USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehrin Önünü Tıkamayın!

Şehrin Önünü Tıkamayın!

Şehrin Önünü Tıkamayın!
13-10-2021 07:05
Google News


Dünkü sayımızda Vali Salih Ayhan’ın  eski Makine İkmal Tesislerinin bulunduğu 32 dönüm alanın ihaleyle satışa çıkarılmasına tepki gösterenlere ilişkin sarf ettiği  “Çatır çatır satıp, çatır çatır da Sivas halkına, Sivas’taki  vatandaşlarımızın hizmetine dönüştüreceğiz” sözlerine STSO Başkanı Mustafa Eken’den destek geldi. Bahsi geçen alanın satılmasına karşı çıkanlara “Şehrin önünü tıkamayın” diye seslenen Eken,  “Şehrin önü tıkandıkça bu Sivas gelişmez” dedi.

 

Fatih TABUR

Vali Salih Ayhan’ın Kılavuz Mahallesi’ndeki eski Makine İkmal Tesislerinin bulunduğu İl Özel İdaresine ait 32 dönüm alanın satışa çıkarılmasına tepki gösterenlere ilişkin sert sözlerine dünkü sayımızda “Çatır çatır satacağız” başlığıyla yer vermiştik.

Osman Seçilmiş Parkının karşısındaki alana yapılan yeni Makine İkmal Tesislerinin çok güzel olacağına dikkat çeken  Ayhan; “Sivas’a gerçekten çok hayırlı bir hizmet oluyor. Orası (Kılavuz Mahallesi’nde bulunan Makine İkmal Tesisi alanı) çağın ihtiyacına cevap vermiyor. Hem tesisleri modernize edelim hem oradaki gürültü ve  görüntü kirliliğini kaldıralım hem de orada hastaneye bir aks açılıyor. Yani Mevlana tünelinden Numune Hastanesine yeni bir aks oluşturuluyor. Nereden bakarsanız bakın bu şehrin menfaatlerine uygun bir çalışma. Aynı zamanda biliyorsunuz trafiğin en çok sıkıştığı, yoğun olduğu yer. Şimdi orası ile ilgili bir çalışma yaptık. Orası milletin, devletin yani Sivas ahalisinin malı. Bununla ilgili bir imar düzenlemesi de yapıldı. Orada özel mülkün nasıl bir imar hakkı varsa aynı haktan Özel İdare yani devletin, milletin malı  olarak bizler de talep ettik. Belediye de sağ olsun buna olumlu manada cevap verdi. Ancak Ankara’da oturacak bir oda; hiç burayı bilmeyecek, burada da onların badileri mi diyeyim, zihniyet birliktelikleri mi diyeyim artık siz ne anlarsanız anlayın bunlarla da şöyle bir paslaşıyorlar. Hizmet olmasın, hizmet yapılmasın, kaos olsun, kargaşa olsun, nasıl engelleriz diye bütün hukuki manipülasyonları yaparak engellemeye çalışıyorlar. Biz inşallah bunu aşacağız. Bunlar hep bizim hizmetlerimizin hikayesi oluyor. Hizmetlerin hikayesi olunca o hizmet daha da tatlı oluyor. Ama olan vatandaşın malına oluyor. ‘Orada rant elde ediyor, satacaklar kamunun malını’ diyorlar. Ya satıp da yiyecek halimiz yok. Bu beytülmal. Beytülmalı koruyacağız. Yani beytülmalı birisine peşkeş çekeceksek konuşun. Buna zaten biz de fırsat vermeyiz. İnşallah hukuki sorunu yakında bitecek. Bu cümlem yanlış anlaşılmasın; çatır çatır satıp, çatır çatır da Sivas halkına, Sivas’taki  vatandaşlarımızın hizmetine yine dönüştüreceğiz. Yaptıkları yanlarına kalacak. Bizim de mücadelemizin bir hikayesi olacak inşallah. Bu birliktelik, bu heyecan, bu ekip ruhunun önünde hiçbir kirli anlayışın duramayacağını da kamuoyuyla paylaşalım” ifadelerini kullanmıştı.

KİMSEYE PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ

Vali Ayhan’ın eski Makine İkmal Tesislerinin bulunduğu alana ilişkin sarf ettiği bu sözlere Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken’den de destek geldi.

Başkan Eken; “Makine İkmal’deki imara açılan yer. Kusura bakmasınlar ama bu tür hususları konuşacak kurum Ticaret ve Sanayi Odası’dır. Şehirde eğer özel sektöre yapılmayan kamu kurumlarına yapılıyor diye söyleyeceksek biz söyleriz. Valiliğimizin oradaki imar çalışmasındaki amacı yine Sivas’a döneceğinden dolayı velev ki de orada rant olacaksa o rantın sağlanması gerekiyor. Burada Ankara’da olan Mimarlar Odası veya Sivas’taki Mimarlar Odası arkadaşlara da bunu söyledik; şehrin önünü artık tıkamayalım. Şehrin önü tıkandıkça bu Sivas gelişmez. Eleştirebilirler ancak yanlış eleştiri yaparak, fitne sokarak, birbirine düşürmeye çalışarak ve yapılanları görmezlikten gelerek bu şehre çok büyük zarar veriyorlar. Biz Sivas’ın yerlileri olarak, çocukları olarak Sivas’ta doğduk, Sivas’ta büyüdük, Sivas’ta öleceğiz. Artık kimseye öyle pabuç bırakmayacağız. Çalışan valimiz varsa teşekkür edeceğiz, çalışan belediye başkanımız varsa teşekkür edeceğiz. Yapmıyorlarsa da eleştireceğiz. Sivas’ta 2-3 yıldır güzel çalışmalar var ama biz halen çıkıyoruz gerek sosyal medyalarda gerekse dedikodu mekanizmalarında halen insanları kötülüyoruz. Çalışanın hakkını lütfen versinler. Ben bu anlamda oranın hukuki olarak da haklıdan yana düzeleceğine inanıyorum. Orası satıldığı zaman Sayın Valimizin de dediği gibi çatır çatır satılacak, çatır çatır inşallah orası Sivas’a dönecek. Bu anlamda iş dünyası olarak sonuna kadar projenin yanındayız” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!