USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Su Kıtlığı Çekiyoruz--Video

Su Kıtlığı Çekiyoruz--Video

Su Kıtlığı Çekiyoruz--Video
01-11-2022 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Sivas Belediyesi; ‘31 Ekim Dünya Tasarruf Günü' dolayısıyla doğal kaynakların korunması ve bilinçli tüketim konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturulması amacıyla ‘Su Tasarruf Aparatı Tanıtım Töreni ve Tasarruf Günü Etkinliği' düzenledi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Kadı Burhaneddin Erkek Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Zafer Aslan,   yurtlarda çalışan işçiler ve öğrenciler katıldı.

ASIL OLAN FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Programda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Bugün Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte farklı ve anlamlı bir etkinliği icra ediyoruz. Su tasarruf cihazlarının dağıtımına uzun süredir ilgili birimimiz devam ediyor. Bugün de KYK'da öğrencilerimizle birlikte anlamlı bir günde devam edelim dedik.  Asıl olan farkındalık oluşturmak” dedi.

İSRAF KÜLTÜRÜNÜN OLUŞTUĞUNU ÜZÜLEREK GÖRÜYORUZ

Dünyadaki kaynakların sınırsız olmadığına dikkat çeken Bilgin, “Ama insanoğlu maalesef acımasızca tüketiyor. İhtiyacımızdan daha fazlasını tüketme noktasında hem inancımızda hem yaşantımızda hem kültürümüzde olmaması gereken bir duyguyla birlikte israf ediyoruz. Bu sadece suda değil zamanda da öyle diğer alanlarda da öyle. Maalesef son dönemlerde insanımızda tasarruf kültürü yerine israf kültürünün oluştuğunu üzülerek görüyoruz. Bu programlarda öğrencilerimizi merkeze alarak tasarruf kültürünü oluşturmak, tasarrufu artırmak, tasarruf bilincini oluşturmak adına ilgili kurumlarımızla çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

SİVAS SU KITLIĞI ÇEKEN İLİMİZDEN BİRİSİ

DSİ'nin Sivas'ın su sorununu çözmek için ciddi gayret gösterdiğini kaydeden Bilgin, “DSİ Bölge Müdürlüğümüz Sivas'ın su sorununu çözmek için ciddi gayret gösteriyor. Her şey sınırsız olmadığı gibi su da sınırsız değil. Ülkemiz 3 tarafı denizlerle çevrili olduğu için su kaynaklarını sınırsız zannediyoruz. Çok büyük zannediyoruz. Sivas da bu noktada su kıtlığı çeken ilimizden bir tanesi. Bu noktada şehrimizde su sıkıntısı ile karşı karşıyayız. Şehrimizi susuz bırakmamak adına DSİ Genel Müdürlüğümüz, DSİ Bölge Müdürlüğü ile birlikte büyük bir projeyi hızla yürütüyoruz. Malumunuz Pusat Özen Barajından 4 Eylül Barajına su getirecek projenin ihalesi yapıldı. İnşaat faaliyetleri tüm zorluklara, tüm sıkıntılara rağmen devam ediyor. İnşallah Zafer Bey'in bize sözü var. Sivas'ı susuz bırakmadan projenin ilk etabını inşallah tamamlayacağız. Tabi biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Hiçbir mazerete, bahaneye sığınmadan bu noktada yapmamız gereken çalışmayı yapıp tamamlamak bizim görevimiz ama hemşehrilerimize, sizlere hepimize düşen de bir görev var: Suyu tasarruflu kullanmak, suyu israf etmemek. Dediğim gibi gerek işyerlerinde gerek evlerimizde suyu israf etmeyelim. Su medeniyettir, su hayattır. Susuz bırakmamak bizim görevimiz, devletimizin görevi ama var olan suyu da tasarruflu kullanmak hepimizin görevi. Bu bilinci aşılamak adına böyle bir etkinliği anlamlı bir günde sizlerle birlikte icra ediyoruz. İhtiyacımız oranında kullanmak aslında bizim inancımızın da gereği. İnşallah bundan sonra ilkokula başlayacak çocuklarımızdan itibaren toplumun tüm kesimiyle bu tip programlar yaparak olması gereken bu kültürü yerleştirmemiz gerekiyor. Çünkü Allah korusun susuz bir hayat düşünülemez” dedi.

Bilgin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Dağıtımını yaptığımız su tasarruf aparatlarının ciddi manada suda tasarruf sağladığını ekiplerimiz sahada müşahede ediyor. Başta kamu kurumlarımız olmak üzere arkadaşlarımız su faturalarını okumaya gittiklerinde hanelere de dağıtılıyor. Bugüne kadar birçok kurumumuza su tasarruf aparatlarımızı teslim ettik. Önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Su konusunda hemşehrilerimizden özel destek bekliyoruz, özel gayret bekliyoruz. Şu anda ciddi manada 4 Eylül Barajı'nda su bitmek üzere. 15 günlük bir su var ama dediğim gibi inşallah Pusat Özen'den gelecek suyu yetiştireceğiz, kesinti yapmayacağız ama uzun vadede biz daha tasarruflu bir şekilde suyu kullanacağız. Bu şehir bizim bu ülke bizim. Sahip çıkmak korumak bizim görevimiz” diye konuştu.

Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç da İslam'da israfa yer olmadığını ifade ederek Bilgin ve ekibine su tasarruf aparatından ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından   Belediye Başkanı Hilmi Bilgin yurtta bulunan musluğa su tasarruf aparatını taktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!