USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her Siyasi Görüşe Eşit Mesafedeyiz

Her Siyasi Görüşe Eşit Mesafedeyiz

Her Siyasi Görüşe Eşit Mesafedeyiz
02-11-2022 07:05
Google News


Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Zeki Özdemir, 13 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyledi. Özdemir, “Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, siyaset üstü bir kurumdur. Listemizde her siyasi görüşten aday var, her siyasi görüşe eşit mesafede olmaya gayret gösteriyoruz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasına siyasetin girmemesi için mücadele veriyoruz ve bundan sonra da mücadele edeceğiz” dedi.

EMMİOĞLU ADAYLIKTAN ÇEKİLMİŞTİ

13 Kasım'da gerçekleştirilecek Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimleri gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.  Meclis üyesi adaylığı bulunan Musa Emmioğlu, yerel bir televizyon kanalı ile ofisleri yan yana olan başkan adayı Zeki Özdemir'in sahip olduğu şirkette çalışan personelin, kanalda canlı yayına katılmak için gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kapı önünde fotoğraf çektirmesini bahane ederek meclis adaylığından çekildiğini duyurmuştu.

EMMİOĞLU: POLİTİK MESAJ İFADE EDİYOR

Emmioğlu yaptığı açıklamada; “Ülkemizde her alanda; ekonomik, siyasi, savunma ve daha nice alanlarda sayamayacağımız devrimlere imza atmış Muhafazakar Devrimci Sayın Cumhurbaşkanımızın nice atılımına engeli kendine politika olarak benimseyen bir siyasi aklın; politikadan uzak olmasını beklediğim STSO seçimleri öncesi daha önce kendisine destek verdiğimiz Zeki Özdemir'in ofisini ziyaret etmesi ve resimler paylaşmış olmaları kanaatimce birçok politik mesajı ifade etmekte olduğu kadar aynı zamanda ‘Zeki Özdemir'i ilgili siyasi görüş sahiplerini hususen desteklemesi' mesajını da kanaatimce barındırdığı anlamına gelmektedir. Böyle bir süreçte şahsına kıymet verdiğim Zeki Özdemir beye STSO seçimlerinde hiçbir şekilde destek vermemizin mümkün olmadığını siyasi davam ve şehrimizde bize gönül vermiş dostlarımıza vefa adına bir görev addetmekteyim” ifadelerini kullanmıştı.

SİVAS'IN KALKINMASI İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ

Yaşanan gelişmenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Özdemir, “Sivas'ımızın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Sivas Ticaret ve Sanayi Odamızın bu tür konularla gündeme gelmesi ve siyasi rant sağlanmaya çalışılması çok üzücüdür. Oda seçimlerinde siyaset olmamalı. Polemikler yerine Sivas'ın kalkınması için hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Oğuzhan SARZEP

Meclis üyesi adaylığı bulunan bir iş adamı, geçtiğimiz günlerde yerel bir televizyon kanalı ile ofisleri yan yana olan başkan adayı Zeki Özdemir'in sahip olduğu şirkette çalışan personelin, kanalda canlı yayına katılmak için gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kapı önünde fotoğraf çektirmesini bahane ederek meclis adaylığından çekildiğini duyurmuştu.  Özdemir'in listesinde yer alan diğer meclis üyesi adayları ise oda seçimlerine siyasetin karıştırılmasını doğru bulmadıklarını belirterek Özdemir'e desteğinin devam ettiğini açıkladılar.

Son günlerde, STSO seçimlerine siyaset kurumunun dahil olma çabaları ve bu tür söylemlerin yer aldığını belirten Özdemir “Sivas'ımızın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Sivas Ticaret ve Sanayi Odamızın bu tür konularla gündeme gelmesi ve siyasi rant sağlanmaya çalışılması çok üzücüdür. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, siyaset üstü bir kurumdur. Listemizde her siyasi görüşten aday var, her siyasi görüşe eşit mesafede olmaya gayret gösteriyoruz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasına siyasetin girmemesi için mücadele veriyoruz ve bundan sonra da mücadele edeceğiz” dedi.

“Oda seçimlerinde siyaset olmamalı” diyen Özdemir, hangi siyasi görüşte olursa olsunlar, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında bulunan ve Sivas'a hizmet etmek gayesinde olan tüm iş insanı, esnaf ve tüccarların siyasi düşüncelerini odanın kapısının dışında bırakması gerektiğini belirterek “Polemikler yerine Sivas'ın kalkınması için hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!