USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kazanan Sivas Olsun

Kazanan Sivas Olsun

Kazanan Sivas Olsun
12-11-2022 07:05
Google News


Uzun süredir gündemi meşgul eden Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanlığı seçimlerinde ilk aşama yarın gerçekleştirilecek. 25 komitede 67 meclis üyesinin belirleneceği seçimlerde mevcut Başkan Mustafa Eken ile İş İnsanı Zeki Özdemir'in adayları meclise girmek için mücadele edecek.  Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesi'nde yapılacak seçimlerde meclise girmeye hak kazanacak üyelerin oylarıyla da yeni dönemde görev yapacak olan STSO Başkanı belirlenecek.

SİVAS İÇİN YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR

Seçim sürecinde “Değişimle başlayan gelişimin devamı için” sloganıyla çalışmalar yürüten mevcut STSO Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Eken; oy pusulalarının “beyaz” olduğunu ifade ederek “Sivas için yapacak daha çok işimiz var. 13 Kasım inşallah Sivas'ın vizyonunun gelişmesi için devam günü olacak. İnşallah Sivas'ın geleceği için devam günü olacak. İnşallah geçmişte yapılamayan ve gelecekte yapılacaklar için dönüm noktası olan bir gün olacak” dedi.

BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

“Birlikte yöneteceğiz, birlikte başaracağız” sloganıyla süreci yürüten ve seçimlerde oy pusulası “mavi” renk olan  STSO Başkan Adayı Zeki Özdemir ise “Bu görev bize verilirse Sivas'ımızın ekonomik sosyal ve kültürel gelişmesine tüm gücümüzle çalışarak katkı sağlayacağız. Tek gayemiz bizden sonra görev alacak arkadaşlara daha etkin ve başarılı bir oda bırakmaktır. Sivas'ımıza Cumhuriyet'imizin 100. yılı olan 2023'ten itibaren 100 yıl önceki gayret ve inanmışlıkla hizmet etmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Fatih TABUR

1901 yılında Sivas Ticaret Ziraat ve Sanayi Odası adı ile kurulan 1908 yılında Ziraat Odasından ayrılarak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) adını alan ilimizin en önemli sivil toplum kuruluşunda seçim heyecanı zirveye ulaştı.

STSO Başkanlığı seçimleri iki aşamalı gerçekleştiriliyor. İlk etapta yarın  STSO meslek komiteleri ve meclis asıl ve yedek üyelikleri seçimleri yapılacak. Gültepe Mahallesi Farabi Caddesi Okullar Bölgesi'nde bulunan Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilecek seçimlerde STSO başkanlığına adaylığını açıklayan mevcut Başkan Mustafa Eken ile İş İnsanı Zeki Özdemir'in meclis üyesi adayları yarışacak. Üyeler oy kullanma işlemini saat 10.00 ila 17.00 arasında gerçekleştirebilecek.

Seçimler kapsamında ikinci etap ise önümüzdeki günlerde yapılacak. Bu pazar yapılacak seçimler sonucu meclise girmeye hak kazanacak üyelerin oylarıyla yeni dönemde görev yapacak olan STSO Başkanı ve ekibi seçilecek.

Seçim süreci boyunca üyelerle bir araya gelen başkan adayları yapacakları projelere ilişkin bilgiler vererek destek istedi.

Seçim çalışmalarını “Değişimle başlayan gelişimin devamı için” sloganıyla tamamlayan STSO Başkan Adayı Mustafa Eken “Sivas için yapacak daha çok işimiz var” dedi.

YÜZÜMÜZ AK

Oy pusulalarının beyaz olduğunu dile getiren Eken, “Taraflı tarafsız tüm kesimlerden övgü alan çalışmalarımızın neticesinde yüzümüz ak, vicdanen görevimizi yapmanın verdiği huzur, yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladığımız projelerin verdiği heyecanla, yeniden ekibimizle birlikte üyelerimizin karşısına çıktık.  Biz, 4 yıl 5 ay boyunca Sivas ve üyelerimiz için çalıştık. Üyelerimizi seçimden seçime değil her zaman önemsedik ve ziyaret ettik. Tüm sektörlerimizin yanında olduk, sorun ve sıkıntılarının çözümü için çalıştık. Oy istemek için vaatlerde bulunmadık. Seçim dönemine girildiğinde üyelerimizi hatırlayarak sahaya inmedik. Kapılarını tüm üyelerimize açtığımız odamızın hizmet kalitesini her geçen gün arttırdık. Biz, dedikodu değil icraat ürettik.  Tek derdimiz üyelerimiz oldu. Demirağ OSB'de fabrika bacalarının tütmesi, marka yatırımları ilimize çekebilmek, Sivas'ın tamamının 6. bölge teşvik kapsamına alınması, Demir Çelik Fabrikasının yeniden üretime başlaması, istihdam sağlamak, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'na yeni bir hizmet binası yapmak, ‘Yer tahsisi yapılırsa yapacağız' diye sözünü verdiğimiz fuar alanını şehrimize kazandırmak, Sivas'ın ihracatını 1 milyar dolara çıkarmak için yeniden göreve talip olduk. 13 Kasım inşallah Sivas'ın vizyonunun gelişmesi için devam günü olacak. İnşallah Sivas'ın geleceği için devam günü olacak. İnşallah geçmişte yapılamayan ve gelecekte yapılacaklar için dönüm noktası olan bir gün olacak” diyerek üyelerden destek istedi.

100 YIL ÖNCEKİ GAYRET VE İNANMIŞLIKLA HİZMET ETMEYİ İSTİYORUZ

“Birlikte yöneteceğiz, birlikte başaracağız” sloganından yola çıkan ve seçimlerde oy pusulası mavi olacak olan STSO Başkan Adayı Zeki Özdemir ise yaptığı açıklamada; “Sivas'ı ülkemizin refah seviyesi yüksek illerden biri haline getirmek zor değil. Bunun bir bayrak yarışı olduğunun farkındayız. Bu görev bize verilirse Sivas'ımızın ekonomik sosyal ve kültürel gelişmesine tüm gücümüzle çalışarak katkı sağlayacağız. Tek gayemiz bizden sonra görev alacak arkadaşlara daha etkin ve başarılı bir oda bırakmaktır. Bu ekiple Cumhuriyet'imizin temellerinin atıldığı ancak kalkınmışlık seviyesinden hak ettiği yerde olduğunu düşünmediğimiz Sivas'ımıza Cumhuriyet'imizin 100. yılı olan 2023'ten itibaren 100 yıl önceki gayret ve inanmışlıkla hizmet etmeyi istiyoruz. Sivas'ın tarihte çok önemli bir yeri ve bize göre önümüzdeki 10 yıl içinde de son derece parlak bir geleceği ve potansiyeli var. Sivas bugün önemli bir ölçüde alt yapı sorunları çözülmüş hızlı treni bekleyen iki üniversiteye sahip organize sanayi bölgesiyle önemli yatırımları çekme potansiyeli olan deneyimli siyasetçilere, yöneticilere ve iş adamlarına sahip bir şehirdir. Bu potansiyeli sinerjiye dönüştürerek Sivas'ı ülkemizin refah seviyesi yüksek illerden biri haline getirmek hiç de zor değildir” dedi.

STSO; Sivas'a yatırımcı çekilebilmesi, üyelerin sorunlarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve bakanlıklar nezdinde dile getirilebilmesi gibi hususlarda önemli bir rol üstleniyor. İş insanlarının hür iradelerini kullanarak Sivas ortak paydasında buluştuğu bir seçim temenni ediliyor. Sanayiciler ve iş insanları ise STSO başkanlığına aday olan kişilerin ve ekibinin seçimi kazandıktan sonra üyeleri kutuplaştırmamasını istiyor. Seçim sürecinin suhulet içinde geçmesini temenni eden üyeler, seçilecek yönetimin üyelerle el ele vererek Sivas'ın gelişmesi için çalışmasını istiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!