USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İYİ Parti İl Başkanı Karasu Sivaslılara Seslendi: AK Parti'ye Kızıp MHP'ye Oy Vermeyin! MHP’de AKP'nin Aynısı

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, 31 Mart seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı ortağı partileri eleştiren Karasu, “Sakın ‘Ben kızdım AKP'ye oy vermeyeceğim ama MHP'ye oy vereceğim’ demeyin. MHP’de AKP'nin aynısı" dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Karasu Sivaslılara Seslendi: AK Parti'ye Kızıp MHP'ye Oy Vermeyin!  MHP’de AKP'nin Aynısı
17-03-2024 10:06
SİVAS
Google News

İlkur ÖZDEMİR


İYİ Parti İl Başkanı Volkan Karasu, yerel gündem ve saha çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partilerinin Sivas Belediye Başkan adayı Merve Yıldız Yaray'ın Sivas'ı tam anlamıyla sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik olarak değiştireceğini söyleyen Başkan Karasu “Yerel seçimler gerçekten çok zor. Malum tüm güç iktidarın elinde. Maddi ve manevi olarak yıpranma payımız büyük. Keza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat sahaya inip adaylarından oy istiyor. Fakat her ne olursa olsun biz her zaman halkımızın yanındayız. Küçük bütçelerimizle dahi büyük işler başarmak için buradayız. Meral Akşener çok büyük bir lider. Kendisi bir parti kurdu ve parti 7 yıldır başarısına başarı katıyor. Sivas adayımız da bir kadın. Keza Merve hanım kendisi avukat, genç birisi. Saha ve insanı çok iyi analiz eden, halkın halinden anlayan tecrübeli bir kişidir. Bizim uçuk projelerimiz yok, öyle uçuk vaatler de bizlere gülünç geliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde değiliz ki ortada bir bütçe var ve bu bütçe denetim altında. O yüzden bazı vaatlerin yapılması mümkün değil. Geçen belediye başkan adayının projelerini inceledik ve verdiği vaatlerin 40’ını yerine getirememiş. Biz insan odaklıyız. Biz farklıyız. En önemli projemiz Rüzgar Gülü Projesi. Bu proje Sivas için büyük önem arz ediyor. Çünkü doğuya gittikçe çocukların yetersiz beslenmekten dolayı birçok hastalığı ve negatif olarak fiziksel özelliği ortaya çıkıyor.  Peki nedir bu proje? Gıda eksikliğini gidermektir. Hem çocuklarımıza iki öğün olarak beslenme vermek hem de aileleri beslenme yükünden kurtarmak. Sivas'ta geçirmek her geçen gün zorlaşıyor çünkü kiralar artıyor. Mecliste bu soruyu MHP milletvekili vakıflar müdürüne sormuştu. Ben de kendisine söyledim, bu konuyu araştırın öyle gelin dedim. Biz araştırıyoruz feci bir enflasyon var. MHP vekili bu soruyu vakıflar müdürüne değil her zaman desteklediği AKP'ye sormalıydı.

Türkiye'de kutu siyaseti yapılıyor. Nedir bu kutu siyaseti: Cumhur ittifakı birleşenleri. Fakat o birleşenler şimdi şikayet ediyor. Sivas'ta da aynı konu gündemde. Belediye başkan adayları çıkmış AKP'yi kötülüyor. Bu zamana kadar neredeydiniz? Genel seçimlerde her şey tamam da yerel seçimlerde mi değişti? Şu bir gerçek ki iktidarın yapamadığını belediye zaten yapamaz. Vatandaşı yanıltıyorlar. Biz geçtiğimiz haftalarda Sivas'ın ana sorunlarına ilişkin bir çadır açtık. Bu çadıra vatandaşlarımızı davet ettik ve bizlerden ne istiyorsunuz diye sorduk. Emeklisi yazdı, ev hanımı yazdı, öğrencisi yazdı. Bunların hepsini biz teker teker not ettik. Hatta bazı emekliler ismini dahi vermek istemedi. AKP çok büyük bir korku hegemonyası altında tutuyor vatandaşları. Cumhur ittifakı şimdi kara kara düşünüyor. Onlar sadece mevcut iktidara hizmet ediyorlar. Genel seçimde AKP güzellemesi yapıyorlardı şimdi de sorunları ortaya çıkararak belediye seçimlerinde bütün sorunları biz halledeceğiz diyorlar. Özellikle Hüdapar apayrı bir durum. O da Hizbullah güzellemesi yapıyor. Hizbullah bir terör örgütü değildir diyor. Hayır Hizbullah bir terör örgütüdür, Gaffar Okkan'ın katildir. Desteci İYİ Parti teröristtir diyebiliyor ama kendi ittifakına dönüp bakmıyor. Seçimi kazanmak için ellerinden gelen her türlü kirli oyunu yapıyorlar. Ben seçmene sesleniyorum. Cumhur İttifakı'ndan memnun değilseniz, gerçek belediyecilik istiyorsanız İYİ Parti'ye desteklerinizi bekliyorum. Biz ülkemizi güzelleştirmek için soruları çözmek için soru önergesi veriyoruz. AKP lokal soruları çözmek istemiyor, tüm soru önergelerimizi reddediyor. Genelde de, yerelde de başarısızlar. Halk bize muhalefet görevi verdi biz de bu görevi en iyi şekilde yapıyoruz” dedi.

“İYİ Parti'nin birçok plan ve projesi var” diyen Karasu, “Dediğimiz gibi kiralar arttı, vatandaş barınacak yer bulamıyor. Bizler vakıf mantığıyla belediye olarak 10 bin konut inşa edeceğiz ve bu konutları uygun bir kira ücreti ile vatandaşlarımıza vereceğiz. Bizim gençlerimiz de çok kıymetli. Hepsi birbirinden heyecanlı, hepsi birbirinden bilgili fakat gençlerimiz çok mağdur. Sosyalleşecek bir yer bulamıyorlar, kendilerini geliştirebilecek bir yer bulamıyorlar. Gelecek kaygısı yaşıyorlar. Bizim gençlerimizle ilgili de projelerimiz var. Şehir dışında okuyan her gencimize ara tatillerde gidiş geliş biletlerini bizler karşılayacağız. Her vatandaşa dokunacağız çünkü mutluluk bulaşıcıdır. Sivas tarihi ve kültürel olarak da ayrı bir şehirdir. Fakat yerel iktidar bunu görmezden geliyor. Öyle ki Cengiz Han'ın halıları ilk Sivas'tan dokunmuş. Sivas Selçuklu'ya başkentlik etmiş bir şehir. Turizm açısından da çok yetersiz kalıyoruz. Neden Japonya'dan bir kafile Sivas'a gelmesin ki? Bizim Sivas'ı tanıtmamız lazım tabii ki de bu tek başına yapılacak bir şey değil. Herkesin taşın altına elini koyması gerek” dedi.

HALKLA BİRLİKTE BELEDİYEMİZİ YÖNETECEĞİZ

İYİ Parti olarak önceki seçimlerde aday çıkarmadıklarını kaydeden Karasu, “Geçen seçimlerde biz aday çıkarmadık. Bizlerin vefa borcu vardı ve Büyük Birlik Partisi'ne oy verildi. Tabii o oylar Büyük Birlik Partisi'ne değil şehit Muhsin Yazıcıoğlu'na verildi. Biz artık hür ve müstakil bir şekilde sahaya çıktık, adayımızı belirledik. Yerel seçim iktidarı sallama seçimidir. İktidar bu nedenle her şeyi yapmakla mükelleftir. Şimdi bir grup var. Kafeler, oteller, mağazalar dolu, nasıl ekonomik kriz var diyorlar. O kafelerde, otellerde olan insanlar Türkiye nüfusunun yüzde 5'ine tekabül ediyor. Diğer yüzde 95'i ne olacak bunu kimse düşünmüyor. Şu bir gerçek ki AKP ve birleşenleri bu ülkeyi yönetemiyor. Ülkeyi yönetemeyen yereli zaten yönetemez. Sakın ‘Ben kızdım AKP'ye oy vermeyeceğim ama MHP'ye oy vereceğim’ demeyin. MHP’de AKP'nin aynısı. Cumhur İttifakı'nda AKP ne derse o olur. Bu yüzden bütün vatandaşlarımızın İYİ Parti'ye oy vermelerini istiyorum. Cumhur İttifakı'nın karşısında gerçek muhalefetlik yapan İYİ Partidir. Biz halkı tanıyan bir partiyiz. Halkla birlikte belediyemizi yöneteceğiz" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!