Gündem

Öğrenci Yurdunda iftar

Öğrenci Yurdunda iftar

Öğrenci Yurdunda iftar
26-07-2013 10:04


OĞUZHAN SARZEP

Programa Sivas Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP, C.Ü.Rektör Yardımcısı Sayın Hüseyin YILMAZ, İl Müftüsü Sayın Yusuf ŞAHİN, C.Ü.İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Metin BOZKUŞ, hayırsever Sayın Hatice ŞAŞMAZ, önceki dönem Belediye Başkanı Sayın Sayın Sami AYDIN, İmam Hatip Lisesi Okul Müdürleri, İdarecileri, dernek üyeleri, çok sayıda işadamı, tüccar ve davetliler katıldı.

Programın başında bir konuşma yapan Sivas Belediye Başkanı Sayın Doğan ÜRGÜP; İmam Hatip Camiasının bir mensubu olarak programa iştirak etmede duyduğu memnuniyeti dile getirerek, davetlilerin ramazanlarını tebrik ederek, her zaman yanlarında ve destekçileri olduğunu ifade ederek başka bir iftar programına katılmak üzere programdan erken ayrıldı.

İftar programının yemek duasını Sivas İl Müftüsü Sayın Yusuf Şahin yaptı.

İftar yemeğinin ardından İhramcızade Eğitim Kurumlarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Turan TOPGÜL bir konuşma yaparak; katılımcılara davetlerine icabet ettikleri için teşekkür ederek, tutmuş oldukları oruçların ve tüm yapılan ibadetlerin kabul edilmesi temennisinde bulundu. Daha sonra dernek ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Şöyleki: ‘İhramcızade Eğitim Kurumlarını Koruma Derneğinin bir İmam Hatip Lisesi Yaptırma Yaşatma ve Öğrencilerini Koruma Derneği olduğunu, Türkiye’de İmam Hatip Liselerinin açıldığı 1950 ‘li yıllarda Sivas’ın manevi büyüğü İhramcızade İsmail Hakkı TOPRAK Efendinin 1957 yılında Sivas’ta da İmam Hatip Lisesi yaptırmak için bizzat derneği kurarak çalışmalarda ve hizmetlerde bulunduğunu’ ifade etti. İlerleyen yıllarda ise yasal bir zorunluluk gereği derneğin isminin değişmesi gerektiği, o günün yönetim kurulu üyelerinin kuruluşundaki emekleri ve Sivas’ın son dönemdeki manevi büyüğü olması hasebiyle İhramcızade ismini uygun gördüklerini belirtti.

Hizmetlerine devam eden derneğin önceki dönem yöneticilerinin bir takas sonucu Selçuk Fen Eğitim A.Ş. ile yapılan sözleşme gereği hayırsever Hatice Şaşmaz’ın da büyük katkılarıyla yurt binalarının tamamlanarak derneğe teslim edildiğini söyledi. Kongre sonucu yeni yönetim olarak göreve gelmeleriyle birlikte yurtlarının yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirmek adına tefrişat işleriyle çalışmalarını sürdüklerini ve bu kapsamda her türlü bağışa ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Daha sonra yönetim Kurulu Üyelerinin tanıtımını yaparak sözlerini tamamladı.

Daha sonra katılımcılar topluca akşam namazını eda ettikten sonra, yurt binasını gezerek programı tamamladılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER