Gündem

?Emniyet kemeri hayat kurtarır?

?Emniyet kemeri hayat kurtarır?

?Emniyet kemeri hayat kurtarır?
20-05-2013 17:30


MUSTAFA IŞIK

Sivas Emniyet Müdürlüğü Emniyet Kemeri takma konusunda duyarlılığın artırılması yönündeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri Kongre Müzesi Bahçesi'nde 'Emniyet Kemeri' Simülasyon aracı ile emniyet kemeri takmanın faydaları konusunda vatandaşları bilinçlendirdi.

Çok sayıda vatandaş kemerli ve kemersiz olmak üzere bindikleri simülasyon aracında, makine yardımı ile takla atan otomobilde neler yaşandığına tanık oldu.

Simülasyon aracını İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü Cengiz Emirza da test etti. Emirza; 'Emniyet kemeri simülasyon aracı özel tasarlanmış bir araç. Bir kaza sırasında araç içinde bulunan ve emniyet kemeri takmayan kişilerin ne kadar korumasız olduğunu uygulamalı olarak görmek için dizayn edilmiştir.

Emniyet kemeri takılı olduğu zamanda araç içindekilerin ne kadar güvende olduklarını göstermek amacıyla bu aracımızı Sivas ilimize getirdik. Vatandaşların bizzat araç içerisine binip bunu denemelerini istiyoruz' dedi.

'HEDEFİMİZ YÜZDE 100!'

Sivas'taki emniyet kemeri takma oranları hakkında da bilgi veren Emirza, emniyet kemeri takma konusunda bu yılki hedeflerinin yüzde 75 olduğunu belirterek, önümüzdeki yıllarda bu oranı yüzde 100'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

 Emirza; 'Emniyet kemeri takma oranları şehir dışında yüzde 86. Şehir içinde yüzde 15'ten başladık, şuan yüzde 30'lara kadar çıktı. Bu sene 'Emniyet Kemeri ve Hız Kontrolü Yılı' ilan edildi. İlimizde de diğer illerde başlatıldığı gibi emniyet kemeri kampanyası yürütülüyor. Hedefimiz, emniyet kemeri takma oranını yüzde 100'e çıkarmak. Bu seneki hedefimiz yüzde 75 civarında. Önümüzdeki senelerde tüm vatandaşlarımızın şehir içinde emniyet kemeri takmalarını talep ediyor, tüm vatandaşlarımıza kazasız günler diliyoruz' ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER