Gündem

Görme engelliler sertifikalarını aldı

Görme engelliler sertifikalarını aldı

Görme engelliler sertifikalarını aldı
15-05-2013 17:05


KAAN KARAGUŞ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Beyaz Ay Derneği Sivas Şubesi, görme engelli vatandaşlara yönelik eğlence programı düzenledi.

Cumhuriyet yolu üzerinde bulunan bir at çiftliği ve restoranda gerçekleştirilen etkinlikte, görme engelliler yemek ve müzik eşliğinde doyasıya eğlenirken, dışarıda at binmenin keyfini yaşadı.

Etkinlik kapsamında ise engellilere iş imkanı sağlamak amacıyla İŞKUR’un başlatmış olduğu Danışma Görevlisi Kursu’na katılan 10 görme engelli ve Cumhuriyet Üniversitesi’nin başlatmış olduğu ‘Topluma Hizmet Dersleri’  projesi kapsamında engellilerin derslerine katkıda bulunan 15 öğrenciye teşekkür belgesi verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Beyaz Ay Derneği Sivas Şube Başkanı Tuncay Köse, İŞKUR ve Cumhuriyet Üniversitesi’nin engelliler için yapmış odluğu çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi:

‘Engelliler haftasını Dünya da esasında kutlama anlamında değil de toplumsal duyarlılığı halkımıza ulaştırabilme adına gerçekleştirilen bir hafta olarak değerlendiriyoruz.  10-16 Mayıs Engelliler Haftasının engelli kardeşlerimiz açısından sosyal hayatın içerisinde yer alabildiği, sağlıklı insanlarla yaşam şartları olarak eşit seviyelere geldiği, eğitim seviyelerinin yükseltildiği yeni bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ediyorum. Bu sene Sivas’ta engelliler adına daha fazla toplumsal duyarlılığın ulaştığını görüyorum. İnşallah bu duyarlılık her geçen gün artarak devam eder’ dedi.

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Sefer Tuğrul, Sivas İŞ Bulma Kurumu Şefi Emrullah Narin, C.Ü. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Hüseyin Aşkın Akbulak ile diğer katılımcılar tarafından görme engelli vatandaşlara ve üniversite öğrencilerine sertifikaları verildi.

Törenin ardından engelliler at binerek stres attı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER