USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kirli Planları Bozacağız--Video

Kirli Planları Bozacağız--Video

Kirli Planları Bozacağız--Video
19-11-2022 07:05
Google News


Sivas Belediyesi 2022 yılı Kasım ayı 3. birleşimi gerçekleştirildi. Birleşimde; meclis üyeleri adına konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör olayında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek “Aziz milletimiz dün olduğu gibi bugün de bir olarak, diri olarak, tek vücut ve tek yürek olarak atalarımızın kanlarıyla sulanan bu topraklar üzerinde oynanan tüm kirli planları ve senaryoları boşa çıkaracaktır” dedi.

Fatih TABUR

Sivas Belediye Meclis Toplantısı 2022 yılı Kasım ayı 3. birleşimi yapıldı. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin koordinesinde yapılan oturumda 13 Kasım'da İstanbul'a bağlı Beyoğlu ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısı kınandı.

TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Meclis üyeleri adına konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Malumunuz 13 Kasım Pazar günü İstanbul İstiklal Caddesi'nde bir terör olayı meydana gelmiştir. Meydana gelen hain terör saldırısı neticesinde vatandaşlarımızdan vefat eden ve yaralananlar olmuştur. Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milli birliğimize, vatanımızın bütünlüğüne ve büyük milletimizin hürriyet ve istiklaline kasteden bu hain, alçak, kalleş terör saldırısını şiddetle kınıyoruz” dedi.

TERÖRE VE DESTEKÇİLERİNE LANET OLSUN

Bilgin; konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 “Devletimizin ilgili birimleri kalleş terör saldırısının faillerini ve arkasındaki mahfilleri yapmış olduğu titiz çalışma neticesinde en kısa zamanda ortaya çıkartmıştır. Terör saldırısının milletimizin birliğine, bütünlüğüne karşı yapılmış olduğunun millet olarak hepimiz farkındayız ancak şer odakları bilmelidir ki adı ne olursa olsun ister PKK, ister PYD, ister YPG, ister FETÖ hiçbir terör örgütü Türk milletinden daha büyük, Türkiye Cumhuriyeti devletinden daha güçlü değildir. Devletimiz dün olduğu gibi bugün de bize bu acıları yaşatanlardan hesabını en şiddetli şekilde soracaktır. Aziz milletimiz de dün olduğu gibi bugün de bir olarak, diri olarak, tek vücut ve tek yürek olarak atalarımızın kanlarıyla sulanan bu topraklar üzerinde oynanan tüm kirli planları ve senaryoları boşa çıkaracaktır. ‘Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz', ‘Manda ve himaye asla kabul edilemez' kararlarının alınarak bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Sultan Şehir Sivas'tan Sivas Belediyesi Meclisi Üyeleri  olarak bir kez daha deklare ediyoruz; teröre ve destekçilerine lanet olsun. Aziz milletimizin bağı sağ olsun. Bu vesileyle bugüne kadar bu topraklar için canını ortaya koyan tüm şehitlerimiz ve terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.”

Bilgin'in konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 2023 yılı gelir tarifesi maddesinin oy birliğiyle gündemde kalmasına karar verildi.

Daha sonra “2023 yılı Performans Programı” görüşüldü.  Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan çalışmaya ilişkin söz alan Büyük Birlik Partili Meclis Üyesi Nedim Kangal; Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e bazı sorular yönetti.

