Gündem

Sivas Pastırması Ankara'ya Damga Vurdu

Sivas Ticaret Borsası'nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80’inci Genel Kurulu’nda açtığı pastırma standı damga vurdu.

Sivas Pastırması Ankara'ya Damga Vurdu
18-05-2024 10:25
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80’inci Genel Kurulu’na, Sivas Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Akif Aslan, Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Karakaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Gülbahar, Mikayil Kurt, Bahadır Ekren, Coşkun Aydın ve TOBB delegesi Ümit Zoroglu katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Genel Kurulu kapsamında Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretli Ürünler’in tanıtıldığı TOBB İkiz Kuleler bahçesindeki alanda açtığı, Sivas’ın coğrafi işaretli lezzetlerinden biri olan Sivas Pastırmasının ikram edilerek, tanıtıldığı stant ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Sivas Ticaret Borsası’nın standına TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda ve Borsa Başkanları ile TOBB Delegeleri yoğun ilgi gösterdi. Stantlarına gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını ifade eden Başkan Hayrullah Karakaya; “TOBB 15-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen 80. Genel Kurulu’nda Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretli Ürünlerin tanıtıldığı TOBB İkiz Kuleler bahçesindeki alanda açtığımız standımızda Sivas Pastırması’nın tadına bakan misafirlerimiz, Sivas’ın zengin gastronomik mirası olan Sivas Pastırması hakkında da bilgi sahibi olma fırsatı buldular. Sivas Ticaret Borsası olarak, Coğrafi İşaretli ürünlerimizin hak ettiği değeri bulması ve daha geniş kitlelere ulaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. TOBB 80. Genel Kurulu'nda yer almaktan ve ürünlerimizi tanıtmaktan büyük mutluluk duyduk. Genel Kurul kapsamında Oda ve Borsaların stant açarak coğrafi işaretli ürünlerini ikram etmesine olanak sağlayan TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Genel kurulun iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER