Gündem

Hayat Ağacı Hayat Veriyor

Hayat Ağacı Hayat Veriyor

Hayat Ağacı Hayat Veriyor
06-05-2014 19:46


RUHİ DEMİR

Hayat Ağacı Derneği’nin yeni yönetimi, Paşabahçe Kütük Ev’de ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, Sivas Belediye Başkanı aynı zamanda Hayat Ağacı Derneği Yönetim Kurulu başkanı Sami Aydın, Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ile geçtiğimiz günlerde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında belirlenen yeni yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri katıldı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, daha önce yardımların Aşevi ya da poşet dağıtımı şeklinde yapıldığını belirterek, 2004 yılında göreve geldiklerinde bu sistemi insan onuruna yakışır bir hale getirme çabasında olduklarını hatırlattı. Bu maksatla 2005 yılında Hayat Ağacı Derneği’ni kurduklarını ifade eden Aydın, ardından faaliyete geçen Sivas Gıda Bankası’nın Türkiye’nin, hatta dünyanın en ideal yardım modeli olduğunu söyledi.

‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisini hatırlatan Başkan Aydın, yeni yönetime seslenerek; ‘Hayat Ağacı Derneği gibi bir yardım kuruluşunda görev almak herkese nasip olmaz. Sizlerden böyle bir hayır projesine sadece kişisel destek değil, bu projenin, insanlara ve topluma daha iyi anlatılması için gereken çabayı ortaya koyacağınıza inanıyorum’ dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın’ın konuşmasının ardından söz alan Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise Sivas Gıda Bankası’nda şu an itibariyle öncelikle temel gıda ihtiyacı olduğunu belirterek, yönetim kurulu üyelerinden bu konuda bir çalışma içerisinde olmaları çağrısında bulundu.

Toplantıya katılan Hayat Ağacı Derneği yönetim kurulu üyeleri ise, özellikle Ramazan aylarından artan hazır poşet yardımlarından ziyade, hayır sahiplerinin Gıda Bankası aracılığıyla hayır ve hasenatta bulunmalarının daha faydalı olacağını ifade ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER