Gündem

Duraklar akıllandı

Duraklar akıllandı

Duraklar akıllandı
16-05-2013 17:37


RUHİ DEMİR

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, kent merkezindeki durakların yenileneceğini belirtti. Yeni duraklar için yapılan ihaleyi alan firmanın montaj işlemlerine başladığını belirten Uysal, 100 duraklık bir sözleşme yapıldığını, merkezde belirlenecek bazı noktalara ise 5 adet akıllı durak yerleştirileceğini söyledi.

Sivas Belediyesi olarak ulaşım hizmetlerinin daha iyi sağlanması için çalışma yaptıklarını belirten Uysal, bu kapsamda, kent merkezinden geçen otobüslerin güzergâhları ile ilgili bir değişiklik yapılacağını söyledi.

Uysal, kent merkezinde otobüsler için bir toplanma merkezi oluşturacaklarını da belirterek, 'vatandaşlarımız bu merkeze gelerek otobüse binebilecek' dedi.

'ÜÇ ÇEŞİT DURAK VAR'

Yeni otobüs durakları ile ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, 3 farklı durak alındığını bu durakların belirlenen uygun alanlara monte edildiğini söyledi.

Uysal, şu ifadeleri kullandı:

'Otobüs durakları ile ilgili bir önceki firma ile yapılan sözleşmenin süresi bitmişti. 100 duraklık yeni bir sözleşme yapıldı. İhaleyi kazanan firma durakları şuanda monte ediyor. Bizim gösterdiğimiz yerlere bizim arkadaşlarımız kontrolünde. 3 çeşit durağımız var. 5 tane akıllı durak olarak adlandırdığımız otobüs durağımız var. İçinde otobüs saatlerinin yazdığı, bir orta bölümüne, birde yan kısımlarına reklam konulabilen duraklarımız var. Şuanda arkadaşlarımız çalışmaya başladı. Şehrimizin her tarafına, özellikle bölünmüş, büyük yolların hepsine bu camlı duraklardan koyacağız. Tabi ki bu firma ihale süresince bunların bakımlarını, günlük yıkanıp temizlenmesi dâhil, ne sıkıntısı olur ise her gün bakacaklar. Reklamlarını değiştirecekler. Bu hem değişik bir görüntü oluşturacak, hem de gerçekten ihtiyacımız vardı. 

Büyük geniş yollarda bizim kendi imalatımız olan sac duraklarımız vardı. Merkezi yerlerdeki bütün duraklar yenileri ile değiştirilecek. Arkadaki büyük yollara da yeni durak konulacak. Yetişmeyen yerlere de sökülen duraklarımızı monte edeceğiz. Önceki firmadan kalan duraklarımız var, o duraklarımız kullanılacak. Özürlülerin kullanımına uygun, TSE standartlarına uygun olarak yapılmış duraklar bunlar.'

'OTOBÜSLER İÇİN TOPLAMA MERKEZİ'

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, otobüslerin güzergâhı ile ilgili de bazı değişiklikler yapılacağını belirterek, ayrıca otobüslerin Muammer Bey Parkı'nın bulunduğu alanda yapılacak bir merkezde toplanarak, buradan şehre dağılacağını söyledi.

 

Uysal,  'Otobüs duraklarını Muammer Bey Parkı'na taşımayı düşünüyoruz. Artık Atatürk Caddesi'nde üst tarafa fazla otobüs sokulmayacak. Bir ara Yeni Camii'nin olduğu yerde otobüs durakları vardı ve bütün otobüsler oradan kalkardı.

Oraya getirdiğiniz zaman Kangal İş Hanı'nın önündeki duraklar falan iptal olacak. Çünkü hepsi karşıdan kalkacak. Hangi mahalleye giderseniz gidin Muammer Bey Parkı'na geldiğiniz zaman buradan otobüse bineceksiniz. Yenişehir'deki toplanma yerinden araçlar oraya gelecek ve oradan şehre dağılacaklar. Paşa Camii ve Ziya Bey Kütüphanesi'nin oradan aşağıya inildiğinde oradaki trafik de çok sıkıntılı. Otobüslerimiz oradan aşağıya indiği zaman trafiği sıkıştırıyor. Hem de geç kaldığı için sıkıntı yaşıyoruz. Onlar da direk Nalbantlarbaşı'ndan aşağıya inip, Muammer Bey Parkı'nın yanında yaptığımız yerden çıkacaklar. TOKİ tarafından üniversiteye giden vatandaşlarımız oradan araçlarına binip, Celal Bayar'a çıkıp Atatürk Caddesi'nin Kepçeli mevkiinden sola dönerek devam edecekler. Artık Kazancıların oradan Meydan Camii'nin oradan otobüs girmeyecek. Gelişten bahsediyorum. Tabi ki dönüşte karşı tarafta sadece indirme yeri var indirmede fazla durulmadığı için sıkıntı olmuyor. Fazla bir alternatifimiz olmadığı için mevcut olarak şuanda bunu düşündük' dedi.

Sinyalizasyon ve kavşak çalışmalarının da devam ettiğini belirten Uysal, bu çalışmaların faydasının tamamı bittiğinde ortaya çıkacağını söyledi.

Uysal; şu şekilde konuştu:

'Tabii ki belediye olarak bu yalnızca bizim fikrimiz değil. İhaleyi alan firma, 8 ay gibi sıkı bir çalışma yaptı. Sinyalizasyon sürelerinden tutun da tek, çift yönlerin hepsini çalışarak, simülasyonlarını yaparak bize verdiler. Özellikle trafikte 10 yeri yaparsın 8 tanesi çok mükemmel olur bir tanesi idare eder, bir tanesi de olmaya bilir. Tabi şuanda biz öyle bir şey görmüyoruz. Bu Ali Baba göbekten TSO kavşağına kadar yapılan çalışmaların hepsi bittiği zaman bu projenin bize fayda sağlayıp sağlamadığı tamamen ortaya çıkacak.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER