Gündem

Engelliler tarih yazdı

Engelliler tarih yazdı

Engelliler tarih yazdı
13-05-2013 10:50


KAAN KARAGUŞ
Bedensel engelli halter müsabakalarında gerek aldığı madalyalarla, gerekse kırdıkları rekorlarla tüm dikkatleri üzerine çeken Sivaslı bedensel engelli halterciler, hafta sonu Antalya Döşemealtı’nda düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda bir kez daha ayrıcalığını konuşturdu.
Geçtiğimiz yıl Hatay’da yapılan il birinciliği müsabakalarında toplam 5 altın, 2 gümüş madalya alarak takım halinde Türkiye Şampiyonluğuna adını yazdıran Sivaslı halterciler, bu kez 5 sporcu, 1 antrenör ile katıldığı şampiyonada, 5 altın madalya çıkartarak, 5 de Türkiye rekoru kırdı.
Yaklaşık 2 aydır çalışmalarını Antalya’daki milli takım kampında sürdüren sporcular, önceki gün start alan Türkiye Şampiyonası’nda tarih yazdı. Halter Milli Takım Antrenörü Semih Ceylan nezaretinde çıktıkları minderde sergiledikleri performansla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Sivaslı sporcular, ilk altın madalya ve Türkiye rekoru sevincini Sivas Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda sporcu olan Ali Rıza Durak ile yaşadı. 49 kiloda mücadele eden Durak, şampiyonada 100 kg kaldırarak altın madalyanın sahibi oldu ve kilosunda Türkiye rekoru kırdı. Ardından 54 kiloda Mustafa Gül (140kg), 59 kiloda Kubilay Şahin (160 kg), 88 kiloda Sinan Gökçen (95 kg), ve 90 kiloda Mehmet Doğan (185 kg) kaldırarak kilolarında Türkiye rekoru kırdılar ve altın madalyanın sahibi oldular.
SIRA AVRUPA ŞAMPİYONASINDA
Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda takım halinde 1. olmanın mutluluğunu yaşayan Sivaslı milli sporcular, rotayı Rusya’nın Başkenti Moskova’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na çevirdi.
Önceki gün düzenlenen müsabakalarda 5 Türkiye rekoru kırarak tarih yazan Sivaslı millilerden 4’ü, Avrupa Şampiyonası vizesini cebine koydu. Toplam 11 sporcunun katılacağı Avrupa Şampiyonası’nda, Sivas’tan Ali Rıza Durak, Mustafa Gül, Kubilay Şahin ve Mehmet Doğan ter dökecek.
Önceki gün düzenlenen Türkiye Şampiyonası ve kamp programı ile ilgili açıklamada bulunan Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve halterci Ali Rıza Durak, bu yıl 5 Türkiye rekoruyla 3. kez Türkiye Şampiyonu olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu başarıyı Avrupa Şampiyonluğu ile taçlandırmak istediklerini ifade etti.
Engellilerin spora yönelmelerini isteyen Durak, ‘Halter sağlıklı insanların bile güçlükle yaptığı bir spor branşı. Engelli olarak biz bunları aştık. Engelliler sporun içerisinde ve hayata bağlanmaya çalışıyor’ ifadelerini kullandı.
Milli Takım Antrenörü Semih Ceylan ise bu yıl Türkiye Şampiyonasında bir kez daha takım halinde birinci olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Moskova’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonasından dereceyle dönmek adına var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti.


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER