Gündem

Yiğido ciritte patladı

Yiğido ciritte patladı

Yiğido ciritte patladı
20-05-2013 15:10


KAAN KARAGUŞ

Türklerin yüzyıllardan beri oynadıkları bir ata sporu olan atlı ciridi, Sivas'ta yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Sivasspor Atlı Binicilik ve Spor Kulübü'nde şampiyonluk sevinci yaşanıyor.

Bu sezon Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda umduğunu bir türlü bulamayan ve sergilediği inişli çıkışlı performansla taraftarını hayal kırıklığına uğratan kırmızı-beyazlılar, futbolda uzanamadığı şampiyonluğu atlı ciritte yakalamanın peşinde.

Sivasspor Kulübü bünyesinde kısa bir süre önce kurulmasına rağmen Sivaslıların oldukça ilgisini çeken ve katıldıkları müsabakalarda adından övgüyle söz ettirmeyi başaran Yiğidolar, il birinciliği müsabakalarında bir kez daha ayrıcalığını konuşturdu.

Atın vazgeçilmez bir unsur olarak görüldüğü Türklerin en önemli tören ve sportif oyunu olan ciritte dolu dizgin ilerleyen kırmızı-beyazlı ekip, 3 gün süren müsabakalarda adeta patlama yaptı. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizesinde gerçekleştirilen il birinciliği maçlarına kentte faaliyet gösteren Sivasspor Atlı Binicilik ve Spor Kulübü, Önder, Sivas Atlı ve Çetinyaka Atlı Spor Kulüpleri katıldı.

Paşa Fabrikası yolu üzerinde bulunan cirit sahasında düzenlenen maçların ilk gününde, Sivas Atlı Cirit Spor Kulübü ile karşı karşıya gelen Yiğidolar, bu maçtan 148’e -16’lık skorla galip ayrıldı. İkinci maçında ise Önder Atlı Cirit Spor Kulübü’ne 67 sayı fark atan Sivasspor, son maçta Çetinkaya ekibini 94’e 11 yenerek bu yılın şampiyonluk kupasını evine götüren takım oldu.

İkinci kez il birincisi olmanın mutluluğunu yaşayan kırmızı-beyazlılar, Türkiye Şampiyonası grup maçlarında Sivas'ı temsil edecek. Yiğidolar önümüzdeki aylarda düzenlenecek grup maçlarından dereceyle ayrılması durumunda final biletini cebine koyacak.

‘SIRA TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA’

Müsabakalar sonrasında düzenlenen ödül töreninde açıklamada bulunan Sivasspor Atlı Binicilik ve Spor Kulübü takım kaptanı Erdal Palabıyık, il birincisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Türkiye Şampiyonluğunu Sivas’a getirmekte kesin kararlı olduklarını söyledi.

19. yüzyılda bütün Osmanlı ülkesi ve saraylarının en büyük gösteri sporu ve oyunu olan ciridi tüm kentte daha yaygın hale getirmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Palabıyık, İl Birinciliği mücadelelerine katılan sporcu ve kulüp yöneticilerine teşekkür etti.

Deneyimli takım kaptanı; ‘Uzun süreli bir hazırlık döneminin ardından Sivas'ta şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadık. Şimdi ise önümüzde grup elemeleri ve ardından Türkiye Şampiyonası finali var. Geçtiğimiz yıl kıl payı kaçırdığımız şampiyonluğu bu kez Sivas'a Sivasspor'a kazandıracağımıza inanıyorum' dedi.

Sporcularını alınana başarıdan dolayı tek tek kutlayan Kulüp Başkanı İsak Emmioğlu ise müsabakalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek, Türkiye Şampiyonluğunu Sivas’a getirmek için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER