USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mülk Sahipleri Projeden Memnun

Mülk Sahipleri Projeden Memnun

Mülk Sahipleri Projeden Memnun
25-11-2022 07:00
Google News


Eski Sanayi'de hak sahibi olan vatandaşlar sorunun çözümü noktasında yoğun çaba sarf eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e teşekkür etti.  Projenin 1. etabı kapsamında çalışmaların aralıksız sürdüğü Atatürk Caddesi'ne cepheli alanda yeri bulunan hak sahipleri adına açıklama yapan Ali İhsan Sümbüloğlu, “Mülkiyet sahipleri olarak Bakanımız Sayın Murat Kurum'a ve Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin ve ekibine tüm hak sahipleri adına tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

Hayrullah AĞKAŞ

Uzun yıllar Sivas'ın gündemini meşgul eden Eski Sanayi sorununun çözümü noktasında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Sivas Belediyesi tarafından hazırlanan imar planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2 etap şeklinde onaylandı.  İmar planlarının onaylanmasının ardından alanda dönüşüm çalışmalarına hızlı bir şekilde başlandı. Projenin 1. etabı Atatürk Caddesi'ne cepheli olan adaları kapsıyor. Bu kısım bitişik 4 katlı ticaret ve turizm alanlarından oluşuyor. 2. etap ise sanayi dükkânlarının olduğu arka bölgeyi kapsıyor. Burada ise ayrık nizam 8 katlı konut altı ticaret alanları yer alacak.

Projenin 1. etabı kapsamında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Eski Sanayi Sitesi ön blok sakinleri adına bir açıklama yapan hak sahibi Ali İhsan Sümbüloğlu, Belediye  Başkanı Hilmi Bilgin'e ve ekibine teşekkür etti.

PROJE ŞEHRE DOST BİR MANTIKLA YAPILMIŞTIR

Temelleri atılan ön blokta binaların hızla yükseldiğini ifade eden Sümbüloğlu, “Heyecanla işyerlerimize kavuşmayı bekliyoruz. İnşallah arka parsellerdeki imar planlamalarının da tamamlanmasıyla beraber adanın bütününde hareket başlayacak ve şehrin yüzü değişecektir. Bizler bir özveride bulunduk ama asıl fedakârlığı uzlaşmacı yaklaşımıyla ve kendi haklarından 17 bin metrekare fedakârlıkta bulunarak Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin sergiledi. Burada sağlanan hoşgörü ve uzlaşma psikolojisi diğer adalarda da örnek olacak ve herkes yeni yapılanma ile değerlenen mülklerine kavuşacaktır. Bugüne kadar ‘Mülkümüz var' diyemiyorduk. Çünkü birçok değişik teklif ve baskılarla yüz yüze kaldık. Bugün ise mülklerimizi tertemiz elimize alabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada olayı sadece ön bloklar olarak ele almak çok yanlış bir yaklaşım olur. Projenin tamamına bakılmalıdır. Genişleyen caddeleri, sokakları ve sosyal alanları iyi incelemek gerekir. Geçmişte bu alan için 25 katlar, 35 katlar, 400 işyeri ve 1600 daire planlanırken bizler buna karşı çıkmış ve yalnız bırakılmıştık ama niyetimiz hem kazanılmış haklarımızı korumak hem de bu 80 dönüm üzerine bu kadar bina ve insan nüfusunu yığmanın yanlışlığını ifade etmekti. Geçmiş projeler ışıltılı olsa da o daracık alana ve Atatürk Caddesinden başka çıkışı olmayan o bölgeye yaklaşık 25 bin nüfus yığmanın şehre nasıl zarar vereceğini de anlatmaya çalıştık. Asıl altyapı sorunu işte bu tip projelerle yaşanacaktı. Şehrin göbeğine pimi çekilmiş bir bomba bırakılacaktı. Bugünkü proje ise çok sade, yatay mimariyi esas alan, insana ve çevreye daha çok önem veren, şehre dost bir mantıkla yapılmıştır” dedi.

EMEĞE SAYGI DUYALIM

Sümbüloğlu; konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Şehrimizin ve ülkemizin ele alınması ve dillendirilmesi daha elzem sorunları varken uzlaşı kültürünün bir örneğinin sergilendiği, başlamış ve neredeyse bitmek üzere olan bu projeyi desteklemek yerine farklı maksatlarla yeniden ısıtıp gündeme taşımak beyhude bir çabadır. Burada bir nüfus yoğunluğu oluşmayacağı için aşılamayacak hiçbir altyapı sorunu da olmayacaktır. Tekrar söylüyorum: Burada oluşan uzlaşı kültürü şehrin faydasınadır. Bu kültür şehrin tüm sorunlarının çözümüne de örnek olmalıdır. Artık şehrimizin çıkarına olabilecek meselelerde ortak hareket etmek esas alınmalıdır. Kıymetli Belediye Başkanımız; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını da işin içine alarak bu projeyi vatandaşın mümkün olduğu kadar lehine olabilecek şekilde oluşturmuş ve nihayetlendirmiştir. Sizlere soruyorum: Sayın Hilmi Bilgin'in şahsi çabaları olmasa, sorunu çözmek gibi bir inancı olmasa, Sivas'taki Eski Sanayi Sitesi kentsel dönüşüm sorunu ilgili bakanlığımızın ve hükümetimizin ne kadar gündeminde olurdu acaba? Lütfen emeğe saygı duyalım. Bu şehre bir çivi çakanın yanında olalım. Kimseyi zan altında bırakmayalım. Mülkiyet sahipleri olarak Bakanımız Sayın Murat Kurum'a ve Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin ve ekibine tüm hak sahipleri adına tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şehrimiz için her konuda hayırlısını diliyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!