Gündem

Sürücülere ramazan ve emniyet kemeri uyarısı

Sürücülere ramazan ve emniyet kemeri uyarısı

Sürücülere ramazan ve emniyet kemeri uyarısı
09-07-2013 17:04


MUSTAFA IŞIK

Sivas Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce emniyet kemeri takma bilinci oluşturmak amacıyla Öncü Gıda sponsorluğunda başlatılan ‘Kendimi Seviyorum Emniyet Kemerimi Takıyorum’ kampanyası kapsamında trafik uygulamaları devam ediyor.

Bu kapsamda kentin belirli noktalarında uygulamalar yaparak içerisinde emniyet kemeri ve kampanya ile ilgili bilgilerin yer aldığı broşürleri sürücülere dağıtan ekipler, emniyet kemeri takan sürücüleri tebrik ederken, kemer takmayan sürücüleri de emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıyor. Yapılan çalışmalar emniyet kemeri takma oranlarını da yükseltiyor.

KEMER TAKMA

ORANLARI YÜKSELİYOR

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri dün, Kayseri Caddesi’nde Sivas Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin bulunduğu noktada emniyet kemeri uygulaması yaptı. Uygulamada durdurulan araçların sürücülerinin büyük çoğunluğunun emniyet kemeri taktıkları gözlendi. Emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür eden ekipler, ‘Kendimi Seviyorum Emniyet Kemerimi Takıyorum’ kampanyası ile ilgili sürücülere bilgi vererek kampanyaya katılmalarını istedi.

Kemer takmayan sürücülerin kemerlerini takmalarını sağlayan trafik polisleri, ‘Lütfen emniyet kemerimizi sürekli takalım’ uyarısında bulundu. Bazı sürücülerin ise trafik ekiplerini karşısında görünce heyecanlandıkları gözlendi. Bu kampanya ve uygulamaların çok önemli ve faydalı olduğunu belirten sürücüler, ‘Ceza yazmadan, trafik kurallarına uyulması ve emniyet kemeri takılması konusundaki samimi çalışmalar çok önemli. Bu çalışmaların trafik güvenliğine olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Sivas Emniyet Müdürlüğü ve trafik ekiplerine bu güzel çalışmada dolayı teşekkür ederiz’ ifadelerini kullandı.

‘SAKİN OLALALIM’

Trafik polislerinden bir uyarı da Ramazan ayı için geldi. Özellikle iftar saatlerine yakın zaman dilimlerinde sürücülerden agresif araç kullanmamalarını isteyen ekipler, ‘Kendi can ve mal güvenliğiniz ve diğer insanların can ve mal güvenliği için aceleci olmayalım, sakin ve trafik kurallarına uyarak araç kullanalım’ şeklinde uyarılarda bulundu.

Oruç ve sıcak hava nedeniyle oluşan strese karşı sürücülerden bilinçli ve hassas olmalarını isteyen ekipler, ‘Kazasız bir Ramazan geçirmek için trafikte birbirimize saygılı ve nezaketli davranalım, yayalara yol verelim, aşırı hız yapmayalım’ şeklinde sürücülerden istekte bulundu.

Sürücüler ise, trafik ekiplerinin tavsiyelerine uyacaklarını belirterek, böyle bir uygulama yaptıkları için teşekkür etti.

SİVAS’TA 200 SÜRÜCÜ

ÖDÜLLENDİRİLECEK

'Kendimi Seviyorum, Emniyet Kemeri Takıyorum Kampanyası' kapsamında il genelinde belirli periyotlarla emniyet kemeri kontrolü yapılacak ve ödül kuponlu toplamda 20 bin broşür dağıtılacak.

Kampanyaya katılan ve 6 aylık süre sonunda trafik kural ihlali yapmadığı tespit edilen 200 sürücü noter huzurunda yapılacak çekilişle ödüllendirilecek.

Yılsonunda sona erecek kampanya kapsamında ödüle hak kazanan sürücülere 20 adet çocuk koltuğu, 20 adet cep telefonu bluetooth kulaklık, 100 adet ortopedik koltuk sırtlığı, 20 adet ilk yardım çantası, 20 adet oto temizlik seti ve 20 adet yangın söndürücü hediye edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER