Gündem

YENİ ÜNİVERSİTE NEREYE YAPILACAK?

YENİ ÜNİVERSİTE NEREYE YAPILACAK?

YENİ ÜNİVERSİTE NEREYE YAPILACAK?
27-04-2015 18:02


Peki, yeni üniversitenin yeri hazır mı? Sivas halkı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'seçimden sonraki ilk işimiz' diyerek sözünü verdiği yeni üniversite için, yer tespitinin de en kısa sürede yapılmasını bekliyor.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ın ortak taleplerinden bir tanesi olan 2. Devlet Üniversitesi için geri sayım başladı. 13 Şubat’ta AK Parti 5. Olağan İl Kongresi’ne katılan ve Sivas’ın ortak talebi olarak sunulan projelerin başında gelen 2. Devlet Üniversitesi için söz veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, 25 Nisan’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde sözünü tekrarladı ve tarih vererek, ‘Seçimden sonraki ilk işimiz Sivas’a 2. Devlet Üniversitesini kurmak’ dedi. Kentte ikinci devlet üniversitesi kurulması için kanun teklifi verildiğini de belirten Başbakan Davutoğlu’nun bu sözleri büyük heyecan uyandırdı.

ZAMAN KAYBI

YAŞANMASIN

Başbakan 2. Devlet Üniversitesi için söz ve süre verirken kentte, yeni üniversitenin nereye yapılacağı konusu tartışılmaya başlandı. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın geçtiğimiz günlerde gazetemize yaptığı açıklamada bu konuda en uygun yerin, Meraküm Bölgesi, yani planlanan yeni çevre yolunun bulunduğu bölgeyi adres gösterirken, ‘orası olmaz da başka bir nokta olur’ diyerek farklı öneri ve alternatiflere de açık olduklarını dile getirmişti.

Kente, daha önce gündeme gelen kamu yatırımları ile alakalı tartışmalı süreçlerin yeni üniversite konusunda da yaşanmaması için, tüm STK ve kurumların farklı fikir ve önerilerini paylaşması, Sivas’ın kaderine etki edecek 2. Devlet üniversitesi için en uygun yerin kısa süre içerisinde belirlenmesi bekleniyor.

Kent halkı, üniversite ile ilgili altyapı ve yer konusunun en kısa sürede çözülmesini, yeni üniversite alanının projeye uygun hale getirilmesini istiyor. Gazetemizi arayarak bu konudaki düşüncelerini paylaşan vatandaşlar Proje son aşamaya geldikten sonra yer konusunda eleştiriler yapılarak sürecin uzatılmasından endişe ettiklerini dile getirdi. Sivas’ta bazı yatırımlarda bu olumsuzlukların yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar, ‘Sivas’ın bu önemli projeye ihtiyacı var, bu konuda zaman kaybı yaşanmamalı, bir sözü, önerisi olan var ise en başında paylaşmalı’ şeklinde görüşlerini paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER