Gündem

Can Güvenliğiniz İçin Kurallara Uyun!

4-10 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla Sivas’ta “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” ve “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottosu ile farkındalık etkinliği düzenlendi. 

Can Güvenliğiniz İçin Kurallara Uyun!
09-05-2024 14:42
SİVAS

İlknur ÖZDEMİR

Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında; İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” ve “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottosu ile ilimizde farkındalık etkinliği düzenlendi. 

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Atatürk Kongre Müzesi Bahçesinde düzenlenen programa katılarak, öğrencilerle bir araya geldi. Trafik kurallarının önemine dikkat çeken Vali Şimşek, amaçlarının vatandaşlarının trafik kurallarına uymasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

SİVAS’TA 41 KİŞİ KAZALARDA ÖLDÜ

Emniyet kemerinin takılması, kırmızı ışık ihlalinin yapılmaması ve hız limitine uyulması gerektiğini dile getiren Vali Şimşek, "Bildiğiniz üzere araç sayısının artmasıyla birlikte maalesef trafik kazaları da arttı. Dünyada yılda 1 milyon 350 bin kişi trafik kazalarında hayatını yitiriyor. Ülkemizde bu rakam 2 bin 200 civarlarında.

İlimizde ise geçen yıl 41 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetti. Bu sadece kaza anında olay yerinde vefat edenler. Bu tablo gerçekten vahim. O yüzden bu konu çok önemli. Tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymalarını bekliyorum. Hem kendi can ve mal güvenlikleri için hem de başkalarının can ve mal güvenliği için lütfen trafik kurallarına uyalım, uymayanları da uyaralım” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER