Gündem

İl Birincileri Seçilecek

İl Birincileri Seçilecek

İl Birincileri Seçilecek
04-03-2014 22:46


OĞUZHAN SARZEP

Sivas’ta Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce İmam Hatip Liseleri öğrencileri arasında ‘Kur’an-ı Kerim Okuma’, ‘Hafızlık’ ve ‘Ezan Okuma’ yarışmaları düzenlenecek.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri koordinatörlüğünde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek yarışma kapsamında Sivas’ta başarılı olan öğrenciler bölge finaline, bölge finallerinde başarılı olan öğrenciler ise Türkiye finaline katılacak.

Sivas’ta il merkezi ve ilçe imam hatip lisesi öğrencileri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Kur’an-ı Kerim Okuma’ yarışması 09 Mart günü saat:10.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde, ‘Ezan Okuma’ ve ‘Hafızlık’ yarışması ise 16 Mart günü saat: 10.00’da Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Yarışmaya il Genelindeki 18 İmam Hatip Lisesi’nde sınıflar arası yapılan yarışmalarda birinci gelen öğrenciler okullarını temsilen katılacak.

‘Hafızlık’ yarışmasında değerlendirme, hıfzı kontrol ve tecvid-mahrec üzerinden, ‘Kur’an-ı Kerim Okuma’ yarışmasında değerlendirme, ‘yüzünden okuma’,’tecvid-mahrec’,’makam’ ve ‘ses’ üzerinden, ‘Ezan Okuma’ yarışmasında ise değerlendirme, ‘ses’ ve ‘makam’ üzerinden yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER