USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Karnemizi Millet Verecek--Video

Karnemizi Millet Verecek--Video

Karnemizi Millet Verecek--Video
02-01-2023 07:05
Google News


İlimizde bir süredir yaşanan su kesintileri Hafik ilçesindeki Pusat Özen Barajı'ndan 4 Eylül Barajı'na su takviyesi projesinin tamamlanmasıyla sona erdi. Su kesintilerinin yaşandığı süreçte Sivaslıları  devlete ve yerel yönetime karşı kışkırtan art niyetli eleştirilere tepki gösteren Başkan Hilmi Bilgin, “Provokatif açıklamaları  milletimizin takdirine bırakıyorum. Suyun siyaseti olmaz. Su üzerinden siyaset yapmak kimseye bir şey kazandırmaz. Bizim karnemizi de millet verecektir” dedi. 

Fatih TABUR 

İlimizin içme suyunu karşılayan 4 Eylül Barajı’nda kuraklık nedeniyle su seviyesi, bitme noktasına geldi. Mevcut suyun kent ihtiyacını karşılamaması nedeniyle mahallelerde düzenli kesintiler uygulanmaya başlandı. 

Mevcut 4 Eylül Barajı'na su takviyesi için kent merkezine 54 kilometre uzaklıkta bulunan Hafik ilçesi sınırlarındaki Pusat Özen Barajı'ndan su aktarımı kapsamında isale hattı planlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen ve Sivas Belediyesi'nin destek verdiği hattaki çalışmaların ilk etabı tamamlandı. 

Pusat-Özen Barajından şehir şebekesine aktarılmak üzere Sivas içme suyu arıtma tesisinde su girişi başladı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, DSİ Bölge Müdürü Zafer Aslan, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız ve AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu ile birlikte Sivas İçme Suyu Arıtma Tesisinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Yaklaşık 4 aydır sahada süren çalışmanın tamamlandığını ifade eden Bilgin, Pusat Özen Barajı’ndan getirilen su, Sivas içme suyu arıtma tesisine ulaşmış bulunmakta. Öncelikle şehrimize hayırlı olsun. Bu su kesintisiz olarak hemşehrilerimizin evlerine ulaşacak. Ben öncelikle bu süreçte  sabır içerisinde, fedakarlık içerisinde  bize anlayış gösteren tüm hemşehrilerimize hassaten teşekkür ediyorum. Daha önce de söyledim kendilerinden haklarını helal etmelerin istiyoruz.  Sonuçta farklı nedenlerden kaynaklanan bir süreç de olsa bu süreci en kısa zamanda tamamlamak üzere başta Sayın Cumhurbaşkanımızın almış olduğu kararla birlikte milletvekillerimizin, teşkilatımızın, DSİ Bölge Müdürlüğümüzün, müteahhit firmamızın, bizim SİBESKİ ve belediye ekiplerimizin yoğun bir çalışması neticesinde projeyi tamamlamış  bulunuyoruz” dedi. 

Projenin zorlu şartlar altında tamamlandığına dikkat çeken Bilgin, “Bu süreç uzun, meşakkatli bir süreçti. Bu süreçten en çok etkilenen kesim de doğal olarak su kullanan hemşehrilerimiz oldu ama şunu gördük ki Sivas halkı samimiyeti görüyor, Sivas halkı çalışanı görüyor. Biz göstermiş oldukları sabırdan, anlayıştan dolayı bir kez daha kendilerine teşekkür ediyoruz.  Zorlu bir süreç, büyük bir proje. Ufak tefek aksaklıklar sistem oturana kadar olabilir ama şundan emin olsunlar ki sistem oturduktan sonra inşallah bir sıkıntı yaşanmayacak. Ben bu noktada bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımıza, DSİ Genel Müdürlüğümüze, DSİ Bölge Müdürünün şahsında DSİ çalışanlarına, müteahhit firmamıza, SİBESKİ Müdürümüze ve belediye ekibimize, vekillerimize, teşkilatımıza çok çok teşekkür ediyorum. Zorlu bir süreci birlikte karşılıklı anlayış içerisinde hep birlikte tamamlamış oluyoruz” diye konuştu. 

Süreci başından itibaren şeffaf yürüttüklerini belirten Bilgin, “Gelişmeleri hemşehrilerimizle, kamuoyuyla açık bir şekilde paylaşarak götürmeye gayret ettik. Çünkü biz bireysel olarak da temsil ettiğimiz siyasi görüş olarak da ve hepsinden önemlisi milletimize verdiğimiz sözün gereği milleti aldatan hiç olmadık. Doğrusu neyse, gerçeği neyse lehimize veya aleyhimize olduğuna bakmadan milletin lehine olan bir süreci yürüttük ve bugün Allah’a şükürler olsun sürecin ilk etabını tamamlamış olduk. Bu proje büyük bir proje. İlk etabını tamamladık. 14 kilometrelik kısmı sisteme verdik. Projenin tamamı 50 kilometre. İnşallah müteahhit firmamız hava durumuna göre kalan işleri de yapmaya devam edecek. 50 kilometre tamamlandıktan sonra Özen Pusat Barajı’ndaki su direkt olarak Sivas içme suyu şebekesine bağlanmış olacak. Bundan sonraki süreçte de yine DSİ Genel Müdürlüğümüzün kontrolünde DSİ Bölge Müdürlüğümüzle birlikte Sivas’ın önümüzdeki süreçte bugün bizim karşılaştığımız sorunla bir daha karşılaşmaması adına farklı projeleri devreye alıp onları da uygulamak için ekiple birlikte çalışıyoruz. Kendileri sağ olsun bugünden itibaren öngörerek yarın aynı sorunla karşılaşmamak adına yapılması gereken projeleri ve çalışmaları birer birer hayata geçirmek adına bugünden itibaren adım attı. Zorlu şartlarda çalıştık, sıkıntılı bir süreçte çalıştık. Hukuki bir süreç yaşadık. Projenin bugüne kadar gecikmesindeki en temel sebep yapılan ihalenin iptali istemiyle açılan davaydı. Özellikle çelik boru temininde yaşanan zorluklar oldu ve son 1 ayda da hava şartlarından kaynaklanan sıkıntılara rağmen fedakarca çalışıldı. Eksi 10, eksi 15 derecede çalıştılar. Ben tekrar tüm hemşehrilerimize anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde yapılan her haklı eleştirinin başımızın üstünde yeri vardır. Sonuçta bu eleştiriler  bize süreci daha hızlı götürmemiz noktasında güç verdi ama şu hususun da altını çizmek istiyorum: Su sınırsız değil. Bunu hep birlikte yaşadık. Bu noktada hemşehrilerimizin suyumuzu, geleceğimizi tasarruflu kullanmaları noktasında israf etmemeleri noktasında dikkatlerini çekmek istiyorum. Bu noktada kendilerinden ricamız var. Biz de israfı önleyecek gerekli tedbirleri hızla hayata geçireceğiz. Bu çok çok önemli çünkü kaynaklarımız sınırsız değil. Evet suyu akıtmak bizim görevimiz ama en az onun kadar önemli olan da israf etmeden tasarruflu bir şekilde kullanmaktır. Bu hususta hemşehrilerimizin desteğini istiyoruz” açıklamasında bulundu. 

Başkan Bilgin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

“Son olarak da şu hususun altını çizmek istiyorum. Biz Sivas’a hizmet etmek üzere milletimizden yetki alan, vekalet alan bir kadronun parçasıyız. Bugün yerel yönetim olarak Sivas’ımıza hizmet ediyoruz. Merkezi hükümet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde hizmetimiz devam ediyor. Milletten aldığımız yetkiyi milletle beraber kullanarak bu şehri daha yaşanılabilir şehir noktasına getirmek üzere samimiyetle, gayretle, tevazu ile  çalışıyoruz; çalışmaya da devam edeceğiz. Sonuçta da bizim karnemizi millet verecektir. 20 yıldır bu karneyi millet en iyi şekilde doldurdu. Her türlü provokatif açıklamaları, toplumu provoke edecek açıklamaları milletimizin takdirine bırakıyorum. Suyun siyaseti olmaz. Su hayattır, su can damarıdır. Su üzerinden siyaset yapmak kimseye bir şey kazandırmaz. Bu noktada her eleştirinin başımızın üstünde yeri vardır ama şehri provoke edecek, şehirdeki insanları devlete karşı, yerel yönetime karşı kışkırtacak her art niyetli eleştiriyi de ben bir kez daha  aklıselim ve feraset sahibi Sivaslı hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum. Onun dışında gerek esprili gerek farklı görüş açılarını ortaya koyan her türlü eleştirinin bizim yanımızda kıymetli olduğunu bilmelerini istiyorum.” 


 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!