Sivas yerelinde önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Sivas’ın birinci deprem kuşağında yer almamasına rağmen  çevre illerde meydana gelecek büyük ölçekli bir depremin ilimize büyük zararlar vereceğine dikkat çeken Uçmaz; “Deprem ülkemizin gerçeği ve yaşanılması muhtemel en büyük sorunlardan birisi. Her ne kadar Sivas merkez ilçe itibariyle birinci derece deprem bölgesi olmasa da aktif fay hatlarına çok yakın bir noktadadır. Niksar'da ya da Erzincan'da geçmiş dönemlerde gerçekleşen depremlerin tekrarlaması Sivas için problem yaratabilecektir. Bu gerçek tüm çıplaklığıyla ortadayken Sivas için de tedbirlerin gözden geçirilmesi gerekmektedir. Odak noktası insan olan İYİ Parti'nin Sivas Merkez İlçe Başkanı olarak soruyorum: Sivas depreme hazır mı? Geçtiğimiz günlerde Numune Hastanesi’nin mevcut durumu çeşitli medya organlarında yer almış ve hastanede çatlakların olduğu görüntülere yansımıştır. Zaten inşaat sürecinde de yeri konusunda tartışmalar yaşandığı ancak her zaman olduğu gibi AKP'nin istişareden uzak, ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetiyle inşa ettiği Numune Hastanesi’yle ilgili soru ve sorunlarımız bulunmaktadır. Bu hastane sağlam mıdır? Eski Numune Hastanesi’ni çeşitli gerekçelerle yıkanların ve yıkılmasına göz yumanların yeni Numune Hastanesi’yle ilgili yorumları nedir? Bu hastanede sismik izolatör bulunmakta mıdır? Numune Hastanesi’nin durumu ciddi ve tarafsız kuruluşlarca incelenmeli ve kamuoyu rahatlatılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu. 

LAHANA TARLALARI APARTMANA DÖNÜŞTÜ 

Kızılırmak bölgesine imara açılmasına da tepki gösteren Uçmaz; “Tarih boyunca yerleşme yeri anlamında Kızılırmak'tan uzak durulmuş ve bu bölge tarım arazisi olarak kullanılmıştır.  Sivas'ta yeni yerleşim yeri olarak Kızılırmak vadisi seçilmiş ve bu bölge imara açılmış veya açılması muhtemel hale gelmiştir. Adı üstünde Paşa Çayırı ve Çayırağzı olarak isimlendirilen bu bölgelerin zemini devasa apartmanları kaldıracak kadar sağlam mıdır? Öyle ki bir önceki yıl lahana tarlası olan bölgede şimdi 15 katlı apartmanlar vardır. Bu bölge bilimsel veriler ışığında mı imara açılmıştır yoksa söz konusu olan rant mıdır? Elbette kaliteli yapılar depreme dirençlidir işte Sivaslıların merak ettiği konu tam da budur; yapımız kaliteli mi? Diğer yandan deprem öncesi hazırlıklar kadar deprem sonrası da önemlidir. Kahramanmaraş depremlerini hisseden Sivas'ta toplanma alanlarının yetersizliği, bu alanların halkımız tarafından bilinmemesi ve organizasyon eksikliği göze çarpmıştır. İYİ Parti olarak arzumuz yetkililerin 'Sivas'ta deprem olmaz' tezini akıllarının ucundan bile geçirmemeleri ve bu konuya gereken hassasiyeti göstermeleridir” şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!