Gündem

Bina Bilmecesi

Bina Bilmecesi

Bina Bilmecesi
09-01-2014 17:48


Bugüne kadar birçok kurumun talip olduğu, yıkılması gündeme gelen ancak ciddi rakamlar harcanarak iç ve dış tadilatlarla güçlendirilip modern bir yapıya kavuşan binanın akıbeti merak ediliyor. SGK’nın bina ile ilgili açıklama yaparak tartışmalara son noktayı koyması bekleniyor.

ERSAN ARSLAN

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eski İl Binası’nın akıbeti belirsizliğini korurken, binadaki güçlendirme, onarım ve modernizasyon çalışmaları devam ediyor. İstasyon Caddesi’nde bulunan ve uzun yıllar SGK hizmetlerinin yürütüldüğü bina, kurumun Kümbet Mevkii’ne yapılan yeni hizmet binasına taşınması ile birlikte uzun süre boş kaldı.

SGK VAZ MI GEÇTİ?

Boş kaldığı süre zarfında birçok kurumun kullanımına talip olduğu SGK binasının kullanımının Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’ne verildiği biliniyordu. Ancak iddiaya göre SGK eski hizmet binasını kendi bünyesinde kullanmaya karar verdi. Edinilen bilgiye göre, eski binadaki tüm birimleri ile Kümbet mevkiindeki yeni hizmet binasına taşınan SGK, bazı şefliklerini eski binasına taşıyarak merkez bürosu oluşturacak. Eski SGK hizmet binasına taşınma planları yapan İŞKUR İl Müdürlüğü ise SGK’nın karar değişikliği ile birlikte aynı yerinde hizmet vermeye devam edecek. 80’e yakın personeli ile Kent nüfusunun neredeyse yarısına hizmet veren kurum için yeni bir arayış başlayacak.

YIKILMASI GÜNDEMDEYDİ

SGK’nın yeni hizmet binasında faaliyete girmesi ile boş kalan Sivas Devlet Hastanesi’nin (SDH) önündeki eski kurum binasının yıkılması da gündeme gelmişti. Yeşil alana dönüştürülerek gelecekte kaldırılması planlanan hastane ve İstasyon Caddesi’ne nefes aldıracağı düşüncesi ile yıkılması gündeme gelen bina, yaşanan tüm tartışmalara rağmen varlığını korudu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’da söz konusu bina ve lojman binalarının da yıkılarak kaleye uzanan yeşil bir koridor oluşturulmasının planlandığını söylemişti.

SDH LOJMANLARA TALİPTİ…

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Sivas Devlet Hastanesi’nin bahçesinde bulunan lojman binalarına ise SDH talip olmuştu. Hastane içerisindeki tadilatlarla yeni hizmet alanları oluşturmaya çalışan hastane yönetimi, SGK’ya ait lojman binasının hastaneye tahsis edilmesi için girişimde bulunmuştu. Ancak, SGK binasında olduğu gibi lojman binaları da varlığını korumayı başardı. Eski hizmet binasından ve lojman binalarından vazgeçmeyen SGK, yaşanan süreçte kararlılığını korudu.

AKIBETİ MERAK KONUSU...

SGK hizmet binası ile ilgili ortaya atılan iddialar ve yaşanan bilgi kirliliğine SGK’nın son noktayı koyması bekleniyor. SGK’nın, adı birçok kurum için anılan, yıkılacağı söylenirken aksine güçlendirilerek iç ve dış iyileştirmelerle modern bir bina görüntüsü kazanan yapı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirici bir açıklama yapması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER