USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehitlerimize Minnettarız--Video

Şehitlerimize Minnettarız--Video

Şehitlerimize Minnettarız--Video
19-03-2022 07:05
Google News


Fatih TABUR

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Yukarı Tekke Garnizon Şehitliği’nde çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

Valilik, Türk Silahlı Kuvvetleri, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çelenginin sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı gerçekleştirildi.

Vali Salih Ayhan; şeref defterine şunları yazdı: “Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.  Milletimizin hiç düşünmeden vatanı uğruna canını verdiği Çanakkale Savaşları, Millî Mücadelenin ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Türk milletinin vatan ve millet sevgisinin doruğa ulaştığı bir kahramanlık destanı olmuştur. Yurdun dört bir yandan işgal altında olduğu, her türlü imkânının elinden alındığı bir dönemde kahraman milletimiz,  bağımsızlığı ve vatanın bütünlüğü için tek yürek olmuş, canını seve seve ortaya koymuştur. 18 Mart 1915'te kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale'yi denizden geçmeyi tasarlayanları hayal kırıklığına uğratırken, askerlerimize büyük güç ve moral vermiş, direnişini, gücünü artırmış, kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açarak, donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün, savaşı kazanmada tek başına yeterli olamayacağını da tüm milletlere göstermiştir.  Döneminin en güçlü devletleri tarafından bir milletin çöküşünün beklendiği bu savaş, ortaya konulan milli irade sonucunda bir diriliş olmuştur. Bu zaferle kahraman Mehmetçik tarih sayfalarına kanlarıyla ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü yazdırmış, bir milletin kurtuluşa giden yolunu aydınlatmıştır. Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşları, Türk Milletinin vatan müdafaası söz konusu olduğunda neleri yapabileceğini dünyaya somut bir şekilde gösterdiği kahramanlık zaferi olmuştur. Çanakkale Zaferi, askerlerine ‘Ben, size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen Başkomutan Atatürk’ün, vatan uğruna canını seve seve feda eden 250 bin şehidimizin, yüz binlerce gazimizin ve bir milletin topyekûn zaferidir.  Bu kutlu zaferde hiç şüphe yok ki Sivaslı gençlerinde adı kahramanlık destanının bir parçası olmuştur. Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’ne ev sahipliği yapan ve günümüzde müze olarak kullanılan 130 yıllık tarihi binadaki Sivas Erkek Lisesi tüm son sınıf öğrencileri gönüllü olarak katıldıkları 1915 Çanakkale Savaşı’nda şehit düşmüş, okul o yıl mezun verememiştir. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu iyi bilmelidirler ki Türk milleti kutsal vatan topraklarını ve şanlı bayrağını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edecektir. Farklı milletlerden insanların yan yana yattığı ve tüm dünyaya barış mesajlarının verildiği tarihi bir yer olan Çanakkale, bağrında yatan binlerce şehidiyle Türk Milleti için onur, gurur ve şeref abidesidir.   Bu duygu ve düşüncelerle, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere, Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Ayhan’ın şeref defterini imzalamasının ardından Garnizon Şehitliği ve Şehitler Müzesi ziyaret edildi; şehitlerin kabirlerine dualar eşliğinde karanfil bırakıldı. Şehit yakınlarıyla sohbet eden Vali Salih Ayhan ve protokol üyeleri, şehit yakınlarıyla yakından ilgilendi.

Ziyarete Vali Salih Ayhan, Garnizon ve 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Yılmaz Doğan, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Fatih Deveci ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Yukarı Tekke’deki programların ardından Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde “Şehitler Günü Anma Programı” düzenlendi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

İl Millî Eğitim Müdürü Ergüven Aslan'ın selamlama konuşması ile başlayan program; P. Yzb. Mehmet Togay Yiğitbaşı “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Askeri Yönden Değerlendirilmesi” konulu konuşması ile devam etti.

İhramcızade AİHL öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “Bir Duruştur Çanakkale” isimli video ve oyunun sergilendiği programda söylenen kahramanlık şiirleri ve kahramanlık türküleri salondan büyük alkış aldı.

Duygu dolu anların yaşandığı programın sonunda Vali Salih Ayhan, “Çanakkale Şehitlerine” şiirini güzel okuma ve 'Asım’ın Neslinden Ecdada Mektup' yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödüllerini takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!