Gündem

Enerji ürünlerine yoğun ilgi

Enerji ürünlerine yoğun ilgi

Enerji ürünlerine yoğun ilgi
16-07-2013 16:51


İRFAN ÖZŞEKER

Sivas’ta Ramazan ayına girilmesi ile birlikte enerji veren özelliği ile bilinen bitkisel ürünlere talep arttı. Vatandaşlar, uzak doğudan gelen Ginseng bitkisi başta olmak üzere, Harnup Pekmezi (Keçiboynuzu), Arı Sütü ve Polene büyük ilgi gösteriyor.

Perakende Sebze Halinde faaliyet gösteren Öztat Baharat İşletmecisi Aktar Emin Şarkışla, ‘Ramazan ayına girilmesi ile birlikte enerji veren ürünlerin satışında patlama oldu’ dedi.

Polen ve Ginseng bitkisinin içerisinde A’dan E’ye kadar bütün vitamin türlerinin bulundurduğunu belirten Şarkışla, vatandaşların Ramazan’da bu ürünleri sahurda aldıklarını söyledi.

Şarkışla, şu şekilde konuştu:

‘Ramazan ayının gelmesi ile bizim işyerimizde sattığımız doğal ürünlerde bir satış patlaması yaşandı. Buna örnek verecek olursak, enerji veren ürünler daha çok satılıyor. Buna Poleni, örnek verebiliriz. Polenin içerisinde A’dan E’ye bütün vitaminler mevcuttur. Bu enerji veren bir üründür. Poleni sabah aç karnına yemek suretiyle kullanılabilir. Tabi Ramazan olduğu için vatandaşlarımız Sahur’da alıyorlar.

Bunun yanı sıra Arı Sütü, uzak doğudan gelen bir bitki türü olan Ginseng var. Bunda da A’dan E’ye kadar bütün vitaminler mevcuttur. Bu beyin aktivitelerini düzenler, kan dolaşımını hızlandırır, kalbe takviye verir ve sinir sistemine iyi gelir. Özellikle Ginseng’i biz Ramazan ayında bol miktarda satmaktayız. Tabi Ramazan haricinde de çok kullanılan bir bitkidir.

Bunların yanı sıra, propolis, arı sütü, özellikle pekmez türleri, harnup dediğimiz keçiboynuzu pekmezi bol miktarda satılmaktadır. Harnubun pekmezinden ziyade kendi de çok satılıyor Ramazan ayında özellikle. Bunları Ramazan ayında halkımız yoğun bir şekilde kullanıyor, hem dinç tutuyor, hem enerji veriyor.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER