USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Temel Karamollaoğlu'ndan Hilmi Bilgin'e Sert Tepki: Su Sorununu Nasıl Çözeceklerini Bilmiyorlar!

Saadet Partisi Genel Başkanı hemşehrimiz Temel Karamollaoğlu, Sivas’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Karamollaoğlu, altyapı ve su sorunu üzerinden mevcut belediye yönetimini eleştirdi. Karamollaoğlu, “Bu ne biçim iş ki aradan 30 yıl geçti Sivas'ta altyapı problemleri yeniden ayyuka çıkmaya başlamış. Su yok. Nüfus neredeyse ikiye katlandı. Şimdi susuzluk var. Nasıl önleyeceklerini bilmiyorlar" dedi.

03-03-2024 12:52
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ 

Saadet Partisi Genel Başkanı hemşehrimiz Temel Karamollaoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesi belediye başkanları aday tanıtım toplantısı için geldiği Sivas’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Behrampaşa Restoran’da düzenlenen programa teşkilat mensupları da katıldı. 

Burada konuşan Karamollaoğlu, ülkenin ve Sivas’ın her geçen gün geriye gittiğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ÇOK ALTINDA

Ülkemizde ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini ifade eden  Karamollaoğlu, “Dış borçlarımız arttı, karşılanamayacak kadar büyük rakamlara ulaştı. Milli fert başına düşen milli gelir rakamsal olarak yükselmiş gibi gözükse de fiiliyatta alım gücü düştü. Beni en çok üzen hususlardan bir tanesi asgari ücretin açlık sınırının çok altında olması. Bu kabul edilemez bir durumdur. Asgari ücret aslında açlık sınırıyla mukayese edilmemeli. Yoksulluk sınırı hedef olmalı. Yoksulluk sınırımız dediğimiz ne? Bir insanın ailesini geçindirebilecek olan bir sınır. O sınırın altında ücret alan bir kişi ailesini geçindirecek bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir seviyede bulunmuyor. Bundan dolayı ben asgari ücretin mutlaka ve mutlaka kısa bir zamanda yoksulluk sınırına çıkması gerekir diye söylüyorum” dedi.

EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR

Çalışan insanların genelde açlık sınırının altında bir ücrete mahkum olmaları dolayısıyla birkaç işte çalıştıklarını belirten Karamollaoğlu, “Emekliler geçinemiyor. Ben şimdi mahalli idareler seçimine girerken neden bunları gündeme getiriyorum? Çünkü bu iktidarın bir derse ihtiyacı var. İşte bu seçimde ümit ediyoruz ki milletimiz bu iktidara bir ders verecek.  Önümüzdeki 4 yıl eğer iktidar gidişatını değişirse ne ala? Değiştirmezse seçimi kaybedecek” açıklamasında bulundu. 

BU GİDİŞAT TÜRKİYE'Yİ FELAKETE GÖTÜRÜYOR

Sivas’ta belediye başkanlığı yaptığını anımsatan Karamollaoğlu, “Geçmişte iki dönem belediye başkanlığı yaptığım için belediyenin ne manaya geldiğini biliyorum.  1989 seçimlerinde belediye başkanlık görevi bendenize verildi. 91 seçimleri, genel seçimler geldiğinde ‘Erbakan Hoca sen milletvekili adayı olacaksın’ dedi.  Ben ‘Hocam iki senenin, iki buçuk senenin içinde Sivas için düşündüklerimi ve hayal ettiklerimi gerçekleştiremedim’ dedim. ‘Sivas'ı bırakırsam bu Sivas'a ihanet olur ama siz ısrar ederseniz tamam milletvekili oluruz ama şunu bilin ki ben bir daha Sivas'a gitmem’ dedim. Bunun üzerine Erbakan Hoca bizim Sivas'ta belediye başkanı olarak kalmamıza fırsat verdi. Ama biz 91 seçimlerinde büyük bir hamle yaptık. O zaman Milliyetçi Hareket Partisi'yle birlikte seçime girmiştik.  Hamdolsun çok güzel hizmetler yapıldı. Sonra 1994 yılında yeniden belediye başkanlığına aday olduk. İşte Milli Görüş, belediyeciliği ruhu o 5 senenin içinde gerçekleşti. 5 ili almıştık, bu 5 ilde destanlar yazıldı. Bundan dolayı da 1994 seçimlerinde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 29 belediyeyi kazandık. Çok önemli bir adım. Yani destan yazıldı. Tarihe damga vurduk. Şimdi yeniden tarih sayfalarını geri çeviriyoruz. Yeni bir döneme girdik. Bu gidişat Türkiye'yi felakete götürüyor. İşte biz buna bir son vereceğiz. Bunun da ilk adımını Sivas'ta Allah nasip ederse belediyeyi kazanarak atacağız. Önemli bir karar olacak. Sivas halkı bunu sağlamak mecburiyetinde” dedi.

Şu anda Sivas merkez nüfusunun 350 bin civarında olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, “Toplam nüfus 650 bin civarında.  Bir zamanlar Türkiye'nin nüfusu daha 40 milyonlardayken Sivas’ın nüfusu 700 bine kadar çıkmış. Ne oldu da Sivas birden bire boşaldı. Bizim belediye başkanımız inşallah Zeki Bey kardeşimiz geldiğinde yeni bir dönem başlayacak. Bu dönem Sivas'a istihdam sağlayacak yatırımların artabilmesi için bir belediye başkanının gücü nispetinde her türlü çağrıya başvurarak yapılacak.  Belediyeler yatırım yaparak istihdam sağlamak durumunda değiller. Bunu biliyorum. Bir belediyeden bu yaklaşım beklenemez. Ancak bir belediye kendi ilini, ilçesini, beldesini yaşanabilir bir şehir haline getirdiğinde yatırım imkanlarının da artması için bizim görevimiz olmamasına rağmen organize sanayi bölgesini kurmuştuk. Sonra onu büyüttük. Arkasından daha da büyük bir organize sanayi bölgesi kuruldu, o sanayi bölgesine yatırımların yapılabilmesi belediyenin elbette gayreti olur ama hükümetin alacağı tedbirlerle mümkün. Her belediye başkanı mutlaka bulunduğu beldeye çok güzel hizmetler yapma gayretinin içindedir. Ya bu ne biçim iş ki aradan 30 yıl geçti Sivas'ta altyapı problemleri yeniden ayyuka çıkmaya başlamış. Su yok. Şimdi bunu görmek marifet değil. Biz susuzlukla karşı karşıya kaldığımız zaman yeni kuyular açmak, yeni su imkanlarını sağlamak için seferber olduk, Sivas'ta su problemi kalmadı. Şimdi yeniden başladı. Elbette başlar. Nüfus neredeyse ikiye katlandı. Şimdi susuzluk var. Nasıl önleyeceklerini  bilemiyorlar. Siz bunu dikkate almazsanız bu susuzluk büyük bir problem haline gelir. Susuzluk da insanları bu şehirden uzaklaştırmaya vesile olur. Allah ve yardımcımız olsun” dedi.

ANKARA’DAN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Partilerinin Sivas Belediye Başkan Adayı Zeki Kılıç’ın şehrin yerlisi olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Sivas'ta uzun yıllar kalmış, Sivas’la bağını koparmamış. Gözlük işiyle meşgul olan bir kardeşimiz Zeki Kılıç bey. Şimdi yeniden Sivas'a dönüp Sivas'ı ihya edebilmek için kolları sıvamaya karar vermiş. Ben Sivaslı hemşehrilerimin kendisine en büyük desteği vereceklerine inanıyorum.  Şuna şahit oldum, başka arkadaşlar da bunu söylüyorlar. İnsanlar sessiz, kanaatlerini rahatlıkla dile getirmekten çekiniyorlar. Pahalılıktan, işsizlikten yeterince şikayet edemiyorlar. Bundan dolayı  bu problemlerin bütününü kucaklayacak aynı zamanda da Sivas'ı yeniden tarihteki yerine oturtacak bir belediye başkanlığı anlayışına ihtiyaç var. Bu adanmışlıktır. Ben kendisinden böyle bir tavır bekliyorum. Sivas'a kendisini adamış, Sivas'ın ayağa kalkabilmesi için sadece belediye başkanı olarak kendi yetkisi içinde bulunan konularda değil  genel manada Sivas'ın ayağa kalkması, yeni iş imkanlarının oluşturulması, organize sanayi bölgelerindeki yatırımların artması için büyük bir çabanın içine girecek. Biz de kendisine gücümüz yettiği nispette Ankara'da, İstanbul'da destek vereceğiz. Ben başarılı bir belediye başkanlığı yapacağına inanıyorum. Burada bizim ilçe belediye başkan adaylarımız da var. O kardeşlerimizin de en büyük gayreti göstereceklerine kendi ilçelerinde belediye başkanı seçileceklerine gönülden inanıyorum. Kendilerini böyle bir çabanın içine girdikleri için tebrik ediyorum” dedi.

Karamollaoğlu’nun konuşmasının ardından Zeki Kılıç kısa bir konuşma yaparak kendini tanıttı. 

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!