Gündem

38 Yıl Sonra Buluştular

38 Yıl Sonra Buluştular

38 Yıl Sonra Buluştular
01-08-2019 07:00


Fatih TABUR

Sosyal medya aracılığı ile birbirlerinin telefonlarına ulaşan 1981 yılı Zara Lisesi mezunları oluşturdukları gruptan lise yıllarıyla ilgili anılarını paylaşıp, 26-28 Temmuz tarihleri arasında Zara´da ve Sivas´ta buluşma kararı aldı.

İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen 1981 yılı Zara Lisesi mezunları Zara´yı ve Sivas´ı yeniden görme, lise arkadaşlarıyla birlikte yeniden gezme fırsatı buldu.

Zara Kızılırmak tesislerinde buluşan grup, Tödürge Gölü´ne geçerek, Zara Lisesi´nden hocaları rahmetli Vahap Sümbüloğlu adına oluşturulan göl kenarındaki ormanlık alanı gezdiler, akşam yemeğini Tödürge Gölündeki lokantada yediler. Cumartesi sabah bir otobüsle Sivas´a gelen grup Muzaffer Karadağ rehberliğinde; Gök Medrese, Ulu Camii, Buruciye Medresesi,  Şifahiye Medresesi, Kale Camii ve Atatürk Kongre Müzesi´ni gezdi.  38 yıl sonra bir araya gelen lise mezunlarının vedalaşma anları duygulu anlara sahne oldu.

Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden katılımcılar ?Yıllar sonra anılarımızı tazeledik. Sivaslı olduğumuz halde Sivas´taki bu muhteşem eserleri ilk defa gezme fırsatı bulduk, yeni anılar edinerek çok güzel vakit geçirdik? dediler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER