USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yıl Sonuna Çile Bitecek -- Video

Yıl Sonuna Çile Bitecek -- Video

Yıl Sonuna Çile Bitecek -- Video
22-12-2022 07:05
Google News


Sivas’ın içme suyu sorununu çözmek adına Pusat-Özen Barajı'ndan 4 Eylül Barajı'na uzanacak olan isale hattında sürdürülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yapım süreci dolayısıyla şehirde su kesintilerine neden olan projeyi Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile birlikte yerinde inceleyen Vali Yılmaz Şimşek, çalışmaların yüzde 95 oranında tamamlandığını ifade ederek en geç yıl sonuna kadar su kesintilerinin ortadan kalkacağını söyledi. 

Fatih TABUR 

Sivas’ın içme suyu ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı’na, Hafik Pusat-Özen Barajı’ndan su takviyesi yapılması amacıyla başlatılan isale hattında çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürü Zafer Arslan isale hattı proje alanında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplere kolaylıklar diledi. 

ÇALIŞMALARDA SONA YAKLAŞILDI 

İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yılmaz Şimşek, çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade etti. Projenin yüzde 95’inin tamamlandığını belirten Şimşek, en geç yıl sonuna kadar çalışmaların biteceğini belirtti.

10 GÜN İÇERİSİNDE ÇALIŞMALAR BİTMİŞ OLACAK

Vali Şimşek; “Bugün mesaimize Belediye Başkanımızla birlikte şehrimizdeki içme suyu çalışmalarını yerinde inceleyerek başladık. Bildiğiniz üzere bu çalışma yaklaşık 4 ay önce başlamıştı. 28 Ağustos itibariyle  bu işin ihalesi yapılmıştı. Bu projeyle Pusat-Özen Barajından 4 Eylül Barajımıza derivasyon yöntemiyle içme suyu akıtılması hedeflenmişti. Bugün de yerinde gördük. Arkadaşlarımızdan öğrendiğim kadarıyla işin yüzde 95’lik kısmı tamamlanmış durumda. İnşallah önümüzdeki günlerde  yüzde 5’lik kısım da bitirilmiş olacak. Böylece 11 bin 283 metrelik bir boru bu hatta döşenmiş durumda. Geriye 250 metrelik bir boru kaldı. Önümüzdeki 10 gün içerisinde bu çalışmalar bitmiş olacak ve  su 4 Eylül Barajına akıtılmış olacak. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi. 

EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİ 

Projenin yapım sürecinde şehirde yaşanan su kesintilerinden dolayı vatandaşların mağdur olduğuna dikkat çeken Vali Şimşek, “Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları sabırdan anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Yine bir teşekkürü de burada gece-gündüz demeden, yağmur-çamur demeden çalışan yüklenici firma çalışanlarımıza, belediye çalışanlarımıza yine Devlet Su İşleri çalışanlarımıza ediyorum. Vatandaşlarımıza da buradan bir uyarı yapmak istiyorum. Lütfen suyu tasarruflu kullansınlar, israf etmesinler ki bu tür sorunlarla bir daha karşılaşmayalım” ifadelerini kullandı. 

ARTIK SON AŞAMADAYIZ

Vali Şimşek’in ardından konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise “Su temin şantiyemizde incelemelerde bulunduk. Öncelikle Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Projenin başladığı günden itibaren tüm Sivas olarak projeyi hep birlikte yakından izledik. Sayın Valimizin de arz ettiği üzere artık son aşamadayız. İnşallah kalan kısımları da en kısa zamanda tamamlayarak çok çok kısa bir zamanda suyu şebekeye vermenin gayreti içerisindeyiz. Aslında geçmişe doğru çok gitmenin bir anlamı yok. Süreci hep birlikte yaşadık. Ben bu noktada başta hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Özellikle son 1 aydır su kesintilerinden dolayı ciddi manada sıkıntılar yaşadıklarının farkındayız ama hep söyledik; biz bu sorunu çözmek için ilk günden itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte başta DSİ Bölge Müdürlüğü olmak üzere süreci hassasiyetle takip ettik. Elimizde olmayan, bizden kaynaklanmayan nedenlerden dolayı kısmen gecikti ama Allah’a şükürler olsun inşallah en kısa zamanda suyu vererek bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız” ifadelerine yer verdi. 

FARKLI PROJELERİ İNŞALLAH DEVREYE ALACAĞIZ

Projenin tamamlanması için ekiplerin hummalı bir şekilde çalıştığını kaydeden Bilgin, “Bu noktada DSİ Bölge Müdürümüzün şahsında DSİ çalışanlarımıza, müteahhit firmamızın şahsında burada gece gündüz eksi derecelerde çalışan işçi kardeşlerimize ve belediye ekiplerimize teşekkür ediyorum. Amacımız, gayretimiz bir an önce suyu şebekeye bağlayarak bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak. Uzun vadede de Sivas’ın bir daha aynı sorunlarla karşılaşmaması için DSİ Bölge Müdürlüğümüzle birlikte farklı projeleri inşallah devreye alacağız. Bu noktada DSİ Genel Müdürlüğümüz, Bölge Müdürlüğü aracılığıyla farklı alternatif su temin projelerinde çalışıyor. İnşallah en kısa zamanda onlar da devreye alınacak. Bir daha Sivas’ın bu tip sorunlarla karşılaşmaması için bugünden yarının tedbirini alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ben tekrar anlayışlarından, sabırlarından dolayı Sivas halkına, hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Çalışanlara teşekkür ediyorum. Süreci şeffaf bir şekilde yürüttük. Tüm gelişmeleri kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşarak süreci götürmeye gayret ettik. Sıkıntının farkındayız ve sıkıntıyı da bir an önce çözeceğimizi hemşehrilerimizin bilmesini istiyorum” ifadelerine yer verdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!