USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Migrenden GETAT'la Kurtulun!

Sivas Numune Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitesinde, binlerce yıllık tedavi yöntemleri olan Kupa, Akupunktur ve Ozon Terapisi ile hastalara şifa dağıtılıyor. Akupunktur tedavisi özellikle migren ağrılarında etkili olurken, yüzde 70 ila 80 oranı arasında başarı sağlanıyor.

21-03-2024 11:56
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ 

Sivas Numune Hastanesinde geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan Geleneksel, Tamamlayıcı ve Fonksiyonel Tıp Polikliniği (GETAT), 5 bin yıllık tedavi yöntemleri uygulayarak hastalara şifa dağıtıyor. Merkezde Kupa, Akupunktur ve Ozon Terapisi tedavileri bulunuyor. Akupunktur tedavisi özellikle migren ağrılarında etkili olurken, yüzde 70 ila 80 oranı arasında başarı sağlanıyor. Son yıllarda merkeze başvuranların sayısı artarken, ücretler ise işlemlere göre değişkenlik gösteriyor.

YÜZYILLAR ÖNCESİNDEN GELİYOR

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan GETAT'ta görev yapan Acil Tıp Uzmanı Murat Yerliyurt, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp’ın yüzyıllar öncesinden gelen kadim bilgilerle birleştirilen ve günümüze kadar ulaşan bilgiler olduğunu söyledi. Yerliyurt, “Geleneksel Tıp içerisinde birçok uygulama var.  Bunlardan en çok bilineni hacamat, akupunktur var. Diğer uygulamalar ise Fitoterapi, bitki tedavisi gibi uygulamaları var. Bu uygulamalara daha yeni yeni eklenen Ozon Terapi ve Apiterapi gibi uygulamalar bulunmaktadır. Şu anda Ozon Terapi halk arasın hacamat olarak bilinen yani kupa terapisi ve akupunktur tedavisini hastanemizde vermekteyiz” dedi.

HACAMAT HALK ARASINDA YANLIŞ BİLİNİYOR

Geleneksel Tıp içerisindeki uygulamaları anlatan Yeşilyurt, “Hacamat, eskiden beri bildiğimiz kadım bir gelenektir. Toplumumuzda sünnet olarak da yapılmaktadır. Küçük kupalarla hastalarımıza çizikler atıyoruz, kesmiyoruz. Halk arasında yanlış biliniyor. Küçük çizikler atarak toksik maddenin atılmasını sağlayan ve hücresel düzeyde bağışıklığı artıran bir sistemdir. Akupunktur ise küçük iğneleri vücudumuza batırarak vücutta  yeniden yapılanma sağlayan sistemdir. Ozon tedavisi, vücutta dünyada bilinen en güçlü antioksidan maddedir. Bu bir gazdır. Kan şeklinde kana verdiğimiz zaman kararsız olduğunda direkt çözünür. Çözündüğü zaman hücresel düzeyde etki yapar ve antienflamatuar etki dediğimiz ağrı giderici, bağışıklığı artırıcı ve hücresel düzeyde oksijeni artırıcı etkiler gösterdiği için antiaging olarak da dediğimiz yaşlanma karşıtı etkileri göstermektedir” ifadelerini kullandı.

MODERN TIBBI REDDETMİYORUZ

Geleneksel Tıp tedavisini hastanelerde yaygınlaştığını dile getiren Murat Yerliyurt, “Geleneksel Tıp tedavilerinin hastanede yapıldığı ilk başlarda bilinmiyordu. Şu an da yavaş yavaş bilinirlik arttığı için hasta sayımız artmakta ve hastalarımızda oldukça başarılı sonuçlar elde etmekteyiz.  Genellikle merkezimize hastalarımız modern tıbbı denedikten sonra son çare olarak geliyorlar. Tabi ki bizde buradaki tedavilerimizi modern tıpla birlikte yapıyoruz. Kesinlikle Modern Tıbbı geri plana atmıyoruz, birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

MİGREN AĞRILARINI AZALTIR

Geleneksel tıbbın özellikle migren ağrılarında etkili olduğunu dile getiren Yerliyurt,  “Geleneksel tıp özellikle ağrılı hastalıklarda çok etkilidir. Özellikle akupunktur migren ağrılarında etkisini çok gösterir. Ağrıları azaltır. Akupunkturu daha çok medyatik olduğu için obezitede kullanıldığı bilinir. Ancak  Akupunktur, migrenden tutun küme baş ağrısına birçok hastalıkta da tedavi edici olmaktadır" dedi. 

MERDİVEN ALTINDAN KAÇININ

Hastaları merdiven altı Geleneksel tıp uygulamalarına karşı uyaran Doktor Yerliyurt, “Çalışmalarımızı hastanede hijyenik koşullarda yapıyoruz. Sağlık Bakanlığından onaylı sertifika olmadan bu işi yapamıyoruz. Özellikle kliniğimizde ruhsatlandırma yapıldıktan sonra tedavilere başlandı. Geleneksel Tıbbı merdiven altından hastanelere çekmeye çalışıyoruz. Halkımızı da daha hijyenik ortamlarda ve bilimsel olarak bu iş yapan yerlere gitmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

İŞLEME GÖRE ÜCRET DEĞİŞİYOR

Son olarak işlem ücretlerine değinen Doktor Yerliyurt, “Hastalarımız bize en çok ücreti soruyor, işlemlerimiz ne yazık ki SGK kapsamında değil. Burada yapılan işlemlerin hepsi ücretli. Fiyatlar yapılan işlemlere göre değişmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!