Gündem

Ciritler il birinciliği için atılacak

Ciritler il birinciliği için atılacak

Ciritler il birinciliği için atılacak
16-05-2013 15:53


RUHİ DEMİR

Atla, insanın birlikte mücadelesine dayanan ve erliğin bir göstergesi olarak kabul edilen atlı ciritte il birinciliği müsabakaları düzenlenecek.

Yüzyıllardır düğün ve bayramlarda Türklerin en önemli tören ve sportif faaliyeti olarak gösterilen atlı ciritte, yeni sezon bugün başlayacak il birinciliği maçları ile aralanacak. Sivas'ta faaliyet gösteren atlı binicilik ve cirit kulüplerinin katılımıyla düzenlenecek olan il birinciliği mücadeleleri bugün saat 14:30’da başlayacak açılış seremonisi ile start alacak.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizesinde gerçekleştirilecek olan müsabakalar, Paşa Fabrikası yolu üzerinde bulunan Sivas Atlı Cirit Spor Kulübü sahasında düzenlenecek. Müsabakalara kentte faaliyet gösteren Sivasspor Atlı Binicilik ve Spor Kulübü, Önder, Sivas Atlı ve Çetinyaka Atlı Spor Kulüpleri katılacak. 3 gün süren müsabakaların sonunda birinci olan takım Türkiye Şampiyonası öncesinde yapılacak olan grup elemelerinde Sivas’ı temsil edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER