Gündem

Engelliler Avrupa sınavında

Engelliler Avrupa sınavında

Engelliler Avrupa sınavında
21-05-2013 14:37


KAAN KARAGUŞ

Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası bugün Rusya’nın Başkenti Moskova’da start aldı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce sporcunun katılımıyla düzenlenen müsabakalar, bir hafta sürecek. Geçtiğimiz günlerde Antalya Döşemealtı’nda düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda sıkletlerinde dereceye girmeyi başaran 11 sporcu, Moskova’da ülkemizi temsil edecek.

SİVAS’TAN 4 ŞAMPİYON

Toplam 5 sporcu ve 1 antrenörle katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda 5 altın madalya alarak, 5 Türkiye rekoru kıran Sivaslı Bedensel Engelli haltercilerden 4’ü Avrupa’da altın madalya için ter dökecek.

Dün sabah saatlerinde start alan müsabakalarda Sivas’ı Ali Rıza Durak, Mustafa Gül, Kubilay Şahin ve Mehmet Doğan temsil edecek. Yaklaşık 2 aydır çalışmalarını Antalya’da milli takım antrenörü Semih Ceylan nezaretinde sürdüren sporcular, bugün Moskova’da ilk sınavlarını verecek.

Türkiye Şampiyonası mücadelelerinde üst üste kırdıkları rekorlar ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Sivas kafilesi, Avrupa Şampiyonası’nın da favorisi olarak gösteriliyor.

Müsabakalar öncesinde gazetemizi arayarak açıklamalarda bulunan Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve halterci Ali Rıza Durak, bu yıl Türkiye Şampiyonası’nda yakaladıkları başarıyı Avrupa’da taçlandırmak istediklerini belirterek, Türkiye’ye altın madalya getirmek için var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti.

Bu yıl 5 Türkiye rekoruyla 3. kez Türkiye Şampiyonu olduklarını hatırlatan Durak; ‘Uzun bir süredir hep Avrupa şampiyonasının hayalini kurduk ve bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ettik. Nihayet yoğun çabalarımızın ardından Moskova’nın kapısı bizlere açıldı. İnşallah Türkiye şampiyonalarında yakaladığımız başarıyı Avrupa’da devam ettirir ve Sivas’a derecelerle döneriz. Hemşerilerimiz bizden dualarını eksik etmesin. Bizler engellerimizi onların bize olan inançlarıyla, dualarıyla aştık’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER