Gündem

TAKİPÇİSİYİZ

TAKİPÇİSİYİZ

TAKİPÇİSİYİZ
20-05-2013 17:31


ERSAN ARSLAN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, Milli Mücadele'nin karargahı tarihi Kongre Binası'nın restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra yeniden Kültür Bakanlığı'na devredilmesinin gündemde olduğunu belirterek, tarihi binanın Milli Saraylar da kalması için gayret gösterdiklerini söyledi

Özdemir, CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, Merkez İlçe Başkanı Adil Keser ve bazı partililerle birlikte restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Kongre Binası'nda incelemede bulundu. Özdemir gazetemizin gündeme getirdiği, restorasyon sırasında meydana gelen tahribatlarla ilgili yüklenici firma yetkilileri ile görüşerek bilgi aldı. Firma yetkilileri çalışmalar sırasında küçük çaplı istenmeyen zararlar oluştuğunu bu tahribatların onarılacağını söyledi.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIM'

Tarihi Kongre binasındaki incelemelerinin ardından gazetemize değerlendirmede bulunan Özdemir, Sivas'a her gelişinde buradaki çalışmaları takip edeceğini söyledi.

Özdemir; 'Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarihi kongre binamızdaki çalışmaları yerinde inceledik. Ufak tefek dikkatsizlikten kaynaklanan hasarlar var ama görüştüğümüz şantiye şefi arkadaşlarımız bu konuda hassas davranacaklarını ifade ediyorlar. Gerçekten harap olmuş bir bina. Sonradan gelişi güzel ilave ve eklentiler var özellikle iç mekânlarda ve tavanlarda. Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve aynı zamanda Başkanlık Divanı Üyesi olarak yakından takip edeceğim ve bundan sonra Sivas'a her geldiğimde mutlaka bu inşaatın aşama aşama hangi noktada olduğunu neler yapıldığını mümkün olduğu kadar kontrol etmeye çalışacağım. Bittiğinde inşallah Türkiye'mize ve Cumhuriyetimize yakışır, korumak durumunda olduğumuz eserlerden bir tanesi olacak'

'HERKESİN GÖZÜ BURADA'

Tarihi binadaki çalışmaları yakından takip edene gazetemize de teşekkür eden CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, halkında yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, herkesin gözünün tarihi yapıda olduğunu söyledi.

Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

'Sizlerin de vatandaşların da hassasiyetine teşekkür ediyorum. Herkesin gözü burada çünkü. Bu yapılan kasıtlı değilse bile, sehven yapılan yanlışlıkları düzeltmek, bundan sonra bu tür hataların yapılmaması için de hem Sayın Vali Bey, hem yüklenici firma yetkileri ile görüşeceğiz. Daha çok hassas olacağız. Üzerinde titrememiz gereken bir eser. O nedenle sizlere ve yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz.'

'YENİDEN DEVRİ SÖZ KONUSU'

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 4 Eylül Sivas Kongresi'nin gerçekleştirildiği ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarihi binanın restorasyon işleri tamamlandıktan sonra tekrar Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmesinin gündemde olduğunu belirten CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, bunu istemediklerini söyledi.

Kongre binasının Milli Saraylar uhdesinde kalması için gayret göstereceklerini belirten Özdemir, 'Kongre Binası, 3 Yıl önce Milli Saraylara devredildi. Aslında Milli Saraylardan bu tadilat işi bittikten sonra yeniden Kültür Bakanlığı'na devri gibi çelişkili bir durum var TBMM'de. Bunu aşmaya çalışıyoruz. Bu kadar emekten sonra bu güzel eserin Milli Sarayların uhdesinde kalması için gayret göstereceğiz' dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER