Gündem

İlaçlar Çöpe Gitmesin!

İlaçlar Çöpe Gitmesin!

İlaçlar Çöpe Gitmesin!
05-02-2014 17:33


Kampanyada toplanan ilaçlar gerekli kontrol işlemleri yapıldıktan sonra Suriyeli sığınmacıların koordinasyonu ile görevli Koordinatör Vali Veysel Dalmaz’ın sorumluluğundaki depolara teslim edilecek.

RUHİ DEMİR

Hayat Ağacı Derneği, Sivaslı vatandaşlardan Suriyeli sığınmacılar için ilaç, bebek maması ve bebek bezi yardımlarını bekliyor.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Sivaslı hayırsever vatandaşların 20 Şubata kadar ellerinde bulunan fazla ve kullanılmayan ilaçları kendilerine ulaştırarak, Suriyeli sığınmacılara yardım ellerini uzatmalarını istedi.

20 Ocak’ta başlatılan kampanyanın devam ettiğini belirten Avcı, aynı zamanda çocuk maması ve çocuk bezi kampanyası da başlattıklarını belirterek, bu yöndeki bağışlara da acil ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Avcı, ‘Bilindiği gibi Sivaslı hemşerilerimiz, Sivas’ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerimiz, hayırda yarışıyorlar. Özellikle Suriye’deki son gelişmeler doğrultusunda ülkemize sığınmış olan mülteci insanlarımız var. Bu insanlar, gerçekten çok sıkıntı içerisindeler. Sivaslı hayırsever vatandaşlarımız da düzenledikleri kampanyalarla ülkemize sığınan insanlara yardım elimizi uzattık.

Sivas Belediyesi Hayatağacı Derneği olarak da bizler, eksik kalan bir kısmı tamamlamak için 20 Ocak’ta ilaç kampanyası başlatmıştık. Diğer sivil toplum örgütlerimiz battaniye ve benzeri eşyaları gönderdiler. Ama ilaç noktasında ciddi ihtiyaç olduğu bilgisi geldi bize. Bunun karşılığında Sivas Belediyesi Hayat Ağacı Derneği olarak ilaç kampanyası ile çocuklar için çocuk maması ve çocuk bezi kampanyası başlattık. 2. Ayın 20’sine kadar bu kampanyamız devam ediyor. Vatandaşlarımız evlerinde kullanmadıkları fazla ilaçları Hayat Ağacı Derneğimize ya da Belediyemizin Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bırakırlarsa burada tasnifleri yapılacak, ayın 20’sinden sonra da bu koordinasyonla ilgili Eski Sivas Valimiz Veysel Dalmaz’ın kontrolündeki depolara götürüp Veysel Dalmaz valimizin emirleri doğrultusunda ilgili yerlere bırakılacak. Biz, Sivaslı hemşerilerimizin her zaman olduğu gibi bu hayırda da yarışacaklarını hissediyor ve görüyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘SİVAS’TAKİ MÜLTECİLERE

SÜREKLİ YARDIM YAPILIYOR’

Bu kampanyanın yanı sıra Sivas’ta bulunan mültecilere yönelik belediye olarak sürekli ilaç kampanyası yapıldığını belirten Avcı, vatandaşların fazla ve kullanılmayan ilaçları her zaman Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne getirebileceklerini söyledi.

Avcı,  ‘Bu ilaç kampanyası belediye olarak sürekli olarak yaptığımız bir faaliyet. Özellikle ilimize sığınmış olan mültecilere Sağlık İşleri Müdürlüğümüz tarafından ilaç desteği verilmekte. Düzenli olarak fazla ilaçları vatandaşlarımız her zaman için getirebilir. Ama böyle zaman zaman da kampanyalar başlatarak ihtiyaç duyulan yerlere gönderiyoruz. Bu konuda da hemşerilerimizden destek bekliyoruz’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER