Gündem

Bayram Öncesi 2. El Oto Cep Yaktı

Bayram Öncesi 2. El Oto Cep Yaktı

Bayram Öncesi 2. El Oto Cep Yaktı
13-07-2015 15:48


Bu yıl zamlanmada durdurak bilmeyen 2.el araçlara bayram öncesi talep çok olunca fiyatlara yeni bir zam daha eklendi.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

Ramazan Bayramı öncesinde hareketli günler yaşayan 2.el araba piyasasında son haftalarda fiyatlar bin ile 3 bin lira arasında artış gösterdi. Bayram öncesi ikinci el araç satışlarının artmasında araç satıcılarının gösterdiği en büyük sebep ise ‘İnsanların tatile, memleketine ya da eş dost akraba ziyaretine giderken arabayla gitmek istemesinden kaynaklanıyor. İnsanlar bu süreci arabasız geçirmek istemiyor. Haliyle birileri araç fiyatlarını yüksek yazınca sizde yükseltmek zorunda kalıyorsunuz’ oldu.

Galericiler sitesi yanına kurulan 2.el araba pazarı, bayram öncesinde cumartesi günü son kez kuruldu. Son haftaların oldukça yoğun gününü geçiren araba pazarında her ne kadar fiyatlar artış gösterse de geçtiğimiz haftalara göre yüksek oranda alım satım yaşandı.

Son 1 yıldır zamlanmada durdurak bilmeyen ikinci el araç piyasasında durumun nereye kadar gideceği ise merak konusu. Vatandaşlar ise bu durumu kaçak şekilde araba alıp satanlara bağlıyor. Şehir dışına giderek ucuza araba alıp ilimize getirerek sattıklarını ifade eden vatandaşlar, ‘Dışarıda piyasa Sivas’a göre daha uygun. Buradaki uyanıklar dışarıdan araba alıp Sivas’a getirip satıyorlar. Araba pazarına iyice bir bakın. Hep karcılarla, kaçak yoldan araç satanlarla dolup taşıyor’ dedi.

Kaçak araç satıcılığı yapan vatandaşlar ise en çok zararı galericilere veriyor. Aylık dükkan kirası, vergisi gibi birçok giderleri olan galericiler bu kaçak araç satıcılarının önüne geçemediklerinde şikayetçi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER