USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Ahmet Özyürek Meclis’te Sivas’ın Sorunlarını Tek Tek Anlattı

Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Sivas’ın sorunlarını dile getirerek sıkıntıların giderilmesini talep etti.

25-12-2023 11:00
SİVAS
Google News

VİDEO HA­BER- Erkan YIL­DIZ

Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si (MHP) Sivas Mil­let­ve­ki­li Ahmet Öz­yü­rek, Tür­ki­ye Büyük Mil­let Mec­li­sin­de Mer­ke­zi Yö­ne­tim Kesin Hesap Ka­nu­nu Tek­li­fi'nin 4'üncü mad­de­si üze­ri­ne söz aldı.

Genel ku­ru­la hitap eden Öz­yü­rek, “Bö­lü­cü terör ör­gü­tü PKK ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ri­len hain terör sal­dı­rı­la­rı ne­ti­ce­sin­de 12 vatan ev­la­dı­mı­zı kay­bet­miş bu­lun­mak­ta­yız. Öf­ke­miz acı­mız kadar bü­yük­tür, unut­ma­ya­ca­ğız. Aziz şe­hit­le­ri­mi­zi rah­met­le, hür­met­le, min­net­le yâd edi­yo­rum, ba­şı­mız sağ olsun. El­bet­te, kah­ra­man as­ker­le­ri­mi­ze sal­dı­ran­lar bunun he­sa­bı­nı mis­liy­le ve­re­cek­ler­dir” dedi.



“Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin te­mel­le­ri­nin atıl­dı­ğı Mus­ta­fa Kemal Ata­türk ve silah ar­ka­daş­la­rı­nın yüz sekiz gün kal­dı­ğı Sivas 4 Eylül Kong­re­si'yle öne çıkan sul­tan şeh­ri­miz geç­mi­şin onur­lu du­ru­şu­nu gü­nü­müz­de de ya­şa­mak­ta­dır” diyen Öz­yü­rek, “Hem­şeh­ri­le­ri­mi­zin vatan ve mil­let sev­gi­si da­im­dir. Sivas'ımı­zın bu güçlü ta­ri­hî mi­ra­sı şeh­ri­mi­zin her kö­şe­sin­de his­se­dil­mek­te ve ge­lecek ku­şak­la­ra güçlü bir miras ola­rak ak­ta­rıl­mak­ta­dır. Tabii ki Sivas'ımız­la il­gi­li bir­kaç şeye de de­ğin­mek is­ti­yo­rum özel­lik­le çift­çi­le­ri­miz­le il­gi­li: Sivas, bi­li­yor­su­nuz, iklim ola­rak soğuk ve sert bir şeh­ri­miz. Bazen çift­çi­le­ri­miz hasat dö­ne­min­de do­luy­la, bazen de ku­rak­lık­la mü­ca­de­le edi­yor­lar. Tam ha­sat­la­rı­nı ala­cak­lar, böyle bir şey ya­şa­dık­la­rın­da ise mağ­dur olu­yor­lar. Bu mağ­du­ri­yet­le­ri­ni de tabii ki ku­rum­la­rın acil bir şe­kil­de, ive­di­lik­le çöz­me­le­ri­ni bu­ra­dan talep edi­yo­ruz. Yine, her zaman ol­du­ğu gibi çift­çi­le­ri­mi­zin -daha önce de is­ti­yor­duk bun­la­rı- tohum, gübre, mazot gibi gi­der­le­rin­de mut­la­ka des­tek olun­ma­lı di­yo­rum. Tabii ki tarım, hay­van­cı­lık mut­la­ka önem­li Sivas'ımız için ama Sivas'ın ge­liş­me­si ve bü­yü­me­si için en önem­li şart­lar­dan bir ta­ne­si de sa­na­yi­leş­me­si, sa­na­yi­leş­me­si için de teş­vik al­ma­mız ge­re­ki­yor­du. Sağ olsun Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız 6'ncı böl­ge­ye özel teş­vi­ki Sivas'ımıza müj­de­le­miş­ti ama tabii ki bu sa­de­ce De­mi­rağ Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­siy­le be­ra­ber kı­sıt­lı ka­lın­ca tabii ki bu da Sivas'ımı­zın bazı yer­le­rin­de ister is­te­mez ciddi an­lam­da sı­kın­tı ya­rat­tı. Biz şunu is­ti­yo­ruz: 6'ncı böl­ge­ye özel teş­vi­kin Sivas'ımı­zın il­çe­le­ri dâhil olmak üzere ta­ma­mı­nı kap­sa­ya­cak bir teş­vik is­ti­yo­ruz. Onun için de bu­ra­dan yerli ve ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­la­rı Sivas'ımıza davet edi­yo­ruz çünkü yerli ve ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­la­rın da Sivas'ımıza ge­le­bil­me­si ve ya­tı­rım yap­ma­sı için mut­la­ka ca­zi­be­si ol­ma­sı lazım, işte bu ca­zi­be­nin adı da teş­vik­tir. Sivas'ımızı de­di­ğim gibi tam ola­rak kap­sa­ya­cak teş­vi­kin ve­ril­me­si­ni talep edi­yo­ruz” dedi.



Sivas’ın tu­rizm­de de ön plan­da ol­du­ğu­nu be­lir­ten Öz­yü­rek, “Kadim ta­ri­hi­miz, zen­gin kül­tü­rü­müz­le Tür­ki­ye'nin önem­li tu­rizm mer­kez­le­rin­den biri olma po­tan­si­ye­li­ne sahip olan Sivas'ımız, yerli ve ya­ban­cı tu­rist­le­rin il­gi­si­ni çeken özel­lik­le­re sa­hip­tir.  Sel­çuk­lu ve Os­man­lı me­de­ni­yet­le­ri­ne ev sa­hip­li­ği yap­mış olan, her daim ta­ri­hi ya­şa­yan ve ya­şa­tan sul­tan şeh­ri­mi­zin sim­ge­si hâ­li­ne gelen mi­ma­ri eser­le­riy­le do­ğa­sıy­la şifa da­ğı­tan kap­lı­ca­la­rıy­la ve tüm bun­la­rın yanı sıra Sivas'ımız zen­gin mut­fak kül­tü­rüy­le gast­ro­no­mi tu­riz­mi açı­sın­dan öne çık­ma­ya hazır bir tu­rizm cen­ne­ti­dir. Kül­tür tu­riz­mi, sağ­lık tu­riz­mi, doğa tu­riz­mi ve yerel fes­ti­val­le­re, kül­tü­rel et­kin­lik­le­re sahip olan şeh­ri­mi­zin adını her fır­sat­ta du­yu­ra­cak, şeh­ri­mi­zin bu ko­nu­da da sesi ol­ma­ya devam ede­rek Sivas'ın her daim des­tek­çi­si ola­ca­ğız. Sağ­lık­la ola­rak da tabii, sağ­lık çok önem­li yine, tabii ki Sivas'ımız­da dok­tor ek­sik­le­ri­miz vardı, Sayın Ba­ka­nı­mı­za bunu ilet­tik, sağ olsun, Sayın Ba­ka­nı­mı­za bu­ra­dan te­şek­kür edi­yo­ruz, dok­tor ata­ma­la­rı­nı yap­mış­tır. Sa­de­ce daha önce de talep et­miş­tik, Sivas'ımı­zın hava am­bu­lan­sı ta­le­bi­mi­zi ilet­tik ama bu­ra­dan tek­rar bunu ile­ti­yo­rum ve ye­ni­li­yo­rum ken­di­si­ne. En önem­li­si de Sivas'ımız­da bir Demir Çelik Fab­ri­ka­mız var ar­ka­daş­lar. Her­hâl­de yak­la­şık 10 yıl­dır aynı şey­le­ri ya­şı­yo­ruz. Demir Çelik Fab­ri­ka­sı bu­ra­da ça­lı­şı­yor 3 ay, 6 ay ya­tı­yor. Bu­ra­sı için de çözüm bek­li­yo­ruz” ifa­de­le­ri­ni  kul­lan­dı.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!