Kangal; “Tabi biz performans programını okurken daha önceki konuşmalarımızı da gündeme getirerekten bu makine ve araç parkında taziye aracı vardı, 24 tane. Başkanım; biz sizden taziye araçlarının yeniden gündeme getirilmesi hususunda bir talepte bulunmuştuk. Siz de taziye  araçlarının yerine taziye evleri düşündüğünüzü söylemiştiniz. Taziye evlerinin yapımı hususunda performans raporunda bir kısım göremedim. Acaba ayrı bir başlık altında mı var; bunu öğrenmek isterim. Şimdi bir de yıllara sari kamulaştırma bedelleri var. İşin açıkçası 2021 ve 2022'ye göre gitgide kamulaştırma bedelleri düşmüş. 2021'de kamulaştırılan alan 68 bin metrekare iken 2022 yılı sonu tahmini 14 bin metrekareye düşüyor. Bu 2023 hedefinde 15 bin metrekare. Nihayetinde belediyenin asli vazifelerinden birisi de kamulaştırma nihayetinde. Burada alanlarda düşüş var. Buna binaen de kamulaştırma bedellerinde 52 milyon lira olduğu hususunda bir rakam var. Bunun da düşük olduğunu düşünüyorum.  Şehrimizin elbette sosyal alanlara ihtiyacı var. Bunda hemfikiriz. Ama bu sosyal alanlardan ziyade şehrin ihtiyacı olan başka kalemlere de biraz daha meblağ ayrılsa mıydı acaba? Sosyal alanlara yaklaşık 104 milyon lira gibi bir bütçe ayrılmış. Talebimiz sosyal alanların yanında şehrin ihtiyacı olan imara yönelik daha farklı kalemlere de rakam ayrılmasıydı.  Diğer konu kentsel dönüşüm… Kentsel dönüşüme bir miktar bütçe ayrılmış. Tuzlugöl Kentsel Dönüşüm proje olarak ifade edilmiş.  Bunlar proje mi acaba yoksa herhangi bir kaleme ayrılmış rakamlar mı? Bizim grup olarak düşüncemiz kentsel dönüşüme biraz daha bütçe ayrılması konusundaydı. Diğer konu yeni toptancı sebze hali yapımı. Kaldırılması ve taşınması çok doğru bir karar. Yeni toptancı sebze halinin yapımı hususunda herhangi bir bütçe göremedik. Yani bunun bir miktar da olsa ayrılması gerekmiyor muydu?” dedi.

Kangal'ın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise “Son kısımdan başlayım. Toptancı Sebze Halinin taşınması noktasında hepimiz mutabıkız. Şehir içinde kaldı. Hem trafik yoğunluğu açısından hem de çevresi açısından taşınması elzem. Bu noktada meclisimizin kararıyla toptancı sebze hali yapılacak yeri belirledik. İmar uygulaması devam ediyor. Amacımız kamulaştırmaya gerek kalmadan bir şekilde çözebilmek. Daha doğrusu mahkeme süreci başlamadan uzlaşarak çözmek ama göründüğü kadarıyla hukuk yoluyla çözülecek gibi. Bedel koymamamızın temel nedeni farazi bir bütçe takibi değil. 2023'te planlama doğrultusunda ancak kamulaştırması bitecek gibi görünüyor. Başlayamayacak gibiyiz. Dolayısıyla şeffaf yönetim anlayışı gereği kamulaştırma bitmediği için oraya iz bedeli koymayı da doğru bulmadık. Bedel olmamasının sebebi bu. Kentsel dönüşüm projesi malumunuz yıllara sari bir proje. Bütçelerinin düşük olması kentsel dönüşümü özellikle Yunus Emre'de özel teşebbüsün de yapabileceği bir proje olduğu noktasında oraya bir iz bedel koyarak duruma göre bütçe aktarımıyla farklı bir model uygularsak onu yapabilmeyi planlıyoruz.  Sosyal alanlardaki 104 milyon liralık kısmın 80 milyonu Kale Projesi ile ilgili. Şu anda ilk etap bitti. İkinci etabın ihalesini yaptık. 44 milyon ihale bedeli. 3. etap 25 milyon ORAN destekli. Kalanı belediye bütçesinden yapacağız. Son etabı da inşallah bu yıl içerisinde ihale edip seneye yüzde 100 bitmese dahi bitimine yakın bir hale getireceğiz. Diğer 20 milyonluk kısım da konaklar, cami çevre düzenlemeleri. Kamulaştırma bedeli konusunda da yeni imar uygulaması yapılan yerlerde kamulaştırma yapmamaya gayret ediyoruz. Onun dışında da şehrin içerisinde kamulaştırma yapılması gereken yer varsa da mutlaka kamulaştırılıyor. O konuda sizinle hemfikiriz.  İhtiyaç olan yerde kamulaştırmaya kaynak aktaracağız. Diğer sorunuz taziye araçları konusu. Pandemi nedeniyle taziye araçlarını kaldırdık. ‘Taziye araçları yerine farklı modellerle çalışalım' dedik. Taziye evlerini planladık. Şehirle istişare ettik. Şehrimiz taziye evlerine tam olarak hazır değil.  Güneydoğu'daki taziye evi kültürü yok. Görünen taziye araçlarını hızlı bir şekilde kullanıma sunacağız gibi. Bu noktada temel amacımız halkın yaşamını kolaylaştırmak” cevabını verdi.

“2023 yılı Performans Programı” meclisten geçti.  Şehirde bulunan gayrimenkullerin satışı,  imar planları değişiklikleri ve dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.

Kasım ayı birleşimleri 24 Kasım'da gerçekleştirilecek 4. oturumla sona erecek. Bu oturumda Sivas Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi netlik kazanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!