Gündem

Girişimcilik ruhu çok önemli

Girişimcilik ruhu çok önemli

Girişimcilik ruhu çok önemli
17-05-2013 17:52


RUHİ DEMİR

AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, ilçe gezileri ile ilgili değerlendirmede bulundu. Cumhuriyet Üniversitesi`ndeki bir restoranda basın mensupları ile bir araya gelen Memecan, Divriği, Kangal ve Ulaş ilçelerindeki temasları ile ilgili bilgi verdi.

Sivas`ın tarım ve hayvancılık alanında önemli bir potansiyeli olduğunu, bu potansiyelin harekete geçirilmesi gerektiğini belirten Memecan, Kangal`da oluşturulan keçi çiftliğini örnek göstererek, bu yatırımın girişimcilik ruhu olan kişilere örnek olması gerektiğini söyledi.

"HER SIKINTI, AÇILACAK UFUK DEMEK"

İlçelerde ne tür sıkıntıların kendisine iletildiği sorulan Memecan, "Bana göre anlatılan her sıkıntı, yapılacak iş ve açılacak ufuk demek" ifadelerini kullandı.

Memecan ilçe temasları ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Önce Ulaş`a uğradık. Orada hayvancılıkla ilgili bazı sıkıntıları dinledik. Hatta Ziraat Bankası`na da uğradık, `bu sıkıntıların çözümü noktasında ne yapabiliriz` diye. Birçok insanın esasında ortak yaşadığı sorunlar oluyor. Ulaş`ta gölün kenarında çok güzel bir manzarada kahvaltı ettik.  Oradan da devam ettik, Kangal`da keçi çiftliğine geldik. Keçi çiftliği çok iftihar ettiğim bir proje. Yeni açılmış ve bizim Ankara`da yaptığımız hayvancılık konusundaki bir toplantıda oluşan sinerjiden çıkan bir fikirle yola çıkmış Bahri bey. Daha da hoşuma giden, enteresan olan başka bir şey de tam o sırada üniversiteden veterinerlikle ilgili olan bölümün hoca ve öğrencileri de oradaydı ve birlikte bir çalışma yürütüyorlar. Okulda teorik olarak öğrendikleri şeylerin orda da pratiğini görme imkânları olacak.

Bu oraya ayrı bir değer katacak.  Yani hem öğrencilere faydalı olacak hem de orada bilimsel bir katkı da olacak. Daha sonra Bahri Bey ile yaptığımız konuşmada burada diğer köyleri de keçi yetiştiriciliği konusunda entegre ederek sisteme hem keçi sütünün fazlalaşmasına daha da sonra bütün bunları işleyecek tesisler kurulunca Sivas markalı organik keçi ürünleri olacak. Bu çok çok heves ettiğim bir şey. Burada uygulamasını görünce ve buna karınca kararınca başlangıcında katkıda bulunduğumu fark edince çok daha hoşuma gitti.

Bir şeyler işe dönüşüyor onu görmek çok önemliydi. Ciddi bir tesis, ciddi bir yatırım var orada. Herkese de örnek olması lazım. İnsanlar istediği zaman TKDK`nın çok önemli kaynakları var. Ama doğru projeler yapılınca doğru yerlerle işbirliği yapılınca bunlar karlı işlere dönüşecek. Sivas`ta bunlardan çok çok olması lazım. Onun için de bu iyi yansıtılırsa bu konularda girişimcilik hevesi olan insanlar buraları gitsin görsünler. Bu yatırımlar çoğalsın inşallah.

Yol boyunca gördük. Her yer yemyeşil, pespembe çiçekler? Koyun buralara bal kovanlarını bir sürü doğal bal olsun Sivas markaları. Yay keçileri koyunları, süt olsun, ürün olsun. Yani bir sürü şey var burada. Daha yapılacak bir sürü iş var, iş yapmak isteyenler için potansiyel var"

"DEDEMDE YAPARMIŞ?"

AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, Divriği`deki temasları sırasında dedesi Nuri Demirağ adına yaptırılan Divriği Meslek Yüksek Okulu`nun mezuniyet törenine de katıldığını söyledi.

Okulun bölüm birincisi olan öğrencileri İstanbul`da ağırlayacağını belirten Memecan, "Bu da bir Nuri Demirağ geleneği, dedem de ortaokulunu başarı ile bitiren öğrencileri her yaz İstanbul`a götürürmüş. Bu geleneği inşallah Nuri Demirağ MYO`da da devam ettireceğiz" dedi.

Sivas`taki turizm potansiyelinin değerlendirilmesi konusunda Divriği`yi merkez alarak kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Memecan, bu konuda acil eylem planı hazırlanması gerektiğini, uzun vadeli bir plan yapılmasının şart olduğunu söyledi.

 

Memecan; "Divriği ile ilgili çalışmalarımız yaklaşık 2 senedir devam ediyor. Yani milletvekilliği sürecinin başından beri. Tabi Divriği, Sivas için de çok önemli bir cazibe merkezi olabilecek bir yer. Ulu Cami Şifahanesi sadece taş işçiliğin güzelliği değil, Selçuklu şehir kültürünün merkezi. Selçuklu Şehir tabanının en güzel örneği orada. Hamamı, camisi, kalesi, Kale Camisi ile bütün bunların ortaya çıkarılıp bu şekilde dünyaya sunum yapılması yönünde bir çalışmamız olmuştu. Biraz da yerinde görünce yapılacak şeyleri, biraz daha planlı, koordineli çalışmayla kısa sürede uygulanabilir hale gelecek. Biran önce de hem acil eylem planı yapmak lazım Divriği`yi merkez alaraktan turizmin artırılması konusunda daha uzun vadeli plan yapmak lazım.

Tabi orada Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulu`nun mezuniyet törenine de katıldım. O da bana ayrıca heyecan verici bir şey. Nuri Demirağ Ortaokulu vardı dedemin açmış olduğu ve çağının çok ötesinde dedemin vizyonu ile yaptığı o zamanın en iyi koleji gibi olan bir okuldu. Burada da dedemin adının verildiği bir yüksekokul beni biraz daha ilgilendiriyor. Oradaki öğrencilerle, hem müdür beyle hem profesör Yakup Bey`le görüştük okulun konuları ve okulun potansiyeli ile ilgili. Orada da herhalde bir şey yapacağız. Bir de okul birincilerini İstanbul`a davet ettim. Bu da bir Nuri Demirağ geleneği, dedem de ortaokulunu başarı ile bitiren öğrencileri her yaz İstanbul`a götürürmüş. Bu geleneği inşallah Nuri Demirağ MYO`da da devam ettireceğiz. Çocuklara hem bir farklı vizyon olsun, hem işleri ve meslekleri ile ilgili daha büyük şehirlerde yapılan işleri görsünler diye böyle bir davet yaptık. Sonra diğer yine Divriği`nün bürokratları ile Kaymakam Bey ile görüştük. İlçede yapılacak konuları konuştuk. Çok faydalı bir 1,5 gün geçirdik. Bu belki 1,5 günde yaptığımız işler 10 günlük işler ama kısa kısa not alarak, pratik olarak baktık" şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER